Професионални серии за коса - Тема 161

• 84 334
  • 881
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
И аз недолюбвах актерна преди, но сега ми допадат.
Но преди мисля че бяха и по различни сериите, може би има някаква разлика и в състава.

А не разбрах, примери за овлажняващи продукти кои са? Да задържат влагата в косъма

Финишите са основните овлажнителите,те затварят кутикулата и не позволяват на водата да се изпарява ако си успяла да я вкараш вътре.
Много от балсамите също имат оклузивни/запечатващи съставки/. Затова в тройните протоколи се препоръчва Шампоан-маска--балсам на едно измиване. Почистване,лечение,кондициониране.

# 511
Аз не бих се разделила с моя Дайсън стайлер - много е удобен и определено може да те извади от трудна ситуация.
Коя е тази скъпа пущина/кръгла четка?ScreamTrollface
Бях я пускала, като я пробвах за пръв път - https://www.arlen.bg/product/25372/stilizirashta-chetka-s-grafen … -extra-large.html
Четката е уникална, много се чудих между двата размера, накрая отидох във физическия магазин да ги видя. Имаха по-малката и прецених, че ще взема точно Extra Large. В комбинация с Parlux Digitalyon съм, някак още не мога да се пречупя за Дайсън.
И аз съм с Digitalyon 😍 значи сме двете с еднакви комбинации. Много, много съм доволна и не ми изглежда да гори косата.

# 512
Аз търся помощ за проблем при боядисване. Ще опиша проблема си в скрит текст, ако някой прочете и има съвет-ще съм много благодарна:
Скрит текст:
няколко години се изрусявах (обезцветяване и боя) в резултат на което косата ми е в трагично състояние и реших да приключа с русото и да се върна към моя си кестеняв цвят. Имам около 20% бели коси. За целта отидох на фризьор да ме боядиса кестенява, но и двата пъти корена много рижавееше. Така реших сама да се боядисам. Взех си безамонячната боя на Олиосета, за да е максимално щадяща за изтормозената ми коса с 6% оксидант. Моята коса е цвят около 5-ица. Затова първо боядисах в 5-ти номер обаче самата коса стана страшно тъмна, почти черна, а корена много рижавееше и с всяко измиване ставаше още по-зле. После пробвах с 6.1, уж е пепелен цвят, а и да не става толкова тъмно. Една идея по-добре, но пак рижаво в корена. По съвет на любезна съфорумка взех син коректор и сложих около 1см в последната боя-същата работа с тоя рижав корен! Моля са съвет какво да направя за да разкарам това медно в корена. По-силен оксидант ли да ползвам, повече коректор ли да сложа….И като цяло искам хубав кестеняв цвят-не ….”топъл”, а по-скоро като тъмен шоколад. А то става все едно като оранжево-златисто-кафяво.
Благодаря за който ме е прочел и за да дам и моя принос за темата, не знам дали в тик ток някоя от вас е срещала видео за една колагенова маска за коса Karseell,
която прави чудеса, та аз я поръчах и днес за пръв път я ползвах, определено разплете под душа супер изтощената ми коса. Сега тръпна в очакване как ще изглежда, когато изсъхне.
От кой сайт си я поръча?  😊 Аз също търся на мярката продукти и мнения за тях. В Тик Ток наистина резултатите са впечатляващи, но...търся и мнение на хора, които реално са ползвали продукта.

# 513
Кой продукт е по-добър Laine 2.0 или К18 ? Съжалявам, че се намесвам в темата Ви, но тепърва започвам да се интересувам.

# 514
  • На брега на реката
За мен, по-добрия продукт е К18. Косата ставаше разкошна, което не се случва с Лакме.
Взех си ампулите на Лалга,  но още не съм ги ползвала.

# 515
Момичета, един може би тъп въпрос ама... вие сте енциклопедии и ще знаете. Както някои от вас знаят от скоро инвестирам повече в грижа за сухата си коса, правя си терапии и всякакви пре-уош като еластисайзър или ампули... Днес обаче си направих за разнообразие добрата стара "маска" с кокосово масло преди измиване, като планирах да си сложа Ш и Б с розовите отенъци на Milkshake - Pink lemonade. Преди 2 седмици фризьорката ми ги сложи за първи път, преди подстригване, и стана страхотно. Хубаво де, ама днес ефектът беше 0. Кръгла 0. Хем преди да мина с шампоана на Милкшейк, измих веднъж с Морокон Ойл шампоана ми, който гледам да изхабя и разкарам скоро. Стоях и 20 мин с балсама на Милкшейк под шапка. Възможно ли е да е било заради кокосовото масло? Въпреки че го бях измила уж добре? И изобщо преди такъв тип временно оцветяващи Ш и Б, ако се слагат ампули, терапии, маски, еластисайзъри, няма ли да се хване после цвета? Защото като се замисля, това е единственото различно, което направих от фризьорката, и нямаше ама грам следа от розово...

# 516
  • Някъде там
Кой продукт е по-добър Laine 2.0 или К18 ? Съжалявам, че се намесвам в темата Ви, но тепърва започвам да се интересувам.
Всичко е индивидуално и е до коса, зависи от какво има нужда косата в даден период.
Така и не се разбрах с К18.След него косата ми става като тел, суха и много оплетена.
Лакме 2.0 е по-добре за моята коса.
Първи ден всичко е страхотно, мека и хидратирана коса, но на втори ден косата ми в краищата става суха.
Ампулата на Лалга е разкошотия.Косата ми остава подредена, лъскава и много хубава до следващото измиване.Няма сухота.
За мен и моята коса, Лалга е най-добрата терапия Simple Smile

# 517
Тази ампула еднократна ли е ?
Всичко е индивидуално и е до коса, зависи от какво има нужда косата в даден период.
Така и не се разбрах с К18.След него косата ми става като тел, суха и много оплетена.
Първи ден всичко е страхотно, мека и хидратирана коса, но на втори ден косата ми в краищата става суха.
Ампулата на Лалга е разкошотия.Косата ми остава подредена, лъскава и много хубава до следващото измиване.Няма сухота.

# 518
  • Варна
Точно от доброто, старо кокосово масло е:grinning: Кокоса е овлажнител и запечатва кутикулата като стой та гледай. Шампоаните ви не са го отмили напълно и пигмента не е проникнал.

# 519
Значи не са се "развалили" шампоаните, както предположи мъжО 😁 а според вас могат ли да се ползват ампули преди това? имам една на Алфапарф, Semi Di Lino Cellula Madre по препоръка на Мелисанде, която чака своя ред да бъде използвана...

Да дам и един отзив за ампулата на Nugela & Sule, която си направих на 2-3 пъти, беше в лятната кутия на Арлен, не видях ефект за мен:
https://www.arlen.bg/product/11497/podhranvashta-ampula-za-bezzh … mpoules-10ml.html

# 520
От кой сайт си я поръча?  😊 Аз също търся на мярката продукти и мнения за тях. В Тик Ток наистина резултатите са впечатляващи, но...търся и мнение на хора, които реално са ползвали продукта.
Поръчах я от тук:
https://www.amazon.co.uk/dp/B08LBFT4SR/ref=pe_27063361_485629781_TE_item
като нямам идея дали е изгодна като цена, не съм сравнявала с други сайтове. Маската е добра, но косата ми определено не стана като на девойките от клиповете. Но пък моята коса е достатъчно изгорена от блондора (или както там се казва продукта за обезцветяване) та едва ли има продукт, който би я направил жива и лъскава, освен ножицата. Но да, харесва ми маската и си я ползвам.

# 521
Малко необичаен въпрос, но с какво нанасяте маслените маски за коса?

# 522
  • виртуално
Има 20% намаление на Matrix , Redken и L'Oréal Professionnel в parfimo с код happy20

# 523
  • Варна
Малко необичаен въпрос, но с какво нанасяте маслените маски за коса?

С ръце Grinning . Маслените миксове ги бъркам в шише с тънък накрайник,сипвам директно върху кичура и разнасям с ръце. Същото важи и за бъркочите за скалп. Нанасям в корена като разделям косата като ори боядисване. После масажирам с пръсти. Определено не ме кефят тия новите модерни масажори за скалп. Агресивни са ми някак и ме скубят. Може и аз нещо да не правя като хората ама с пръсти ми е по-комфортно.

# 524
Момичета,
Косата ми е дълга, боядисвана. Ако не ползвам маска или някакво олио след като съм  я измила е суха. Не ползвам сешоар по принцип и гледам максимално да я щадя. Това, което ме дразни е, че след като я измия стои много добре, обемна е, пухкава. След няколко часа обаче се слепва и сякаш става на леки клечки и изглежда така сякаш имам два косъма на главата си 😀 Ила ли начин това да се оправи, с някаква пяна или   по някакъв начин да я  стилизирам. Така изглежда косата ми след като е изсъхнала.

Общи условия

Активация на акаунт