Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 82

• 39 498
  • 755
  •   1
Отговори
# 345
А, така да, тук идва и въпросът колко е широк въпросния коридор. Ако е по-тесен или като се сложи обзавеждане, ще стъпваш върху обувките, да, няма как да са отвън, разбираемо. Ако има повече пространство е възможно човек да не се натъкне на тях Laughing
И колко е широк минаващият Simple Smile
Коридорът ми не се е стеснил, ама аз се разширих...
Имам такова впечатление - който е свикнал да си оставя обувките непосредствено пред или в прекалена близост до вратата, за да му е удобно на влизане и излизане веднага да обува и събува /това на село повече важи, че там многократно и през минути се налага да се сменят обувки за вън-вътре/, хич не се съобразява, че след него ще минава и друг и е заел точно ходовите линии. В такъв случай нито отделено странично място, нито открит рафт спасяват положението. Иска се много труд и особени умения да го научиш /децибелите са отделни/,  за там си признавам, че още не съм се справила, ама е напредък, че в апартамента обувките поне се прибират в шкафчето. Имам надежда, значи Simple Smile

# 346
Дами,каква дискусия и колко различни мнения😊Точно затова много обичам да гледам чужди интериорни решения.
На нас място за сядане,за да се обуваме никога не ни е трябвало.Ако на някой гост инцидентно му затрябва,ще му пренесем стол😊 Така че,няма да имаме.
Въпрос на уважение е,след 2-3 забележки за прибиране на чаршиите е,да се случва.И с това нямам проблем. А и мястото ще бъде малко и по един начин изглежда разхвърляното на голяма и по друг на малка площ.

# 347
На мен обувки навън ме дразнят чисто визуално.Грозно ми е.Отделно ми е тесен коридорът, та съвсем зле.Имаме спорове у дома, мдам.

# 348
Показаният от Мария вариант ми харесва, но да е в по светли цветове! И аз много исках такъв тип

, но нашето антре е много малко и няма място за гардероб. Има значение и какво е осветлението, и в какъв стил е обзаведено жилището!

# 349
Последната снимка на мен ми е най-близка, но може би вместо закачалки огледало над шкафа.

# 350
Точно ме оцелвате на тази вълна и ми е супер полезно! Сега имаме две гардеробчета (за обувки и за дрехи) разделени по средата с пейка. Почти никога не е сядано на нея. Пързаля се и е плитка се оказа (32 см), но нямам ниша в този апартамент, където да сбутам по-дълбок гардероб и т.н.На края на портамнтото има от едната страна чекмедже, а от другата рафт за ежедневни обувки. Над него и над пейката са открити закачалки.

За момента съм решила, че новата мебел ще е задължително вдигната във въздуха. Исках да минава робота отдолу. После от вашите снимки се загледах как хубаво са наредени в кухината обувки, което ще елиминира всичките маратонки и мокасини струпани баш на входа, но роботът ще има да им се катери.... та малко ми се разбиха мечтите за лесно почистване, но свободното пространство пред вратата е приоритет. Гардеробчетата ще направя пак плитки, две висящи чекмедженца, под които по ваша идея (на ДХ3 конкретно) ще бутна табуретка с капак за съхранение на чехлите. За връхните дрехи съм намислила два рафта (горен и долен) закачени на стената, отпред с диагонално разположени летви, зад които да се закачат якетата и по-малко да се забелязват. Ще може да се бърка от двете страни.

# 351
Пейката в моя случай е само, за да направя гардеробът да изглежда като за коридор, а не голям (примерно четирикрилен) купен от някой сет за спалня. Все пак, ако се сетите за друг начин (вместо с място за сядане), с който да направя гардеробът по- приветлив и "по- разчупен", ще се ми в полза идеите и разсъжденията ви. Коридорът ще е в модерен стил. Преди време питах (не се сещам дали тук или в темата на Диана) дали да заложа на едно голямо правоъгълно огледало и едно кръгло (за двете страни на входната врата) и получих съвет за две с еднаква форма, за повече симетрия. Та, и за тези две стени все още търся решение, защото нищо още не е окончателно. 

# 352
  • София
Може и без пейка, ако не искаш огледало, може да имаш картина, рафтчета, закачалка за дребни неща, чадър/чанта, дървено пано

# 353
Maria, не се плаши от големите гардероби, направени добре ще са супер.Не е нужно всичко да е “разчупено”:
Скрит текст:

# 354
Точно ме оцелвате на тази вълна и ми е супер полезно! Сега имаме две гардеробчета (за обувки и за дрехи) разделени по средата с пейка. Почти никога не е сядано на нея. Пързаля се и е плитка се оказа (32 см), но нямам ниша в този апартамент, където да сбутам по-дълбок гардероб и т.н.На края на портамнтото има от едната страна чекмедже, а от другата рафт за ежедневни обувки. Над него и над пейката са открити закачалки.

За момента съм решила, че новата мебел ще е задължително вдигната във въздуха. Исках да минава робота отдолу. После от вашите снимки се загледах как хубаво са наредени в кухината обувки, което ще елиминира всичките маратонки и мокасини струпани баш на входа, но роботът ще има да им се катери.... та малко ми се разбиха мечтите за лесно почистване, но свободното пространство пред вратата е приоритет. Гардеробчетата ще направя пак плитки, две висящи чекмедженца, под които по ваша идея (на ДХ3 конкретно) ще бутна табуретка с капак за съхранение на чехлите. За връхните дрехи съм намислила два рафта (горен и долен) закачени на стената, отпред с диагонално разположени летви, зад които да се закачат якетата и по-малко да се забелязват. Ще може да се бърка от двете страни.
Като правиш картата на робота, ще му сложиш ограничителна линия, за да не се катери по обувките.

# 355
  • София
Добре, а като всичко е затворено и дойдат гости и техните обувки и якета ли слагате в гардероба?

# 356
Якетата да.Обувките,ако има място.
Аз лично не си замислям обзавеждането да ми е удобно при странични случаи.В ежедневието ми да ми е ок,за другото се мисли на момента и не е чак такъв проблем.Не си представям да си сложа пейка,от която моето семейство реално няма нужда,за да е удобно на някой,който евентуално ще дойде на гости и ще иска да седне,за да се обуе

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 08:41 от red soul

# 357
  • Street of Dreams
Роботът ми се намира в дневната под една странична масичка за цветя, под нея има контакт и там пасва идеално като част от интериора. Така си го пускам, без да ставам от дивана 😅
Човек на удобството и динамиката, в четвъртития коридор имам освен голям гардероб и шкаф за обувки, външни закачалка за най-оборотните якета, които просто да грабна, излизайки и да ги обличам по пътя. Имам и едно платче до вратата с 2-3 чифта обувки, които в момента се носят. Имам и тапицирана табутетка с капак - двойна. Освен че е удобна за сядане, там си оставям на влизане торбите и чантата, докато се съблека / събуя.

# 358
В интерес на истината и ние не ползваме пейка, въпреки че има едно шкафче за чехли, на което може да се приседне. То в крайна сметка се оказа по-високо за детето, когато имаше нужда да седне, та тогава си примъкваше за сядане стъпалото от Икея (представям си колко неинтериорно и грозно звучи тук Laughing ). Ползва го две години някъде, сега е бърз и не му трябва, обува се прав и все е фурия да излиза.

# 359
Моето обзавеждане в коридора виси цялото. Отдолу минават и роботЯ и кучето даже😆 В двата шкафа се събират точно 54чифта обувки. Ширина, дълбочина, всичко съм изчислила до см за точно 3 чифта на рафт. Няма да ми остават отстрани 5-10 см в които нищо не мога да сложа, я😂
Седалката е много плитка, защото отгоре пада стълба към тавана и минава на милиметри. Мм си посядва на нея докато се обуе, още не се откъртила😆

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 22:38 от Чи лу

Общи условия

Активация на акаунт