Априлчета 2024 - Бледа е втората чертичка, но априлско бебче има 🐣

• 48 938
  • 731
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте дами и аз се включвам с термин 7.04 и вече минат първи преглед и чуто сърчице Heart . До скоро нямах почти никакви неприятни симптоми, освен гърдите и честото пишкане. Но от близо 10 дни имам такива болки в стомаха … Sweat Smile без гадене, без киселини, само тъпа болка по цял ден, напомняща малко на гастрит и го карам на супи, хлебчета и кисело мляко/айрян. Не знам до колкото е нормално това и чакам следващия преглед да си задам вече списъка с въпроси. Rolling Eyes Някоя от вас да има/имала този проблем?

И мен ме наболява гастрита, но сиг е от стомаха

# 181
Здравейте и от мен. Последна дата на МЦ 14.07. На 5ти ден закъснение + 😊 Потвърдих го с още два теста. Преглед при АГ на 10ти ден от закъснението. Установи се сакче в матката, но каза, че все още е прекалено рано. Вика ме отново на 18.09. Два дни след прегледа получих съвсем слабо леко розово зацапване (което не знам какво означава.. първа бременност ми е и честно казано изобщо не съм наясно с доста неща). Изписа ми дуфастон и фолиева киселина. На 34г съм. След двугодишни опити смятам, че този вече е успешен 🙏. Повръщане няма, само от време на време гадене, все по различно време на деня, но не и сутрин (помага ми глътка-две оригинална студена кола, както и повече вода). Ужасно чувствителни и болезнени гърди. Проблем с безсъние се появи, не спя изобщо спокойно и средно ми се събират около 4-5 часа на вечер. Леки болки ниско долу в дясно, почти постоянни. Притеснява ме единствено, че съм с наднормено тегло (малко над 80кг съм). Нищо не ми каза дали да взимам някакви ( и ако да-какви?!) витамини. Приемам всякакви съвети. Благодаря предварително и успех на всички бъдещи мартенско-априлски мами 💓💓

# 182
Здравейте и от мен. Последна дата на МЦ 14.07. На 5ти ден закъснение + 😊 Потвърдих го с още два теста. Преглед при АГ на 10ти ден от закъснението. Установи се сакче в матката, но каза, че все още е прекалено рано. Вика ме отново на 18.09. Два дни след прегледа получих съвсем слабо леко розово зацапване (което не знам какво означава.. първа бременност ми е и честно казано изобщо не съм наясно с доста неща). Изписа ми дуфастон и фолиева киселина. На 34г съм. След двугодишни опити смятам, че този вече е успешен 🙏. Повръщане няма, само от време на време гадене, все по различно време на деня, но не и сутрин (помага ми глътка-две оригинална студена кола, както и повече вода). Ужасно чувствителни и болезнени гърди. Проблем с безсъние се появи, не спя изобщо спокойно и средно ми се събират около 4-5 часа на вечер. Леки болки ниско долу в дясно, почти постоянни. Притеснява ме единствено, че съм с наднормено тегло (малко над 80кг съм). Нищо не ми каза дали да взимам някакви ( и ако да-какви?!) витамини. Приемам всякакви съвети. Благодаря предварително и успех на всички бъдещи мартенско-априлски мами 💓💓

Аз съм изброила какво взимам, но аз си правих пълни кръвни изследвания и хормонални дни преди да забременея и дефицитите ми са ясни.
Препоръчвам да говориш с твоя личен лекар и да си направиш кръвни изследвания, за да знаеш какво да суплементираш.
Честита бременност, желая ти здраво бебче на финала!

# 183
Здравейте и от мен, включваща се доста плахо. Термин 20.04, трета бременност и дай Боже второ дете (първата приключи със спонтанен аборт). Баткото е на 1г6м.
С предната бременност повръщах до самия край, и тази тръгна по същия начин… с бонус зацапване и леко отлепване.
Тези, които смятат да правят пренатален тест, или тези, които са правили преди, дали могат да споделят отзиви къде и какво покрива теста?

# 184
Здравейте дами и аз се включвам с термин 7.04 и вече минат първи преглед и чуто сърчице Heart . До скоро нямах почти никакви неприятни симптоми, освен гърдите и честото пишкане. Но от близо 10 дни имам такива болки в стомаха … Sweat Smile без гадене, без киселини, само тъпа болка по цял ден, напомняща малко на гастрит и го карам на супи, хлебчета и кисело мляко/айрян. Не знам до колкото е нормално това и чакам следващия преглед да си задам вече списъка с въпроси. Rolling Eyes Някоя от вас да има/имала този проблем?

При мен е подобно със стомаха. Вече гледам да хапвам често, но по мъничко и се чувствам по-добре. 😊

# 185
Ехеее колко мами вече сме се събрали ☺ добре дошли. Аз през седмицата работя доста и нямам време да следя, сега наваксвам Simple Smile

Симптоми при мен гадене и умора Sad

# 186
Добре дошли на новите мамчета, вече заформихме голям клуб. На всички ни желая лека и безпроблемна бременност. Аз съм по цял ден с гадене, сутрин и повръщам като бонус. Спрях кафето, много гадно ми става от него, а така да обичах да пия. Не ми се яде абсолютно нищо, лошото е че заради гаденето не ми се и готви, а имам две деца и мъж, които са си ящни 😂 добре че е жега, та караме на аламинути. Освен това и две хапки да ям ми става толкова тежко на корема, все едно съм изяла слон, от там и енергията ми пада и ми се лежи 😂😂 с нетърпение чакам първия си преглед на 01.09

# 187
Здравейте, включвам се и аз в темата следя я от известно време, но не съм писала. Първа бременност  ми е😊 6 г.с и термин 19.04. От както видях положителен тест ме е обзела невъобразима паника, но чета и в други теми, че доста жени минават през тази фаза. Искам да ви попитам, някоя от вас притеснява ли се да информира работодателят си? При мен е малко сложно, тъй като съм единствен служител и страшно много харесвам работата си. Работя от 7 години за тази фирма и смятам, че няма да бъде добре прието, даже малко осъдително. Намирането ми на заместник ще е доста трудно, предвид спецификата на работа. Също ме притеснява да не я загубя🤷🏼♀. Имате ли предишен опит, които да споделите или подобни притеснения? Ще се радвам да споделите опит 😊
Симптомите при мен са болезнени гърди и страшна умора, ако можеше само да се спи по цял ден, щеше да е супер!! 😀

# 188
Здравейте, включвам се и аз в темата следя я от известно време, но не съм писала. Първа бременност  ми е😊 6 г.с и термин 19.04. От както видях положителен тест ме е обзела невъобразима паника, но чета и в други теми, че доста жени минават през тази фаза. Искам да ви попитам, някоя от вас притеснява ли се да информира работодателят си? При мен е малко сложно, тъй като съм единствен служител и страшно много харесвам работата си. Работя от 7 години за тази фирма и смятам, че няма да бъде добре прието, даже малко осъдително. Намирането ми на заместник ще е доста трудно, предвид спецификата на работа. Също ме притеснява да не я загубя🤷🏼♀. Имате ли предишен опит, които да споделите или подобни притеснения? Ще се радвам да споделите опит 😊
Симптомите при мен са болезнени гърди и страшна умора, ако можеше само да се спи по цял ден, щеше да е супер!! 😀

Зависи от работодателя най-вече, но ако си на постоянен договор, не би трябвало да има вариант, при който да загубиш работата си. Щом работата е толкова специфична и намирането на заместник ще е трудно, предполагам трябва да кажеш възможно най-рано, след 12та седмица, когато ще си ти самата по-спокойна. Така ще имате време с шефа да измислите подходящ план, при който да се намери бързо човек и да имаш време да го обучиш. Надявам се шефът ти е разбран човек.

И аз имам малко драма с това кога и как да кажа, по-скоро от гледна точка на това, че преди няколко месеца се върнах от майчинството с първото дете и сега отново съм бременна и се очаква някъде началото на март да ми започне 45-дневния болничен и ще съм направила няма и година обратно на работа. От една страна това няма значение, аз съм в правото си да забременея, но съм с нова шефка, която дойде в екипа след като аз излязох за първото майчинство, почти не сме работили заедно, още нямаме изградена динамика и не мога да преценя как ще го приеме, въпреки че като цяло засега се разбираме добре. Работя в голяма фирма и не мисля, че ще ми бъде направен проблем, или ще ме прецакат по някакъв начин, по-скоро допускам промяна в отношението след като съобщя и евентуално след като се върна отново.

Разбирам донякъде и гледната точка на работодателите, че трябва да търсят заместници и да инвестират време в обучението им, и че тия две години майчинство са им голям товар, но в крайна сметка, само ние си знаем какво ни е коствало да забременеем, или какъв път сме извървяли дотук, а това не са неща, които ще седна да обяснявам на хората, с които работя.

# 189
  • София
Мислете вас и бъдещето дете, не мислете работата, кой ще ви гледа осъдително или накриво. Няма незаменими хора, ако напуснете за седмица ще са ви забравили и всичкия хвърлен труд и нерви, притеснения, съобразяване с всички други, но не и вас ще ви се стори чак смешно, че сте го мислили толкова. Ако работите за вас и ваш бизнес тогава си струва, но за нечий друг джоб…няма как да мислите “ами този какво ще прави, ами онзи как ще се оправи аз като забременея”. Казвам го от личен опит.

Аз вече нямам търпение да дойде петък за преглед. Тъкмо мислих, че съм разминала повръщане и гадене, вчера пих кафе и айде хоп наново. Пак ще го спра за малко. Поръчах си и Биозин мама да имам под ръка, че малкия след 2 седмици почва градина пак, а миналата есен и зима не ни простиха вирусите. Хване той и цъфнем и ние след 2 дни. Поне ще е в нова градина на 500м от нас и сега аз ще го водя и взимам. Иначе ми идваше нанагорно да ставам 2ч по-рано, да го будя, да бързаме да се тръгне поне час по-рано и да го мисля дали ще стигне за закуска. Един дерт по-малко Grinning

# 190
И аз мисля като JayRay.

# 191
Напълно сте прави за работата. Аз обаче имам собствена практика за дентално лечение и не знам как ще стават нещата. Всичко да бъде наред нали, но аз не мога на отсъствам за повече от няколко месеца , добре че има кой да ми помага, защото ако нямаше , щеше да бъде много трудно тогава. Ако нямате собствен бизнес не го мислете. Вие сте в правото си да забременеете, то всеки работодател трябва да го очаква , ако наема млада жена.

# 192
Като цяло и аз споделям мнението на JayRay. При първата бременност бях много притеснена, чувствах вина и отговорност, че оставям екипа за толкова време, което много бързо осъзнах, че е било глупаво от моя страна. Сега притесненията ми са в друга посока - дали шефката ми ще си промени отношението, защото пък виждам тенденциозно отношение към различните хора в екипа - към едни така, към други онака (не става въпрос за бременност или деца, а просто отявлена симпатия към някои и по-студено отношение към други, без видна причина отстрани). Първият път нямах този проблем, напротив, срещнах страхотно разбиране от предишния шеф, при все, че излязох болничен в началото на 5ти месец, което за момента не планирам правя този път. От известно време обмислям да напусна след второто майчинство, тъй като се натрупаха разни корпоративни тъпотии, ама толкова вода има да изтече дотогава... А истината е, че в момента ми е по-важно да си имам сигурна работа, за да получавам сигурно майчинство. Каквото зависи от мен, ще го направя - да уведомя работодателя както си му е редът и както се казва "да си вържа гащите", оттам нататък - каквото такова.

# 193
Изобщо не се притеснявам за работата. Мисля да изляза в болнични след 12 седмица. Работя с много клиенти и категорично не смятам да си вдигам нервите с тях. Казах на прекия ми работодател вече, тъй като единия ден се чувствах много зле. Още повече, че с нея вървяхме по едно и също време в цикъл. Официално на другите колежки мисля да кажа, след като чуем сърчицето. На родителите също след сърчицето. А на приятелите в първия удобен момент, когато се видим.

# 194
Промъквам се и аз тук! Предполагаем термин 29.04-2.05. Ще ми бъде трето дете и още ми е трудно да приема фактите😄. На преглед ще ходя другата седмица.

Общи условия

Активация на акаунт