Естествената бебешка хигиена: как да започнеш с бебе над 6 месеца

• 35 215
  • 291
  •   1
Отговори
# 180
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
...Изместваме темата , но къде видяхте лесно ..... да си изпечеш един хляб, не е лесно - обработваш почвата, сееш, плевиш , береш, грухаш, мелиш.... месиш, печеш и чак накрая ядеш .... като заговорихме за естествени неща .... ами млякото, маслото  .... ами облеклото ..... всичко е много тругно извън модерния свят ....

Цвете да се отгледа в къщи може и да е трудно, но в гората има много цветя. Simple Smile

така е, да култивираш нещо е трудно ......

изисква много упоритост и себеотдаване .......

# 181
Абе естествено, естествено! Естественото е чудесно, но е много трудно! Ние сме далеч от него. Изобщо, човешкият живот си е труден! За Сигнус, да, това, че си хранила децата си с АМ - естествено, че не е ествевено, само че ЕСТЕСТВЕНО, че ще им дадеш АМ като плачат!А това, че не си успяла да ги кърмиш толкова дълго, колкото ти се е искало, е резултат на не-естествените ни условия на живот! Естествен не означава Добър, а НЕ-естествен - Лош!
И сте прави, всичко е трудно - и гледането на деца, и изпишкването, и печенето на хляб - по-лесно е да си го купиш от магазина! Аз се отказвам от изпишкването! А за носенето - аз нищо не мога да свърша, носейки Мариам! Така че изобщо нищо не е лесно! Ако Бу твърдиш, че е лесно, с голяма радост приемам помощта ти! Можем да се съберем да живеем заедно и ти ще помагаш с идеи! Заедно ще ми е по-лесно, сигурно! Освен ако не се изпокараме за някакви глупости, за които хората обикновено се карат - кой си пере чорапите, кой не!

# 182
Момичета, вместо да спорите(я си отворете тема ЗА и ПРОТИВ ЕБХ), вземете просвещавайте такива като мен - днес изпрах 6чифта чорапогащи и 6 чифта гащи, защото въпреки "пссс" и тем подобни, моят син пикае докато си играе с играчките без никакви сигнали....

# 183
Момичета, вместо да спорите(я си отворете тема ЗА и ПРОТИВ ЕБХ), вземете просвещавайте такива като мен - днес изпрах 6чифта чорапогащи и 6 чифта гащи, защото въпреки "пссс" и тем подобни, моят син пикае докато си играе с играчките без никакви сигнали....
От 7 дена махнаха памперса и аз не виждам сигнали, просто го слагам над гърнето на половин час. Почти нямам пропуск Simple Smile. И не съжалявам, че махнах памперса, малкия се радва като види какво е направил в гърнето, аз се престаравам с овациите Simple Smile, той ръмжи, за да ми покаже какво е направил в гърнето. Иначе ако се заиграе и се заплесна, и той се напикава, но ми харесва това, че усеща че е мокър и се мъчи да си махне гащите. Simple Smile

И хайде вече без нападки, всеки сам решава!  bouquet

# 184
Държим се над гърнето на около 20минути, нищо не свършва, като му писне го пускам. Обаче ако го сложа на цукалото е голям купон - започва да си мести дупето напред-назад, влиза въздух и се чува едно като пръцкане от вакуума и се залива от смях. Преди сидеше на цукалото и пишкаше, за да чуе мелодийката, обаче сега само на маймунджилъци го обръща...Е, сега стана и си го сложи на главата....Айде, пак ще се включа...

# 185
Здравейте,
малко късно разбрах за ЕБХ (щерката е на годинка и 4 месеца), но ще ми бъде полезно и приятно да науча повечко, така или иначе не съм я учила още на гърне. Забелязала съм обаче, че ака с голям кеф, като я държа над тоалетната (сега виждам, че използвате легенче).
Поздрави и благодаря за информацията, залавям се да чета!

# 186
Cygnus, аз лично също бих дала АМ ако бебето ми е гладно. Относно "естествените" и "изкуствените" неща- ами всяко нещо ако се прекали с него става вредно, така че аз лично гледам да не се вманиачавам. За мен нещата стоят така-ако се колебая как да постъпя-замислям се- как е било едно време-  и решавам доколкото мога да съм по-близо до "естественото"
Да не спорим кое е "правилно" и кое не.
Аз лично бих се радвала ако тази тема те накара да се замислиш дали да не оставяш детето си голичко по малко, за да разбере, че може да се вършат работите и извън пампреса. А дали не можеш горе-долу да прецениш кога му се ака? А дали би пробвала понякога, например като се събужда да го изпишкваш?
Аз лично още му слагам памперс на моя-но пишка в памперса по 1-2-3 пъти на ден. Обаче, ако махна памперса започвам прекалено да се старая да не изпускам пишкане и го изнервям. В резултат на това дребното отказва да пишка над легена.
А практикуването на ЕБХ в началото ми отнемаше малко повече време-но в момента-дори ме улеснява-малкото се научи да стиска докато му сваля памперса, а и плаче преди да се напишка.

# 187
Да се включа и аз, ама по темата, а не в спора:)

До никъде не я докарах с моя юнак, не знам как да го държа над леген или каквото и да било-той просто лежи само по корем, или само прав в кошарата си. От бебе не обича да го гушкат в легнало положение, камо ли да го държа над леген, че и да чакам нещо да свърши. Е, поне се изпика 2-3 пъти прав:) То така и трябва да е, ама не в легена, ами на паркета, че и по спалнята имаше:) Да е жив и здрав. Поне открих, че като е нервен(а то е доста често), и му махна памперса-мирува за около половин час, и си играе, и пълзи по-лесно гол. Обаче какво пране после...Я кажете вие как се справяте с локвите newsm78 Моят дивак го държа на спалнята(понеже е доста голяма, а на земята е студено още), и от 1 седмица съм изпрала всички одеала, олекотени завивки, и всичко що имахме из къщи за завиване и постилане. Ако до довечера не изсъхнат, ще спим по чаршафи:) Пробвах с найлон, ама е доста неприятно да се лежи върху него, камо ли по голо дупе.
Иначе сигнали за нужда от каквато и да е форма на "00"-НИКАКВИ:(

# 188
  • София
  Аз лично ги държа голички в техните си легла на които има протектори за матрак. Така се налага най-много чаршафчето и самия протектор да се изперат после  Simple Smile

# 189
Ми то и  в неговата кошара има протектор, ама кой да седи в нея...Тясничка му идва за пълзене, пък я недолюбва от първия ден, в който се опитах да оставя там, когато не спи(сигурно щото е подарък от свекито, ама не е по темата Joy Joy Joy)

# 190
   desiteam, Ако не си намериш голям протектор за вашето легло, мятай по едно одеало от полар
(или нещо подобно) и отгоре един чаршаф. Тези одеала не пропускат. От опит. Wink

# 191
Днес синът ми е с памперс.  Sad Просто вчера след два пъти изпиране на 6чифта чорапогащи и гащи и само едно попадение в легена съм скапана. Явно изтървах момента за свалянето на пампата...Плюс това, вчера не е акал - а това не се е случвало никога. Тази сутрин рано-рано тръгна да ака в памперса, и когато му казах "Ела, да акаш на цукалото" - започна да ръмжи и да ме удря по ръката. Оставих го да си свърши там работата и айде пак на мивката. Вчера поне 12пъти го носих дотам, защото като се напиша и му тече по краката, просто сърце не ми дава да го оставя така...
Не се справям...Още го и кърмя нощем към 3ч, после в 6ч...
Помогнете, дайте съвет  Praynig

# 192
  • София
Днес синът ми е с памперс.  Sad Просто вчера след два пъти изпиране на 6чифта чорапогащи и гащи и само едно попадение в легена съм скапана. Явно изтървах момента за свалянето на пампата...Плюс това, вчера не е акал - а това не се е случвало никога. Тази сутрин рано-рано тръгна да ака в памперса, и когато му казах "Ела, да акаш на цукалото" - започна да ръмжи и да ме удря по ръката. Оставих го да си свърши там работата и айде пак на мивката. Вчера поне 12пъти го носих дотам, защото като се напиша и му тече по краката, просто сърце не ми дава да го оставя така...
Не се справям...Още го и кърмя нощем към 3ч, после в 6ч...
Помогнете, дайте съвет  Praynig

моят съвет би бил да спреш да мъчиш детето и себе си.

# 193
Ей, помогнете на Олимпия, бе, хора, дето си гледате децата без памперси! Къде е Людмил? Ето ви един конкретен случай да се приложи теорията на практика!

# 194
Ей, помогнете на Олимпия, бе, хора, дето си гледате децата без памперси! Къде е Людмил? Ето ви един конкретен случай да се приложи теорията на практика!
Хайде наистина, стига с хапливите забележки Sad, никой не ви принуждава да правите каквото и да било насила)! Hug
Олимпия, при мен се получи (по точно за сега се получава) много лесно. Не че съм правила кой знае какво. Вчера нямахме пропуск даже. Виждам, че децата са ни на една възраст, но незнам какво да те посъветвам. Ако искаш  newsm78пробвай пак, но след няколко дни. Учудва ме, че  на детето ти  не му е неприятно като е мокро.
Поздрави!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт