НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 9

• 4 263
  • 97
  •   1
Отговори
# 90
То хубаво ще обясним какво значи или каква е правилната дума, ама утре като отидат и кажат на някое дете ти си пенис, вместо пишка, пак не е много хубаво, само ще е по-възвишено. По-скоро трябва да се обясни защо тези думи не се използват по този начин и че могат да наранят отсрещния или че просто има изрази и думи, които позлват невъзпитаните и че, ако не искат да приличат на тях, не трябва да ги използват. Наистина все още родителския пример и средата са ужасно важни, особено в тази възраст.
Относно разсеяността е напълно нормална, все пак има по-важни неща в тоя живот 🤣
За момента аз с агнлийския не бързам, вероятно ще изчакам да почнат училище и тогава. Иначе вече могат да смятат до 20 и почти да четат на срички, та добре се справяме май Simple Smile

# 91
Кой говори за обиди изобщо? Говорихме за научаване на "лоши" думи. Как това, че едно дете казва пенис или пишка автоматично означава, че ще нарече някого така? Повечето деца ги казват просто така, за да предизвикат реакция или защото им звучат смешни.

# 92
За мен е съвсем нормално да минат през този период. Колкото по-рано, то по-добре. Имаше период, в който се и “обиждаха” на “ти си домат”, “ти си пиле” и всичко което се сетиш. Мисля, че пак беше първа, началото на втора група. В случая те визират това като обида, макар и не лоши думи.  Или се смееха на “дупе”, “пишка” и т.н. Сега точно развиват характер и трябва да ги оставим да се научат да се защитават и справят сами. Аз вече забелязвам как си казват “довиждане сладко кученце”, “до утре малко кренвиршче” и каквото се сетят. Това са си техни игри и закачки. Както например ние с баща му ползваме наши си обръщения.

# 93
Не съм съгласна с някои неща.
Не може да се държи както във детската градина.
Да командва,да посяга,да говори нещата които си говорят другите деца.
Вчера например за втори път дете хвърля пръст във очите на моето дете.
Когато отидох да го взема му бяха много червени.
И това се случи и миналата седмица в Петък от друго дете от групата.
Явно има хора които се примиряват по този начин да се държи детето им.
Но това е абсолютно грешна представа за възпитание.
Ако вие или някой друг сте свикнали по този начин да се държат децата тогава блазе ви.
Аз лично не мога да понасям това държание и за мен не е нормално.
Както когато ми кажат, че е по добре да боледува в детската градина от колкото в училище.
Ами като държи да боледува родителя детето да си страда и да си приготви дълбок Джоб с пари.
В крайна сметка пак ще тръгне на предучилищна подготовка и първи клас.
Няма да остане не на учен ако не ходи на детска градина..

# 94
Ами това не е добре. Има проблем с градината. Непослушни деца винаги ще има, но учителите се справят с тях и определено не би трябвало да толерират такива деца и случаи. Ако има как пробвайте с друга градина.

# 95
Танче, ти писа за лоши думи, ние коментираме за лошите думи.
С посягането е същото - не можеш да промениш останалите деца, но можеш да обясниш на твоето, че това не е ок.
Утре и в училище ще му хвърлят пясък/ударят с топка и прочие. И от училище ли ще го спреш?

И ще боледува, и ще казва лоши думи, и ще става свидетел на мнооооого други неща.

# 96
Моите впечатления са, че в тази възраст отдавна не са им смешни думите, а много целенасочено ги използват и не просто така. И обясненията са в посока как и кога се използват.
Повечето градини възпитателите не могат да се справят с децата и се възцерява хаос. Ама то същото като гледам е и в училище е страшно. Колко случая има на вербална и физическа агресия от деца към деца.
Танче, направи, това, което смяташ, че е добре и подходящо за твоето дете, в крайна сметка си е лично решение. Нито ще е първото, нито последното дете, преминало по този начин през градинските години.

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 16:26 от Диди 💙💙

# 97
Танче аз бих говорила с учителките. Разбираемо е да не ти харесва, въпреки че те (поне при нас) са сами 30 деца не знам как успяват. Аз в нас с бебето ако и той е в нас едва се справям, особено като беше болен и Калоян и ревеше за мен

Общи условия

Активация на акаунт