Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 74

• 34 120
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Има и добри имоти на вторичен пазар, сравнително нови от 2007-ма нататък, но докато цените на жилищата на вторичен пазар са с поне едно 30-40% отгоре, ще продължава да се строи и купува на зелено основно.

# 436
Щом си толкова недоволен от пазара в България, от конкретния строител и всичко останало, защо настояваш да купиш - при това точно от този строител? И очакваш криза на пазара на НИ? Логиката се губи.

# 437
  • Бургас
Вторичния пазар няма да го коментирам, панелките са смърт, ЕПК-тата са пълни с хлебарки, а голяма част от новото строителство преди 2010та имат купища неуредици.

На вторичния пазар има и тухлени сгради старо строителство.
Хлебарки има навсякъде, където им позволят да се развъдят. Включително и у вас могат да дойдат, няма да се съобразят, че апартаментът ти струва 300К.

# 438
Щом си толкова недоволен от пазара в България, от конкретния строител и всичко останало, защо настояваш да купиш - при това точно от този строител? И очакваш криза на пазара на НИ? Логиката се губи.
Очаквам, когато лихвените проценти се вдигнат, строителният сектор да влезе в криза, да. Дали ще паднат цените, или ще си живеем по панелките още 200 години, не мога да предскажа. И съм недоволен от всички строители, както би следвало според мен да са недоволни и повечето купувачи. Хората не изискват достатъчно и гледат се спасяват поединично. Най-модерното в момента е договор за поддръжка за 1-1.5лв на кв., срещу което получаваш една ромка да мете входа 1 път в седмицата и някой да дойде да окоси тревата (ако има такава). А да, и "жива" охрана, която е пенсионер, принуден да живее 24 часа на смяна върху един стол срещу 600 лв.

Недоволството и кризата са хубави неща, ако водят до промяна. Иначе терминал 2, но това е друга тема.

А това за "старата тухла" ще се направя че не съм го прочел. Да дадеш на 90% от стойността на ново жилище, за да живееш с клошари, реститути и да ти смърди избата на мухъл... Не знам защо тук всички искат да се "свият" и да живеят по-зле и по-бедно за да спестят някой лев... Щеше да е друго мнението ми, ако реално се санираха старите сгради, но не се.

# 439
В написаното няма логика и по никакъв начин не обяснява защо настояваш да купуваш от строител, който те бави с месеци, през това време вдига цените, строи нискокачествено и т.н.

# 440
А аз пък се чудя защо постоянно се говори за някакво улягане на НС и че реално може да има проблеми след време с плочки и т.н. Имате ли представа дали е вярно?
Брокер е споделял, че по-добре тухла на поне 8 години, за да е минало слягането.... Thinking или нещо ме е будалкал...

# 441
А аз пък се чудя защо постоянно се говори за някакво улягане на НС и че реално може да има проблеми след време с плочки и т.н. Имате ли представа дали е вярно?
Брокер е споделял, че по-добре тухла на поне 8 години, за да е минало слягането.... Thinking или нещо ме е будалкал...

Всяка нова сграда сляга, това е нормален процес. Проблем с плочки не би трябвало да има. Но има леки напуквания по боята в ъглите на някои стаи.. сградите слягат за около 4 години. Все пак и една сграда без мебели и хора - не е същата, когато се напълни с мебели и хора. Но слягането е напълно нормален процес.

# 442
  • Бургас
Старата тухла в редица случаи има огромни преимущества пред новото строителство. Особено когато става въпрос за локация. Неслучайно такива жилища рядко излизат на пазара, а ако излязат, са на цени доста по-високи от това на новото строителство.
Мазето ти ще засмърди на мухъл и в новата сграда, като се има предвид как строят в момента и каква част от закупените материали реално стигат до обекта Simple Smile
Съседите ти също не е ясно какви ще са - може да се новобогаташи, които са нон-стоп нашмъркани, може и да са току-що слезли от Балкана и да оборудват общите части с етажерки с чехли и цървули.

# 443
може и да са току-що слезли от Балкана и да оборудват общите части с етажерки с чехли и цървули.
😂😂😂 и закачалка за ямурлуците.
При нас има подобни екземпляри с обувки, слава богу не на нашия етаж.

# 444
  • Бургас
Имам апартамент в чисто нова сграда, който отдавам под наем. Имаме вайбър група на етажната собственост. Няма да цитирам какви излияния има вътре. Като се почне от това кой, как и къде паркирал в подземния гараж, до призиви да се спре да се пуши трева на аспиратора, защото мирише навсякъде Simple Smile
При старото строителство поне можеш да разучиш съседите.

# 445

Вярно е. Не всички сгради и не е равномерно навсякъде из сградата, но има подобно увисване на бетонната конструкция. Е, това са милиметри, или да кажем сантиметър, но като натиснат мазилката и тя се пука, защото не е гъвкава. На тухлите не им става нищо, защото по дизайн не стигат до бетона, а имат 2 см луфт, който се запълва с пяна. Тоест не са опасни за сградата напуквания, но са много досадни ако си ремонтирала и нагласила всичко.

# 446
Абе да - при старото е предвидимо какви са съседите. Преди много години отивам да гледам един стар апартамент. Значи коридора пред вратата на апартамента и съседната врата на комшията, преградени, т.е. влизаш в един заключен коридор (уж за добро и по - сигурно). Съответно, тоя другия съсед, изкарал едни мебели пълни с някакви изпокривени обувки, с подхождащата им миризма. Поехме въздух, задържахме и влязохме напред. Някакви други боклуци, поразритахме, за да влезем към разглеждания апартамент. Логично не го купих. Но пък виждам че е купен и си живеят хора де. В новото наистина не знаеш как ще се "развият" в бъдеще емоционално и физически съседите. Всеки тегли към него си.

# 447
На съседи сме случили, но навсякъде има несъобразителни хора, независимо дали ще са млади или стари. На тревица често се случва да мирише и в нашия вход, а съседите са предимно хора с възможности, възпитани и без изнесена покъщнина около входните си врати. Писала съм в групата във вайбър и аз по темата Grinning Имах "късмета" да е съседа под нас, а миризмата да отива директно в банята на детската стая, съответно в детската стая.

# 448
Направо ме приземихте с тая трева, не е за вярване, на аспираторчето викаш Joy

# 449
Според мен в банята си пафкаше, защото долния апартамент е с идентично разпределение като нашия. Grinning При други обстоятелства не бих направила проблем, но беше в период, в който се случваше често и засягаше децата. Тези същите младежи си палят въглени за наргилето на котлона под аспираторчето и в кухнята мирише на пожар честичко Grinning Апартаментът на техните, дали им го за купони, пребивават събота и неделя и през седмицата ги няма. По едно време целия вход бяхме вдигнали ръце от тях, но се кротнаха с няколко полицейски визити.

Общи условия

Активация на акаунт