Студенти в Нидерландия - 18

• 57 605
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
  • София
k_savova, Бубето, Ивка, благодаря ви!
Съжалявам, че разводних темата с това запитване, но се надявам да е полезно и на други участници.

# 586
  • София
Ние получихме по имейл от университета напомняне, че ще дръпнат първата вноска от сметката, която сме посочили. Тя обаче не е нидерландска, а българска. По-назад в темата прочетох някъде, че те пускат още един имейл да се направи превод. Чудя се да чакам ли имейл за превод или направо да го правя, макар че не съм сигурна в сметката.

# 587
Сметката им я има в щудилинк. Ако съвпада с тази която имате - пускайте си плащането с основанието така както е описано в щудилинк.

# 588
Абсолютно съгласна с Червенокоска. Ако не пътуват с багаж, Икономи тарифата на бг еър е ок 220 лв, само че бързо свършва. Моите си издадоха карти. - има 25% отстъпка за рожден ден,  която се прилага върху не промоционалните тарифи, до 4  придружителя с 20% отстъпка. Предполагам има и уловки, ама Уиз и Раян такива цени са обявили, че конвенционалните авиокомпании пак влизат в играта.
Аз тази година се забавих с коледните билети и платих 850 лв за отиване и връщане с кабинен багаж.

# 589
  • София
Сметката им я има в щудилинк. Ако съвпада с тази която имате - пускайте си плащането с основанието така както е описано в щудилинк.
Аз не можах да намеря сметка там. Къде точно да търся? Много благодаря за отговора!

# 590
Аз не можах да намеря сметка там. Къде точно да търся? Много благодаря за отговора!

NL41RABO0320865908
По тази съм превеждала аз, ако става въпрос за Breda Univesristy of Applied Scinces

# 591
  • София

NL41RABO0320865908
По тази съм превеждала аз, ако става въпрос за Breda Univesristy of Applied Scinces
Много благодаря за отговора, но ние сме в NHL STENDEN

# 592
  • София
Здравейте,
Някой да е вещ в попълването на документите за помощ за наем?
На сайта на агенцията, от която наехме квартира, пише при пробното изчисление да въведем основен наем ....  и разходи ...(обща сума - в нашия случай 19,80 евро). Та проблемът е в кое поле се въвеждат тези разходи. В договора има упоменати разходи за квартирата, но не и за общите части, а във формуляра, който се попълва,  полетата са относно разходи за общите части. Питахме агенцията - не знаели, никой не ги бил питал до сега. Объркана работа...

# 593
 Има ли студенти,които са приети в DELF университет ? Казват че много трудно се влизало и има предварителни изпити,трябва да си пълен отличник -за да влезеш.Ако е така ...да не се опитвам !

# 594
Има ли фото в Айндховен?

# 595
  • София
виви1, точно ли си изписала името на университета DELF, да нямаш предвид TU Delft или друго? Няма да се отказваш, изпитите не са по трудни от нашите и матурите, ще се подготвиш, следи на сайта на университета за материали за подготовка и за онлайн курс.

# 596
Момичета, имам нужда от помощ.
Когато кандидатствахме за заем за образованието, посочихме, че искаме и помощ от 426 евро. Одобриха тази помощ за заем, но за другата поискаха документи в срок от 4 седмици. Видяхме, че пак са свързани с работа и не подадохме. Вчера преведоха вноската за образованието, но днес са пуснали имейл, че си я искат обратно.
На някой да му се е случвало?

# 597
Дами,
Предстои ни кандидатстване за 2024/25.
Много добре сте оформили първата страничка, изключително полезна.
Трудно ми е да проследя дали някой е писал и за това питам във връзка със студенсткото финансиране. Без значение каква е сумата(разбрах че търпи промени), но там където е изписано например "да имаш доходи под 31 747 евро". Как точно се определя?
Става въпрос за малката ни дъщеря, така че се водим тричленно семейство с нея. Събираме доходите и делим на 3 ли? Притеснява ме, че таткото ще се пенсионира и продължава да работи. Това ще вдигне доходите ни (как звучи само...) Та, как да го смятаме?

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 14:42 от Голямата работа

# 598
Ако отговаряте и на другите условия за студентско финансиране, за студенти 2023/2024 се гледа общ доход на двамата родители за 2021г, който трябва да е в размер до € 39.304. Ако го надвишава, пак може да се получи частично финансиране.
За вас като бъдещи учащи 2024/2025 ще се гледа общ за 2022г. Колко обаче ще е тогава сумата, все още не се знае.
Под общ доход означава вашата заплата, заплата на бащата, пенсия на бащата - общо за годината. Не се дели на нищо.

# 599
Дами,
Предстои ни кандидатстване за 2024/25.
Много добре сте оформили първата страничка, изключително полезна.
Трудно ми е да проследя дали някой е писал и за това питам във връзка със студенсткото финансиране. ..........
За кое по-точно студентско финансиране става дума , за таксата за обучение или другите видове ?
За таксата за обучение не Ви трябват доходи . За дргите видове трябват , но за тях има много условия .

Общи условия

Активация на акаунт