Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 82

• 39 422
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
Привет,имам драма с детската стая.Делят я синът ми и дъщеря ми,всеки със собствените си предпочитания.Тъй като дъщеря ми е доста по-голяма до сега тя определяше цветовете в помещението-лилаво,мента и жълто🤪.Стените и мебелите са много,много светло бежови.Сега синът ми иска любимия си цвят-син,без значение светъл или тъмен.Ще махна ментата,но някак не мога да си представя комбинацията лилаво, синьо и бежово.Търсих в нета подобни интериори,но не мога да открия или аз не зная къде да търся.Моля,по-ориентираните да ми дадат насоки как би изглеждала една такава комбинация.Благодаря.

# 556
А щом дъщерята е доста по- голяма, няма ли шанс да се откаже от лилавото? Все пак до сега тя е "диктувала" цветовете. 

# 557
  • София
Да пребоядисате/смените мебелите - бели/сиви?

# 558
Тъмносиньо и мента ще се съчетае и с мебелите.

Скрит текст:

# 559
Привет,имам драма с детската стая.Делят я синът ми и дъщеря ми,всеки със собствените си предпочитания.Тъй като дъщеря ми е доста по-голяма до сега тя определяше цветовете в помещението-лилаво,мента и жълто🤪.Стените и мебелите са много,много светло бежови.Сега синът ми иска любимия си цвят-син,без значение светъл или тъмен.Ще махна ментата,но някак не мога да си представя комбинацията лилаво, синьо и бежово.Търсих в нета подобни интериори,но не мога да открия или аз не зная къде да търся.Моля,по-ориентираните да ми дадат насоки как би изглеждала една такава комбинация.Благодаря.
Има такива комбинации, не се тревожи. Въпросът е в нюансите и дозите. Ако единият цвят е пастелен, останалите също трябва да са пастелни, а не наситени и обратно. Зависи и как са разпределени в стаята.
Ако всяко дете си иска зоната в преобладаващия желан цвят, нека има дребни аксесоари от другия при него и съответно същият подход във втората зона. По-големите повърхности гледай да са в неутралното пясъчно-бежово.
Най-добре оцвети голям картон в бежово и върху него налагай с децата оцветени в съответните цветове детайли, ще си покаже кои нюанси са най-добри. Съобрази се и с размерите на стаята, както и изложението. Възможно е да се наложи да ползваш и трети цвят, за да се хармонизира цялата картина, но това може да се види едва при определянето на основните.

# 560
Държи си на лилавото и това е. На 14г.е🙄
Така се надявах вече да го остави в миналото.
Много куц цвят ми е на мен,един такъв кичозен и не мога изобщо да си го представя в комбинации,освен с мръсно бяло или сиво.
На този етап не мога да си позволя пребоядисване и ми се иска само с текстила да променя визията на стаята.
Тя казва-аз си искам лилавото,той да си избере негов си цвят.
Ами добре,но като не се съчетават как да стане?Офффф☹️

# 561
Държи си на лилавото и това е. На 14г.е🙄
Така се надявах вече да го остави в миналото.
Много куц цвят ми е на мен,един такъв кичозен и не мога изобщо да си го представя в комбинации,освен с мръсно бяло или сиво.
На този етап не мога да си позволя пребоядисване и ми се иска само с текстила да променя визията на стаята.
Тя казва-аз си искам лилавото,той да си избере негов си цвят.
Ами добре,но като не се съчетават как да стане?Офффф☹️
Съчетават се, но все пак е по-трудно да се улучи дозата.
Стисни очи и зъби, и това ще мине Simple Smile, ще пораснат и ще изберат други цветове, в крайна сметка е важно децата да се чувстват комфортно в стаята си.
И да се допълня: Когато избираш нюансите, гледай да са сложни, а не чисто лилаво и чисто синьо.

Последна редакция: нд, 05 ное 2023, 20:38 от Кубратова

# 562
Много куц цвят ми е на мен,един такъв кичозен
Съчувствам. И аз така го възприемам. Simple Smile

# 563
Май наистина си права.Всичко е до време,важното е да са щастливи и да им е цветно😁
И наистина всичко е в нюансите.Ето това синьо ми харесва,връзва се сякаш с кичозното лилаво.Но как да открия такова покривало,кутии за съхранение и т.н.в същия нюанс?

# 564
  • София
Лилаво и синьо се съчетават чудесно.
Поне снимка на мебел и лилаво?

# 565
Май наистина си права.Всичко е до време,важното е да са щастливи и да им е цветно😁
И наистина всичко е в нюансите.Ето това синьо ми харесва,връзва се сякаш с кичозното лилаво.Но как да открия такова покривало,кутии за съхранение и т.н.в същия нюанс?

Синьото наистина е много красиво, обаче гледай лилавото да не е толкова ярко и наситено, а по-приглушено, сложно лилаво и с близък интензитет до синия цвят. 
Не е нужно всичко да търсиш в този нюанс, ще стане едно голямо лилаво петно. Достатъчно е само кутиите и други такива аксесоари. Всичко се намира, просто иска и търпение, и търсене, но ще стане. Не бързай.

# 566
То лилавото е налично вече от преди.Покривало,кутии,възглавници.От преди няколко години са си.Тя не иска да го сменя.То ще си остане.И трябва да го съчетая със синьо.
Ето тук има всички цветове на куп-мебели,стени и кутии за съхранение в любимите й цветове.Жълтото или ментата ,или и двата ще махна.Малко е тъмна снимката ,извинявям се.

Стаята е източна ,18 кв.

# 567
Виж в гугъл цветни палети с лилаво, което е близо до твоя цвят, и си избери подходящ нюанс синьо. Примери:

https://www.google.com/search?client=tablet-android-samsung-rev2 … 4&bih=634&dpr=1.5

# 568
Ето тук има всички цветове на куп-мебели,стени и кутии за съхранение в любимите й цветове.Жълтото или ментата ,или и двата ще махна.Малко е тъмна снимката ,извинявям се.
Скрит текст:
Дай им на децата да си изберат цветовете, то като гледам не се вижда много стена, все тая какъв цвят ще е зад мебелите. Както се виждат на картинката комбинацията е много добра.

# 569
Преди време събирах идеи за гардероб в коридора ни. Ето го завършен. Гардеробът, де. Още няма осветителни тела, огледала, кашпа...

Последна редакция: пн, 06 ное 2023, 17:22 от mariat

Общи условия

Активация на акаунт