Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 74

• 34 001
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Нашата брокерка ни разходи също, направо се смаях като започна да ни замерва с милиони евро за къщите в Бистрица и Драгалевци, няма път, няма тротоар най-вероятно и канализация. Във всяка една бяла държава биха ги определили като развиващ се квартал, но в България са върха на сладоледа.

# 571
Нашата брокерка ни разходи също, направо се смаях като започна да ни замерва с милиони евро за къщите в Бистрица и Драгалевци, няма път, няма тротоар най-вероятно и канализация. Във всяка една бяла държава биха ги определили като развиващ се квартал, но в България са върха на сладоледа.
ее, сега, в Полите на Витоша, чист въздух. В белите държави позволено ли е в планина да се строи? Близо до метро.
Това са си бивши селца, ако беше квартал за богатите с еднофамилни къщи, щеше да струва още повече.

# 572
  • Sofia
Вие тук си говорите за ужасните имоти и високите цени, но приятел търси апартамент в София и положението е отчайващо - новите комплекси са разпродадени, останали са само най-кофти апартаментите. Вторичният пазар на нови апартаменти е силно ограничен. Даже и с пари, не се намира лесно.
Ако сте попадали на хубави комплекси, които са завършени или пред завършване и все още има избор на имот - споделяйте.

# 573
NBM аз докато се разхождах из София вече на доста места видях плакати продава се за различни апартаменти. По едно време липсваха. Не мога да повярвам че няма. Провери пак.

Много интересни фенове имам. От цялата дискусия с данъците върху пенсиите в Швейцария и Европа само моето изтриха. Всички други със все линковете си стоят. 

# 574
  • София, Bulgaria
А пък в брокерските групи във Фейсбук зачестиха публикации на колеги, търсещи за свои клиенти терени за жилищно застрояване.  И то с много добри бюджети.

Относно има ли предлагне и дали  все още е ограничено или вече има избор, мога да кажа, че "няма имоти", " няма, какво да се купи" ..."само глупости на пазара", това са най-честите реплики, които си споделяме с колеги. Ели пък, ако става въпрос за вторичин пазар, готова сграда, не такава да чакаш 2..3 години, евентуално и докато стане моментът да се нанесеш, току виж минали 5г. За 5 години мога да се омъжа и разведа 2 пъти, да съм на другия край на света или вече да ми трябва съвсем друг имот.
В същото време поне при нас се увеличиха продавачите. Но всички до един развръзват стари, наследствени имоти и имат нови планове за други покупки. Т.е. никой не кашира.

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 06:57 от tomeva

# 575
"Относно има ли предлагне и дали  все още е ограничено или вече има избор, мога да кажа, че "няма имоти", " няма, какво да се купи" ..."само глупости на пазара", това са най-честите реплики, които си споделяме с колеги"

Както казваше един приятел, който си купи апартамент и го направи доста добре, ако сега дойде някой и ми даде ДОСТАТЪЧНО пари, само си събувам чехлите, обувам си обувките, давам му ключовете и си излизам. Т.е. не че няма предлагане, ама няма и добри платци. Хем хубавко, хем евтино няма. Както и с новото строителство- ми то на 100 кв. апартамент казват, чисто без общи части и стени били 50-60 кв. Ми купи си 150 кв. и тогава чисти ще са 100 кв.

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 08:44 от Seiko7075

# 576
Този имагинерен чист въздух е доста надценен.

# 577
Seiko7075 и под добри платци разбираш някой, който само седи и си мечтае да дойде при теб и да те позлати заради една ми ти кутийка ... защото много иска да си изсипе всичките пари и да си върже целия живот и защото просто мечтае да те направи богат с една ми ти покупка.
Слезте на земята и се погледнете къде живеете. Изтрихте ми мнението за Бояна, но това не прави ужаса по-малко реален.

# 578
Seiko7075 и под добри платци разбираш някой, който само седи и си мечтае да дойде при теб и да те позлати заради една ми ти кутийка ... защото много иска да си изсипе всичките пари и да си върже целия живот и защото просто мечтае да те направи богат с една ми ти покупка.
Слезте на земята и се погледнете къде живеете. Изтрихте ми мнението за Бояна, но това не прави ужаса по-малко реален.

А не, исках да кажа че за всичко си има цена, и има и от скъпото и от евтиното. Но да казваш че има само боклуци ... просто не му се дават (няма) толкова пари. Аз също иначе не съм съгласен на тези свръхпечалби, но това е пазара.

# 579
Не можеш да обвиняваш човека, че се оплаква от спекулативни цени и то доста .
Едно е всяко нещо да си има цена, друго е да бъдеш изнудван с необходими неща .
Второто не би ли трябвало да е останало в мутренските години и не се ли наричаше рекет?

# 580
  • София, Bulgaria
Eeee... Кой, кого изнудва... много си крайна. Извинявай, но да имаш собственост не е задължително и не е от първа необходимост. Дори тук има много привърженици за живот под наем и имат много доводи за това.
Факт е, че има евтини локации и ти да видиш и там живеят хора и не са загинали. Цените са наполовина. Имат си удобства, метростанции, транспорт, училища и т.н.
На пазара има и панелни жилища, които са още по-евтини. Има жилища и с малка и с голяма квадратура. Няма равенство в тази работа. Сигурна съм, че дори и ти, ако продаваш имот и имаш купувач, който ще ти плати 120К евро/ промерно/, ти няма да кажеш: Неее... дай ми 100К евро, защото много ще ми стане печалбата. Несериозно е!

# 581
tomeva вярно, но че се спрекулира, а много хора имат необходимост .

# 582
  • Бургас
bella, в Германия по-лесно ли се купува жилище и какъв е процентът на собствениците? И като имат необходимост, кой им я задоволява?

# 583
  • София, Bulgaria

Съгласна съм, че имат нужда, ама и много хвърчат. Примерно, това че са израснали в Лозенец или че са живели на евтин наем години наред там, не означава, че трябва пак да са в Лозенец, ако нямат бюджет за там. Ама били свикнали, свикнали, ами във Връбница ще свикнат и там живеят хора. Пък като искат Лозенец, ето чудесно имат цел, мечта, да се развиват, да работят, да изкарат пари пък, като му дойде времето ще купят в Лозенец.
Това, което се случва в София, отдавна се е случило вече в другите европейски столици и големи градове. Кой живее в скъпите локации, дали хора с чист доход 2000 евро... Само при нас е още заварено положение за поколенията наследници на живущите в тези локации. Нали виждам... апартаментът им струва поне 250К евро, а вътре погром, нямат пари за един латекс, едва свързват двата края, но неее.... те не могат да си представят да живеят другаде, там са се родили...там не знам си какво. Еми тяхно си решение: мизерстват, ама са на топ локация.

# 584

Съгласен съм с теб. Но според възможностите трябва да бъде. Както каза Томева, не е задължително да притежава. Но ако искаш да притежаваш то се съобразяваш с това, което имаш, а не да казваш само боклуци има, а имаш възможност да купиш едностайна панелка с ипотека... Еми боклуци са си, но пък толкова можеш, слизаш на земята и купуваш, ако толкова искаш.

Общи условия

Активация на акаунт