Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 74

• 34 017
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
И това ви харесва? Да сте в затворен комплекс?! Нали идеята да имате къща е именно свободата!

Слави Трифонов си купи луксозна къща в един затворен комплекс и тя стои празна. А точно той като селско чадо би трябвало да си купи къща на село...

# 121
И това ви харесва? Да сте в затворен комплекс?! Нали идеята да имате къща е именно свободата!

Слави Трифонов си купи луксозна къща в един затворен комплекс и тя стои празна. А точно той като селско чадо би трябвало да си купи къща на село...
Той комплекса кой го знае в коя нива край пътя за Бургас/Добрич е. Ама се води Варна.

# 122
Аз им викам резервати

# 123
Аз им викам резервати
Замислих се за блоковете в Люлин Х, но на тях по-мяза зоокътове 😆

# 124
Това, че някой търси да си пласира материалите въобще не значи че търси да си ги пласира у нас, съществена разлика. Азия е голяма, след това има и Австралия, ефектът дори няма да се чуе в нашето полукълбо.

Така е, ама влияе на световния пазар, а той на нашия. Когато се топят ледовете в Антарктида това уж вдига нивптп на водата там, странно зашо щяло да се усети на другия край на Земята.
ОПЕК като намалят добива как и нашият нефт скача?

# 125
подобни къщички ме смаяха в Гурмазово и района

https://goo.gl/maps/vph3i858B8fNvi74A

https://goo.gl/maps/1qNeWK6TTCc23FSe8

https://goo.gl/maps/SmHawchVofWTnyzw7

Аристократ Хилс, мила моя майно льо... Fearful

# 126
Благодаря на  NoWay, че си е направила труда да отговори. Извинявам се за това, че се е почувствала засегната. Наистина ми беше интересно как се е получил такъв погасителен план и не ми е било цел да се съмнявам в истинността на споделеното.
Благодарение на публикуваните снимки и Интернет калкулатор ми стана ясна картинката. При 2.5% годишна проста лихва разпределението лихва:главниц е като показаното 1:2.
При 4% ГПЛ - 1:1, след което съотношението се обръща и при 6.5% и повече се стига до твърдяното от мен съотношение 3:1.
Не само от лихвата зависи, а и от срока.
При 10-15 годишен срок, лихвата ще ти е доста по-малък % от месечната вноска.
Аз бях дал пример за 30-годишна ипотека, мисля 25-30 предпочитат повечето хора, защото така месечната вноска е по-ниска. Тогава дори при 3% лихва, почти половината вноска е за лихва, това е търсен ефект, тъй като нарочно изплащаш по-малко главница всеки месец - нали си разсрочил връщането й максимално напред.
Обратният ефект се вижда при кратък срок. Екстремен пример е кредит за 1 г. тогава дори при висока лихва тя е малка част от месечната вноска, тъй като само за 12 месеца трябва да върнеш цялата главница и месечният й дял е висок.

# 127
Много отдавна цените на световните пазари не се влияят пряко от търсенето и предлагането. Има толкова много политика и не пазарни намеси. За обикновения човек си остава само една гарантирана и неизменна посока - нагоре. Кога по-бавно, кога с ускорени темпове.

Хрис - напълно съм съгласна. Само че аз разиграх конкретния пример на потребителката с нейната главница и срок. За да установят точно за дългосрочен кредит  при какви лихвени нива съотношението се обръща.

# 128
https://newpoint.bg/

😀 айде почвайте хейта... на 300 метра от спирка, на 7 - 8 км от центъра на града 😀 давайтеее

# 129
Няма друг хейт освен хай-риска моста да е затворен, в безкраен ремонт, с ограничение в едната лента, с полицейски пропускателен пункт и тн щуротии, които са се случвали през годините.
Плюс “редовния” гр транспорт 46 на час и половина:-)
Иначе двойката си е класика с кръшните моми по терлици и челхи, посещаваши родата от другата страна на моста
Иначе е идЯлно💕

# 130
https://newpoint.bg/

😀 айде почвайте хейта... на 300 метра от спирка, на 7 - 8 км от центъра на града 😀 давайтеее

До братята бразилци, със северно изложение, на склон, който всеки момент може да тръгне надолу и се държи на една "подпорна стена", която инвеститора направи. Ходих да ги гледам началото на 2022 на горе долу втора копка. Не е изненада, че все още имат свободни къщи. И най-важното, за да стигнеш до "града" трябва да минеш през моста, а там лятно време е самоубийство.

# 131
Няма друг хейт освен хай-риска моста да е затворен, в безкраен ремонт, с ограничение в едната лента, с полицейски пропускателен пункт и тн щуротии, които са се случвали през годините.
Плюс “редовния” гр транспорт 46 на час и половина:-)
Иначе двойката си е класика с кръшните моми по терлици и челхи, посещаваши родата от другата страна на моста
Иначе е идЯлно💕

Е, то с моста един ден ще влезем в криминалните световни новини 😒.. Да се молим да не сме на него в този момент. Но иначе комплекса е топ.. и лично на мен ми е мечта да живея в подобно място. Идеалната граница ми е между градски и селски условия.

Georgimitrev18 какви са цените, че в сайта няма инфо, чакам да ми отговорят на пощата.

# 132
Ако щракнеш на "комплексът" и после избереш "къща" ще ти излезе меню с цени. Вдигнали са ги с около 20% от началото на строителството.

# 133
Хубави къщички, интересно ми е как се отопляват тия халета с термопомпа зимата на -20С, някой ако си купи да пише. А цени защо няма? На момента ли се определят, според клиента?
Аз им викам резервати
Аз им викам оазис без престъпност. Хората които живеят там вероятно ще им викат дом.

# 134
Хубави къщички, интересно ми е как се отопляват тия халета с термопомпа зимата на -20С, някой ако си купи да пише. А цени защо няма? На момента ли се определят, според клиента?
Аз им викам резервати
Аз им викам оазис без престъпност. Хората които живеят там вероятно ще им викат дом.

Е тука във Варна нямаме такива градуси 😀 зимата най - много паднаха до 5 градуса.. просто има много вятър. Иначе там в гората може и да е по - хладно, но пак - 20 едва ли...

Общи условия

Активация на акаунт