Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 82

• 39 360
  • 755
  •   1
Отговори
# 735
Ами не е пластмаса, сори. Слагам това тук и няма повече да говоря по темата: "SPC настилката представлява смесване на естествени каменни минерали ( мраморна пудра ) и съвременни полимери и стабилизатори без използването на формалдехид и други вредни субстанции. Продукта е екологично чист и напълно рециклируем.Каменната пудра придава висока здравина и стабилност  и прави продукта 100% водоустойчив..." Има и много материал на английски, който иска може да си проучи.

А колкото до Quick step, аз не виждам те да имат въобще такъв продукт. И да имат, няма нужда от спорове, като не ви харесва, си е ваше право. Всеки може да си направи собстено проучване, да види, да пипне и да реши какъв под иска да си сложи.

# 736
  • София
Alia1, може ли линк към вашия?
И аз съм се насочила към тази настилка.

# 737
Какъвто и да е съставът на SPC полимера, той се намира под слоя отпечатано на принтер PVC.
Някои хора това ги задоволява на вид и допир, а други - не. До субективно усещане е.

# 738
Самото му име е Stone Plastic Composite. Каквото и да е ядрото, принтът си е чиста пластмаса и оставя усещане за такава при допир.
Което не омаловажава качествата му (макар че имам и негативни отзиви в обкръжението си) на водоустойчива настилка. Която не е задължително да създава уют, целта й е друга.

# 739
Пластмасата е полимер, но и лакът върху паркета пак е полимер... И дебелината на двата слоя е съизмерима.

# 740
Как балатум? 😆 Нито изглежда, нито се усеща като балатум. Харесах един към 100 кинта кв.м. Саморазливната е задължителна и там още поне 20лв на квадрат... Не е евтин и няма да ми е много ок след една година да искам да го изтръгна.
Привлича ме това, че може да се сложи навсякъде без преходи и лайстни, както при гранитогрес и паркет/ламинат. Не тропа и не се влияе от вода.
Обаче има много малко информация и нямам представа какво да гледам като производители, износоустойчивост и т.н.
Моята драма с винила е следната:
След няколко обзавеждания/ремонти, предвид преклонната ми възраст на помъдряла домакиня и успешна дългогодишна кариера на чистачка😆, селектирах най-най практичните елементи.
Обаче, всичко е лъскоч🤪
Венецианската мазилка, която много ми беше омръзнала 15г., яко отразява и умножава светлината. Обмислям да направя поне таваните. Гланцовата кухня я мия от до за 3.56 секунди и колкото и да ми харесва матът, шма извинява, ама мислиМ да го пропуснем. Полираният гранитогрес след прахосмукачката го мия със снежно бял моп и такъв си остава. Не се набиват и натрупват мръсотии и прахоляци.
Но всичкият този гланц ще ми дойде много и се чудя от кой "разкош" да се лиша?😆
Естествен паркет не искам. Не мога да го опазя, а всяка драскотина ще ме дразни.

Последна редакция: ср, 22 ное 2023, 01:12 от Чи лу

# 741
  • София
Привет на всички!При нас на дневен ред е спалнята.Идеята ми е да пусна висящи нощни лампи от тавана.Харесва ми по картинките и сега е момента😄
Проблема е,че още не съм избрала легло и шкафчета ,а трябва да определя височината на контакта и ключа .Някакви съвети?
Определи си поне размерите - предполагам, е ясно дали спалнята ще е 160 или 180 см напр., височината на спалнята и шкафчетата също могат да варират според предпочитанията. Вместо контактите и ключовете да се разполагат над нощното шкафче, може да се разположат между него и спалнята /пак изисква обаче да знаеш размерите им в широчина/, стига да не са плътно разположени и да остава достатъчно пространство. Ще се опитам после да кача снимка за илюстрация.
За да не сгафя с електрото, аз винаги си избирам предварително мебелите и така знам кое точно къде ще попадне, но когато не са готови, горното предложение все пак е ориентировъчно решение.
Нещо такова като разположение, като съм оставила резерв място и за по-широка спалня. При мен сега не са нощни шкафчета, а малки скринчета - много са ни удобни.

Аз май не искам да има разстояние между шкафчето и леглото.Ако ги вдигна на 70 см дали ще е много високо?
Наскоро гледах съвети от специалисти, че 70 см височина е най- подходящата.
Скрит текст:

За нашите контакти не проучих много добре и ги сложихме на 62 см и след полагане на настилката се оказаха много ниско. След това се озорих да открия подходящи нощни шкафчета.
Ние в спалнята бяхме решили да слагаме ламинат или да изциклим стария паркет, но след като видяхме как е мухлясал от скрити течове от банята, си сменихме мнението и сложихме винил.

# 742
Днес точно бях извикала ел.техник и той ме пита къде да сложи контактите. Понеже вече се познавам и знам, че решението ми и съответно кОпането ще е предпоследно, му казах да остави по-дълги жици без конзоли и като измъдря спалнята, таблата и шкафчета тогава ще ги копне, той каза "ОК оставям ги засега стандартно на 70"

Последна редакция: ср, 22 ное 2023, 07:55 от Чи лу

# 743
Днес точно бях извикала ел.техник и той ме пита къде да сложи контактите. Понеже вече се познавам и знам, че решението ми и съответно кОпането ще е предпоследно, му казах да остави по-дълги жици без конзоли и като измъдря спалнята, таблата и шкафчета тогава ще ги копне, той каза "ОК оставям ги засега стандартно на 70"

Значи правилно съм се ориентирала.Вчера копането ми се размина,но днес ще се кърти.Оставам ги така и това е.
Благодаря ви!

# 744
Скрит текст:

Значи правилно съм се ориентирала.Вчера копането ми се размина,но днес ще се кърти.Оставам ги така и това е.
Благодаря ви!
Моите около дивани и спални, както и между два шкафа, целно съм ги направила вертикални,  че с каквато и височина мебел да взема след време, да не влияе - широчината по-трудно ще я променя до степен да станат неизползваеми, че е зависима от размерите на пространството, което не мога за жалост да разтегля. Освен това от тази стандартна височина ще се виждат включени всички кабели точно над равнината на нощните шкафчета,  което исках да избегна - сега попадат между мебелите и са практически незабележими, освен ако не се приближа много. Представих си как слагам на шкафчето ваза с цветя, красива настолна лампа или някаква декорация и на заден план, точно като фон, се виждат контакти и кабели на лампа, телефон или друго, а не чиста стена. И ако ключовете и контактите могат да се подберат в подходящ за стената цвят, за да не се натрапват, кабелите не винаги могат, освен това по необходимост минават през плота на шкафчето и трябва между тях да слагам едно или друго и да внимавам. Тази картинка направо ми бръкна в стомаха и така ги реших Simple Smile  За ползване също са много удобни.
Ако трябваше да сложа само един-два ключа, без контакти, поне кабелите нямаше да пречат и можеше да ги позиционирам хоризонтално, но аз държах да има по 2 контакта от двете страни на спалните, а около дивана са по 3 - за зареждане на лаптопи, телефони, слушалки и прочие и най-подходящо се оказа вертикално, почти скрито разположение. 
Въобще, като изключим на някои места, трудно може в днешно време да се приложи "стандартно" разположение на електро - всичко зависи от функциите на стаята, мебелите и тяхното разположение, броя и вида включвани уреди и лампи и т.н. За всяка стая ги чертах според обзавеждането и по възможност гледах контактите да остават скрити от погледа поне от общ план, но удобни и достъпни за ползване.

# 745
  • София
То зависи къде и за какво са тези контакти, може би в спални около нощно шкафче да са ок, аз лично предпочитам да са ми по-ниско, но има др места където съм искала висок комтакт🤷‍♀️ та според каквото се предвижда да се включва, в конкретния.

# 746
Пластмасата е полимер, но и лакът върху паркета пак е полимер... И дебелината на двата слоя е съизмерима.

Именно! То, щото в другите материали - ПДЧ-та, МДФ-и, че и гранитогреси, няма полимери...

# 747

Именно! То, щото в другите материали - ПДЧ-та, МДФ-и, че и гранитогреси, няма полимери...
Ох, не можем вече да се върнем /освен принудително и започвайки от прашката/ към ерата отпреди синтетиката, но в тези случаи вероятно е от значение поне визуално и тактилно възприятията и усещанията да са приемливи за ползващия. За всеки са различни, затова и толкова различни са мненията.
Аз напр. много, ама много мразя да пипам и ползвам пластмаса - ами няма как, не мога да я залича съвсем от къщата, при ремонт се наложиха някои компромиси по финансови съображения, но съм се постарала да я сведа до минимум, а където е възможно - да я заменя изцяло.

# 748
  • София
Така или иначе видът му идва от принт върху пвц, каквото и да е ядрото.
То и в ядрото на ламината има дървени влакна.
Не виждам какво толкова се жегвате, все едно вие сте ги измислили и произвеждате тези настилки.
В крайна сметка всеки с вкуса, нуждите, възможностите и предпочитанията си.

Последна редакция: ср, 22 ное 2023, 10:15 от Angel_Dust

# 749
Почти навсякъде у дома контактите са ниски, под 70см на 100%.Само ключа за централната лампа  се вижда до спалнята.Сложих от едната страна само, да се гаси като си легнеш.

Общи условия

Активация на акаунт