Естествената бебешка хигиена: как да започнеш с бебе над 6 месеца

• 35 213
  • 291
  •   1
Отговори
# 195
  • София
  Олимпия защо не сложиш отново памперса за известно време за да не се налага постоянно да го следиш и да го преобличаш. От това се изнервят понякога и детето и майката. Просто продължавай от време на време когато прецениш, след сън например или ако отдавна не е вършил нищо да му предложиш да се изходи.
   Аз лично имах един подобен момент с едната мадама и това помогна.
   desiteam и на нас кошарката ни е тясна, но сега ни е интересно да се хващаме за решетките и да се опитваме да се изправим. Засега стигаме до на колене или единия крак изправен  Wink Когато ги слагам обаче на спалнята гледам да е след като са се изпишкали за да няма аварии. Например директно след сън и изпишкване. Може и да остана при тях да си играя и докато се занимаваме не пишкат, когато преценя предлагам или ако видя онова вглъбено изражение или спрат да си играят и се съсредоточат значи ще пишкат. Разбира се случват се аварии, но не много често.
    По принцип от седмица сигурно Ники си спи без памперс и през деня почти нямам пропуски с нея, но Ваня е доста по своенравна  Simple Smile
    Да се похваля днес бяхме с таткото на разходка защото е в отпуска. Справиха се перфектно малките. Ваня веднага заспа, Ники си играеше, като наближихме една градинка я изпишках и продължихме. По-късно когато Ваня се събуди и тя се изпишка. Продължихме си разходката, напазарувахме и се върнахме в паркчето, накърмих ги и отново се изпишкаха, после и двете заспаха. Направо беше перфектно, за разлика от вчера по случай празника ме направиха луда. В един момент след истеричен рев се озовах кърмейки едната на тротоара, а другата седеше на свободното ми коляно, после ги размених. Направо ми разказаха играта ....

# 196
Олимпия, не ти отговарям просто защото не знам какво-аз също като теб не бих правила нищо, което е неприятно на детето. Не знам, може би момента не е подходящ? Дано някой се включи с по-адекватен съвет.
Би ли написала един дъъъъъъъълъг постинг, в който да опишеш подробно как започнахте, как реагира бебето във всеки един етап, какво си пробвала, как е реагирало детето, учи ли нещо ново в момента, какво си мислиш че може да му е неприятно-така може би ще можем да помислим заедно.
Дано успеем да ти помогнем. Ако не-не мисля, че нещо фатално ще се случи ако изчакаш още известно време преди да опиташ пак.
Успех!!!

# 197
Ей, помогнете на Олимпия, бе, хора, дето си гледате децата без памперси! Къде е Людмил? Ето ви един конкретен случай да се приложи теорията на практика!
Хайде наистина, стига с хапливите забележки Sad, никой не ви принуждава да правите каквото и да било насила)! Hug
Олимпия, при мен се получи (по точно за сега се получава) много лесно. Не че съм правила кой знае какво. Вчера нямахме пропуск даже. Виждам, че децата са ни на една възраст, но незнам какво да те посъветвам. Ако искаш  newsm78пробвай пак, но след няколко дни. Учудва ме, че  на детето ти  не му е неприятно като е мокро.
Поздрави!  bouquet

О, това не трябваше да хаплива забележка! (може би само съвсем лекичко, но единствено към един човек-теоретик, но с надеждата, че той наистина ще се появи и ще помогне! ако нещата действат на практика, чудесно! И ако има кой да помага на практика - тогава вече супер!) Съвсем искрено го казах! Simple Smile))  Аз съм ЗА ЕБХ!  Peace

Последна редакция: сб, 10 мар 2007, 13:49 от jabushka

# 198
  Олимпия защо не сложиш отново памперса за известно време за да не се налага постоянно да го следиш и да го преобличаш. От това се изнервят понякога и детето и майката. Просто продължавай от време на време когато прецениш, след сън например или ако отдавна не е вършил нищо да му предложиш да се изходи.
   Аз лично имах един подобен момент с едната мадама и това помогна.
   desiteam и на нас кошарката ни е тясна, но сега ни е интересно да се хващаме за решетките и да се опитваме да се изправим. Засега стигаме до на колене или единия крак изправен  Wink Когато ги слагам обаче на спалнята гледам да е след като са се изпишкали за да няма аварии. Например директно след сън и изпишкване. Може и да остана при тях да си играя и докато се занимаваме не пишкат, когато преценя предлагам или ако видя онова вглъбено изражение или спрат да си играят и се съсредоточат значи ще пишкат. Разбира се случват се аварии, но не много често.
    По принцип от седмица сигурно Ники си спи без памперс и през деня почти нямам пропуски с нея, но Ваня е доста по своенравна  Simple Smile
    Да се похваля днес бяхме с таткото на разходка защото е в отпуска. Справиха се перфектно малките. Ваня веднага заспа, Ники си играеше, като наближихме една градинка я изпишках и продължихме. По-късно когато Ваня се събуди и тя се изпишка. Продължихме си разходката, напазарувахме и се върнахме в паркчето, накърмих ги и отново се изпишкаха, после и двете заспаха. Направо беше перфектно, за разлика от вчера по случай празника ме направиха луда. В един момент след истеричен рев се озовах кърмейки едната на тротоара, а другата седеше на свободното ми коляно, после ги размених. Направо ми разказаха играта ....
Много ми харесват твоите постинги! Особено частта с тротоара и кърменето! И да знаеш, шапка ти свалям!  newsm64 (да приемем, че това е шапка!) (о, не, не било шапка! било тиган! е, нищо, това са двете ти дечица тогава!)

Последна редакция: сб, 10 мар 2007, 13:53 от jabushka

# 199
  • София
  Мерси  Simple Smile
  Но нали знаеш Неволята учи. Всеки би се справил ако му се наложи  Simple Smile

# 200
Като гледам и двете сте за възхищение! Hug

шапка- и за двете Peace

# 201
  • София
Днес синът ми е с памперс.  Sad Просто вчера след два пъти изпиране на 6чифта чорапогащи и гащи и само едно попадение в легена съм скапана. Явно изтървах момента за свалянето на пампата...Плюс това, вчера не е акал - а това не се е случвало никога. Тази сутрин рано-рано тръгна да ака в памперса, и когато му казах "Ела, да акаш на цукалото" - започна да ръмжи и да ме удря по ръката. Оставих го да си свърши там работата и айде пак на мивката. Вчера поне 12пъти го носих дотам, защото като се напиша и му тече по краката, просто сърце не ми дава да го оставя така...
Не се справям...Още го и кърмя нощем към 3ч, после в 6ч...
Помогнете, дайте съвет  Praynig

Олимпия, има и такива дни. Аз уж напоследък се справях добре с улавянето на момента (сигнали не забелязвам никакви), но преди два дена имах цели 9 пропуска само за един следобед. Оказа се, че са й пробивали първите две зъбчета и сигурно затова пишкаше толкова често.
Не знам отколко време се опитвате да практикувате ЕБХ (макар че аз още не съм убедена, че това с по- големите деца е ЕБХ), но при нас за 3 и отгоре месеца минаха какви ли не периоди и ситуации. Започнахме от изпишкване в мивката, минахме през тоалетната със седалка и сега сме на вариант "клекнала във ваната". Реакцията й към гърнето е същата като на твоя син. Може би трябва да му предложиш нещо различно. Освен това, никога не я "държа" повече от 3-4 минути. Ако не иска- след известно време пробвам пак, но не я оставям по 20 минути да й дойде вдъхновението. И не спирам да повтарям "пиш" или "а-аа".
Другото, което исках да ти кажа е, че аз също не съм й махнала памперса изцяло. Може би това е грешка, но има дни, в които просто не мога да се занимавам с изчишкване. Все пак гледам в тези случаи да я сменям сравнително често, за да не свиква пак с мокрия памперс. Изобщо, на мен философията на Янаст много ми допада- важното е детето да научи, че може да се пика и ака и извън памперса.

# 202
Като гледам и двете сте за възхищение! Hug

шапка- и за двете Peace

офф: Никакви шапки за мен! Моите деца са три, но нейните две са на една възраст!!!

# 203
А моят син продължава да ми демонстрира, че той решава.Понякога го оставям да спи без памперс успешно,но през нощта не става, тъй като спим заедно и той като се сгуши в мен да суче, се изпишква в леглото ми.През деня,без притеснение се изпиква където му падне.Понякога вечер остава до 1ч. сух, но не защото съм го изпишала.Правих опити на гърне, леген, голяма тоалетна-нищо.А иначе ясно показва откъде пишка и какъв е звукът.Ще продължа още известно време така и като се стопли изцяло махам памперса, пък каквото ще да става.Та той е голям мъж вече!

# 204
А когато аз се опитам да изпишкам или изакам Мариам след кърмене, обикновено успявам само да я накарам да повърне! Simple Smile

# 205
  • София
   При мен действа около 10 мин след кърмене  Wink

# 206
Ми и аз да кажа до къде я  докарах...общо взето до под кривата круша...От всички опити единственото, което остана като трайно постижение е, че Мартин вече не си трае памперса за секунда дори. Като му го слагам почва да пищи, да се върти, а дори и да успея-не млъква докато не го сваля пак. Обаче досега няма нито една работа свършена в леген, гърне или каквото и да било. Никакви нишани не дава това дете, от три дни с баща му сме се вторачили в него и го държим по гащички, и няма и няма...От цялата работа само прането и гладенето са ми в повече:(

# 207
Следобед пак започвам опити и...пране...Дано успея този път  Blush

# 208
  • София
  desiteam  дори и след сън ли не става? Аз тогава имам 100 процента успех.
  Да се оплача и аз, след като сигурно от две седмици Ники спи без памперс и не е имало авария тази нощ се преобличахме на два пъти. Мисля че и двете са настинали и може би това е проблема. Вчера дори веднъж се наака  в памперса, а това пък незнам от кога не беше ставало. Сигурно беше стояла най-много 30 мин с мръсен памперс защото не бях разбрала и веднага беше се зачервила....
   Но все пак е ясно че ще има и такива моменти , важното е да не се отказваме и най-накрая да стане топличко  Simple Smile
   Не му е мястото, но да се похваля че вчера за пръв път Ваня се изправи изцяло  в леглото сама  Simple Smile

# 209
Чак сега намирам тази хубава тема newsm78,записвам се и отивам да чета

Общи условия

Активация на акаунт