Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 82

• 39 481
  • 755
  •   1
Отговори
# 390
Цитат
Чи лу, включвам се директно с въпрос за плочките от показаната снимка - ако може производител и модел.

Навсякъде сме с този гранитогрес и с големи прозорци. Изобщо нищо не си личи, нито прах, нито засъхват петна от вода. Толкова чисти изглеждат, че станах много мързелива😂
Сега ще купувам за друго жилище и съм раздвоена- матовите са ми повече по вкуса, но лъскавите са много практични.
Хич не се интересувам от марки и производители. Имаме един приятел, който продава плочки и ни донесе тези от Италия, избрани са от каталог, нямаше ги в наличност, но това беше преди 4г.
Това са кашоните, не знам дали тук ги продават.
Скрит текст:

Допълвам се- сега порових и виждам, че тук има такива и сиви също има
https://tedceramica.bg/vendor/la-faenza-italy

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 16:15 от Чи лу

# 391
  • София
Това с плитките гардеробчета е супер идея. Хем няма да е на показ всичко, щом и антрето не е отделено.

# 392
  • София
В коридора имам гардероб, разделен на два двукрилни, в единия- пералня и сушилня, препарати, моп, обувки, в другия - рафтове за обувки в дълбочината и два лоста за якета. Повечето хора и дори мебелистът ме убеждаваха,  че близо 90 см е неудобно и да го направя по- плитък. Не, даже ми е много удобно.

# 393
Преди в едно друго жилище непосредствено зад входната врата имах балатум, точно с цел да може да се влиза с мръсни обувки и да се забърсва лесно с каквото ми попадне - парцал, моп, мокри кърпи. Беше чудесно, пък и евтино  решение тогава. Днес ако бях в същото жилище, щеше да е още по-добре, понеже вече разнообразието на класове, дебелини, десени и качество на балатумите в специализираните магазини за настилки е голямо. За родителите ми скоро взехме един модел на Таркет. Извън класическата употреба за покриване на пода, аз го ползвам да си застилам шкафове и чекмеджета, където има вероятност да се изцапа от нещо. За същото си ползвам и здравите парчета мушами, когато се нацепят по ръбчетата на масата и вече станат за подмяна.

# 394
Не ги ли оправиха тези улици и тротоари, че така се влачи толкова кал? Open Mouth

76см дълбочина си е тамън, то не е казано че трябва да седнеш най-назад, а и като си обуваш обувките няма нужда да се облягаш, няма и да се бухнеш в закачените дрехи зад теб, ще има предостатъчно място и ако там е оставена чанта пак да седнеш комфортно без да мачкаш нещо. Ако искаш рафтчета ще стане 20см рафтче, 50см за сядане и 50см за гардероб, което не е особено практично, не че не може, но ти си преценяш дали ти стига.

# 395
Eфибуш, живея между Св.св. Константин и Елена и Златни пясъци, ела да видиш кво става тук... улиците са все едно война е имало....жалка работа.

# 396
Благодаря за отговорите за антрето! Рафтчетата изобщо не са задължителни, идеята им е там да слагаме дребни неща, ключове, чадъри и подобни. По-скоро ще остане без тях и ще стане 60 см за гардероб и 60 см за пейка и открити закачалки.
Вариантът с плитък гардероб е много интересен, но нещо не мога да си го представя. Имате ли снимка на такава реализация?

# 397
В старото ни жилище имах такъв.Просто плитък шкаф и закачалките се закачат на издърпващ се лост.Ще потърся снимки:

# 398
И моят шкаф в коридора е с такъв механизъм за връхните дрехи (струваше между 5 и 10 лв.), но не го ползвам честно казано.

# 399
Чи лу, благодаря ти за инфото и линка. Запазих и този вариант, за съжаление, както и очаквах, всичко е в ценовия диапазон 200лв Rolling Eyes, даже не искам да смятам по нужната ми квадратура Grin Примирила съм се с тези цени, но все още се надявам да намеря и за 100лв +/- нещо прилично.
Някой с опит със SPC настилките? Това ми е поредната дилема - кухнята ще е някакво по-скоро светло сиво, отказах се от тъмна, а подът или въпросното средно сиво или дърво, но не и паркет заради подовото или ламинат по лични убеждения. Четох за въпросните SPC настилки и се чудя много. Да си призная, водеща ми е визията, на второ място практичността, но светъл под няма да сложа в никакъв случай, убива ме това да виждам всяка прашинка 5 мин след като е почистено.

# 400
Вариантът с плитък гардероб е много интересен, но нещо не мога да си го представя. Имате ли снимка на такава реализация?
Същото както си го нарисувала, но гърбът на пейката със закачалките да не е плоскост върху стената, а врата на плитък шкаф.
Виждам, че искаш отдолу да е свободно за обувки, но при дълбочина 76 е абсурд да виси само на стената цялото нещо, пък и да седнеш отгоре. Трябва да "стъпи" върху ниша от плоскости и то разделена поне на две.

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 10:08 от Чи лу

# 401
  • София
бях го постнала май по_рано, вътре може и закачалка да е, вече колко плитко и за какво, според нуждите, предполагам може и да не е плъзгаща се врата.

# 402
Според мен светлия под е по добре от тъмния. На тъмния мн се вижда всичко.

# 403
Освен ако не е бял, светлият под е по-добре.

# 404
Скрит текст:
бях го постнала май по_рано, вътре може и закачалка да е, вече колко плитко и за какво, според нуждите, предполагам може и да не е плъзгаща се врата.
Поддържам последната ти бележка - и според мен в този вид на вратите шкафът е нефункционален, отворената врата заема половината от раздела. Ако мястото за отваряне е малко или е удобно да бъде само от едната страна, може да се направи сгъваема врата с панти в средата. Имам една такава, отваря се само на една страна и ми е много удобно.

Общи условия

Активация на акаунт