Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 74

• 33 926
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
Ами в гарсониера с една стая не може. Вие какво си представяте- че за 400 лв наем е живяла в петстаен апартамент и не само майка си, ами и още трима е можела да прибере. Хайде малко мислете преди да се изказвате с такива крайности какво можело.
Ми тя точно гарсониера си е купила. Rolling Eyes

Ами не, двустаен, хол, спалня, отделно кухня, купи така че за всяка да има стая. Цените преди 5-6 год не бяха сегашните. Не знам къде и по какво решихте че си е купила гарсониера?

# 676
  • Варна
Моя грешка. Извинявам се, не съм дочела. Останала съм с впечатлението, че е гарсониера, може би поради ниската вноска.

# 677
  • София
Защото разговорът тръгна от това, какво може да "наложи"  спешно купуването на панелна гарсониера. От там цялото объркване.

# 678
Не ми звучи като наложително. Бабата нали има собствено жилище. Щом работи от вкъщи е можела да се премести при нея. Ние не знаем къде е това, но е възможен сценарий.
Смятам че момичето си е направило сметката и е разбрало, че с личен труд + пенсията на бабата, ще е по-добре да купи, вместо парите да отиват за печалба на дом за възрастни. Възможно е да има договорка за наследство при гледане и тн. Така че историята изобщо не звучи да е било наложително. Вероятно бабата има и увеличена пенсия от покойния съпруг, така че вероятно момичето не му е било наложително, а дори обратното, отворила се е възможност и допълнителен доход за покупката,която преди това не е била възможна при 1400лв заплата.
Има и друг вариант - продажба на активите на бабата и плащане за дома, но сметката не е била оптимална. Ако момичето не е искало да полага личен труд, това е щяло да бъде наложителна продажба.

Последна редакция: сб, 16 сеп 2023, 19:03 от Gogo1979

# 679
  • Варна
Допълнителен доход може и да има, но грижите по лежащо болен човек са толкова жестоки (най-вече психически, но и финансови също много),че не вярвам да остава нещо, което да покрива новата горница между вноската и наема.

# 680
Не ми звучи като наложително. Бабата нали има собствено жилище. Щом работи от вкъщи е можела да се премести при нея. Ние не знаем къде е това, но е възможен сценарий.
Смятам че момичето си е направило сметката и е разбрало, че с личен труд + пенсията на бабата, ще е по-добре да купи, вместо парите да отиват за печалба на дом за възрастни. Възможно е да има договорка за наследство при гледане и тн. Така че историята изобщо не звучи да е било наложително. Вероятно бабата има и увеличена пенсия от покойния съпруг, така че вероятно момичето не му е било наложително, а дори обратното, отворила се е възможност и допълнителен доход за покупката,която преди това не е била възможна при 1400лв заплата.
Има и друг вариант - продажба на активите на бабата и плащане за дома, но сметката не е била оптимална. Ако момичето не е искало да полага личен труд, това е щяло да бъде наложителна продажба.

Бабата както я наричате беше майка и, с жилище в дълбоката провинция, където момичето нямаше как да я гледа по ред причини. Пенсията от около 350 лв си вървеше само за памперсите и лекарствата. Звучите като човек който няма грам понятие за каква грижа и разходи става въпрос щом говорите за някакво сметкаджийство в тая драма. Защото вярвайте ми това да гледаш лежащо болен си е драма и се молете да не ви настига никога.

# 681
  • Sofia
Ще е много полезно да спре този ненужен спам и да коментираме пазара на имоти.
Темата е какво се случва там, а рядко се споделят реални впечатления от търсещи/предлагащи.

# 682
Ще е много полезно да спре този ненужен спам и да коментираме пазара на имоти.
Темата е какво се случва там, а рядко се споделят реални впечатления от търсещи/предлагащи.

Ами споделете вие тогава какво се случва на пазара на имоти, ще е интересно за всички тук със сигурност. Или чакате някой да напише нещо, което вас ви вълнува? Ако ви кажа че в младостите панелка за ремонт струва над 100к евро, това дали ще ви е интересно?

А това, което наричате спам, вижте хубаво откъде тръгна- някой изрази мнение че не разбира какво налага да се купи имот.

# 683
Обикновено се налага да си купиш имот ако искаш да живееш някъде и имаш достатъчно разум да установиш, че е по-добре от това да наемеш. Примерно жениш се и не искаш да водиш съпругът/а в детската.

# 684
Сметката сте я направила вие и то отдавна. Иначе съм съгласен, че е трудно, да чукна на дърво все още не ми се налага.

Много сме спорили за цената на себестойност. Ето един пример от Сащ на който му е интересно https://youtu.be/AYg0whzUy_8?si=ITjCRxDF9fr8FX5q

На кратко парцела струва 350к, до ключ е 3.6м, наема е 480к на година или се избива за 7.5г. Това в Сф дали е възможно. Парцела ми се струва жълти пари в сравнение с нашите. Къде е Сиатъл къде е София.
Човека има доста разбивки на различни проекти.

Последна редакция: сб, 16 сеп 2023, 21:05 от Gogo1979

# 685
Ровя си аз периодично по имот, и за да отместя малко темата от кой болен, кой здрав.. вижте на какво попаднах. интересното е от петата снимка нататък  https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c168347880288917&sl … 9r7a0k&f1=1&fe7=1

# 686
И една семпла кухничка сред целия шукаритет Heart

# 687
Ровя си аз периодично по имот, и за да отместя малко темата от кой болен, кой здрав.. вижте на какво попаднах. интересното е от петата снимка нататък  https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c168347880288917&sl … 9r7a0k&f1=1&fe7=1
Цената му е пропорционална на кича вътре Rolling Eyes
Снимките изглеждат чак нереални, като анимирани. Не знам кой би се чувствал уютно вътре, без да го заболят очите. Close

# 688
Гого, за теб го пиша за 1002-ри път.
В България се перат огромно количество пари, особено през имоти.
Стига си сравнявал със Сиатъл.
Помисли малко - данъчна оценка, която е драстично по-ниска от реалната цена. Мисли, стига преписвал и чел по форуми за бангладешкият пазар на имоти. Други вселени са.
Сравни заплата в Берлин с купуване на имот в Берлин?

# 689
Мууууцка е обявата Joy И сградата е точно май една на Артекс от коментираните наскоро в темата. Малко са поизпуснали стила в деткското стайче Joy

Общи условия

Активация на акаунт