8 - ми епизод на YCS:

Обикновено бандата е група, често съставена от близки приятели или роднини, с ясен водач и вътрешна организация, която се занимава с измами и други незаконни и наказуеми от закона дейности. В групата на Якуп не е много ясно дали и какви са връзките между членовете й, само е ясно кой е водачът, главатарят на бандата, който командва действията на всички. И когато властта и водачеството му са застрашени, Якуп без колебание предава един от "своите". Който се е осмелил да оспорва решенията му и да вдигне ръка срещу него. За сплашване, за назидание, за урок на другите.
Мерием и Баръш въобще май не са се замисляли до сега, че вършат престъпления, че Якуп ги "държи" здраво в ръцете си и никак няма да е лесно да се "откопчат" и разграничат от него и участието си в измамите и кражбите /Баръш помогна на Якуп да открадне и продаде роклята от колекцията на Джулиде/. И въобще не ми идва на ум вариант, при който ще бъде по някакъв начин оневинена Лейля, омаловажено участието в дейността на групата. Да му мислят сценаристите!

Лейля: Какво направи с Онур? Ти го предаде, нали? Ти ли предаде Онур на полицията?
Мерием: Какво?

Якуп: Да, аз. И какво? Какво? Исках да разберете кой е Якуп!
Мерием: Братко, да не си полудял? В какво е виновен той? Как можа да го направиш?
Баръш: Какво си направил, братко?

Якуп: Той направи всичко, заслужаваше го! Нека плаща.
Мерием: Какъв нахалник! Добре, аз повече не съм замесена в това!
Баръш: Аз също.

Якуп: Просто така? Напускате работата си?
Мерием и Баръш: Да!

Якуп: Не напускате нищо. Аз имам информация! Ако искам, всичките ще ви предам! Достатъчно е едно позвъняване. И ще се отзовете до Онур. Заклевам се, ще ви издам при най-малката грешка! И няма да съжалявам за вас!

Мерием: Той какво говори?
Баръш: Нищо не можеш да направиш, братко.

Якуп: Не мога ли?
Мерием: Каква информация? За какво говори той?

Лейля: Той казва истината. За съжаление, той е събрал информация за всички наши престъпления.
Мерием: И ти знаеше ли?

Лейля: Да, но...
Мерием: Какво „но“? Отговори! Ти знаеше и не си ни казала, Лейля?
Лейля: Как да кажа, Мерием? Мълчах, за да не завършим като Онур. Якуп ме заплаши!

Якуп: Тя говори истината. Можех да ви издам и сега да бъдете до Онур.
Мерием: Нека Господ да те накаже, братко.
Якуп: Не бъди неблагодарна! Аз ви дадох прехрана. Аз ви дадох, Якуп! Без мен ще гладувате.

Като затворихме темата, кажи ми, Лейля. Ние стигнахме до точка 6 от плана. Как е положението? Кажи ми.

Лейля: Затворена?
Якуп: Да.
Лейля: Затворена? Така ли?
Якуп: Така.

Лейля: Не сме затворили тази тема, окей? Няма да ти простя, че направи това на Онур! Край! Няма да мамим Атеш Арджалъ!

Якуп: Тогава защо стана негова приятелка?
Лейля: Защото го обичам!

Лейля заявява, че приключва с плана, Якуп я обвинява, че е нарушила най-важното правило и я пита, как ще плати за проваления план. Мерием подкрепя решението на Лейля, за Баръш без Лейля няма план, Якуп не е съгласен.

Да видим какво са ни приготвили за 9 епизод. Залагам на раздяла, но може би към края на епизода.