Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 82

• 39 423
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
Всякакви производни на прасковено , оранжево и тн. няма да са светли.Тези цветове гълтат най-много светлина
Това не е светло и гълта светлина??

Това е някаква картинка, изхождаме от средностатистическо жилище, дето няма огромни прозорци, тавани по  5 метра и не е снимка за списание.
Като стана модерно това прасковено и всеки втори си го слагаше по къщите, не видях никъде да стои добре на малките кутийки. в които живеем, гълта светлина и прави светлосенки, да.Ще потърся и статия по темата тези дни , чела съм го неведнъж.

# 526
  • София
Аз при подобни "драми" си нося парче от плочката с мен в магазина за бои и се "разхождам" с него по палитрите, докато уцеля комбинацията. При няколкостотин, или няколко хиляди, цвята в тези палитри няма как тук в текстови вид с думи да го опишем.

# 527
изхождаме от средностатистическо жилище, дето няма огромни прозорци
[/quote]Повечето български холове са с прозорци от стена до стена.

# 528
изхождаме от средностатистическо жилище, дето няма огромни прозорци
Повечето български холове са с прозорци от стена до стена.
[/quote]
 И с ниски тавани, със средно 20 кв.м площ, при което прозорците само на една къса стена /при това не са френски/ не осветяват останалата част. За такива стаи прозорците трябва да са на 2 страни. Определено са си противни стаи, аз самата имам такава и въпреки югозападното изложение и високия етаж, с изключение на определени часове от денонощието, осветеността не е добра.
В селската къща имам спалня с изложение изток и юг с прозорци на двете стени, това вече е добре осветена стая и усещането е съвсем различно от това в останалите.

# 529
  • Street of Dreams
Хубаво е човек да има цялостна  идея какво иска да постигне в дадена стая и по тази идея да избере и мебели, и под, и цвят на стените, и текстил. Иначе накрая имаш сиви плочки и прасковени стени.

Лично винаги ще предпочета класически / универсален цвят на стените като бежово, млечно бяло или сиво с всичките им нюанси пред жилище с розова, зелена и синя стая.

# 530
Какво хубаво има в сива стая - от стена до стена, от под до таван. Жилката в сивите плочки ми прилича на мокачиното от стаята, която показах по-рано. Дивана си е сив, дървесния интериор - дървесен. Не виждам много цветове, но всеки има различен вкус.
Винаги бих предпочела дъгата пред сиво, бяло и черно.
Другия вариант - парче плочка, парче от дървесния интериор и в магазина ровене в палитрите.

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 20:17 от dariVale

# 531
Ровенето и наслагването в борд е неизбежно винаги, въпросът е да започва от най-ранната фаза, не при вече направени или купени неща, които трудно ще се съчетаят.

# 532
  • Варна

Това ще е цвета,който ще се търси или нещо максимално близо.

Привет. Надничам в темата, защото след около две години ще ми се наложи да обзавеждам жилище от нулата. В главата ми се въртят идеи и една от тях е за шкафове в точно такъв цвят и фладер - много ми харесват.

В мечтите ми трапезарията има скрин и няколко шкафа с витрини от такова дърво, а стените в цвят "navy blue". Не знам дори как се казва на български този син цвят, съжалявам.

Търсих в гугъл да онагледя, не е същото дърво, но се виждат стените.

# 533
Navy blue ще да е тъмно синьо в превод.Сигурна съм,че след две години ще ти дойдат още 20 идеи за кухня,но пък товя не ти пречи да си  мечтаеш.Успех!

# 534
Скрит текст:

Това ще е цвета,който ще се търси или нещо максимално близо.

Привет. Надничам в темата, защото след около две години ще ми се наложи да обзавеждам жилище от нулата. В главата ми се въртят идеи и една от тях е за шкафове в точно такъв цвят и фладер - много ми харесват.

В мечтите ми трапезарията има скрин и няколко шкафа с витрини от такова дърво, а стените в цвят "navy blue". Не знам дори как се казва на български този син цвят, съжалявам.

Търсих в гугъл да онагледя, не е същото дърво, но се виждат стените.

Много е красиво това синьо, да. И на шкафовете ще отива. Но го предвиди за просторно помещение и южно изложение.
То и за обсъждания по-горе казус е подходящо като цвят, но пък BadGetaway искаше да затопля, затова не го предложих.

# 535
  • Пловдив
Navy blue ще да е тъмно синьо в превод.Сигурна съм,че след две години ще ти дойдат още 20 идеи за кухня,но пък товя не ти пречи да си  мечтаеш.Успех!
Аааа, не е сигурно Simple Smile От дете си мечтаех за жълто-зелена кухня и когато най-накрая ми се отдаде възможност, да си сбъдна мечтата, изобщо не се поколебах Simple Smile Доста хора се опитваха, да ме разубедят, че това е прекалено ярко и ще ми омръзне, но е факт, че си ползвам кухнята с кеф вече 7 година и ѝ се радвам точно така, както в началото Heart

# 536
Спокойно, няма да ти омръзне - моята от 20 години е в жълто- зелената гама и все още се изкушавам когато фокусирам някъде аксесоар в тези цветове 😂😂😂

# 537
  • Варна

Ама тъмно синьо е много широко понятие Simple Smile Както и да е, като стане ред да купувам бои, ще си ги гледам на живо - както искат да си ги наричат.
Идеи търся, да. Но тази конкретна комбинация ми е влязла в кръвната група направо. Помещението е просторно и светло по план.

# 538
Аааа, не е сигурно Simple Smile От дете си мечтаех за жълто-зелена кухня и когато най-накрая ми се отдаде възможност, да си сбъдна мечтата, изобщо не се поколебах Simple Smile Доста хора се опитваха, да ме разубедят, че това е прекалено ярко и ще ми омръзне, но е факт, че си ползвам кухнята с кеф вече 7 година и ѝ се радвам точно така, както в началото Heart

То май и аз така направих с моята в зелено🤣Бая време си мечтах за нея.Много си я харесвам,въпреки,че постоянно ме разубеждаваха.

# 539
  • София
По въпроса на Badgetaway - и аз си мисля, че при такива плочки и тъмносив диван, за стените ще са подходящи цветове с някакъв подтон на жълто или бледорозово в тях. И бежовото, и сивото са общи понятия, имат хиляди нюанси и оттенъци. Пък и в такава сиво-сива дилема за пода и меката мебел, много важен е изборът на килим под/пред дивана, той може сериозно да промени визията и да стопли интериора, дори стените да са в някой от нюансите на сивото.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт