ЕДИНАДЕСЕТИ клас 2023/2024

• 61 739
  • 810
  •   1
Отговори
# 195
Същата работа. Изумявам се колко много книги прочете на английски и нито една на български. Сложих "Железният светилник" на видно място, но не е пипнат Wink
Същата работа. Даже й казах, че баш на ЖС ще я изпитат с това име, не се трогна.

# 196
  • у дома...
Чете много. И на български, и на английски, и на испански. Ама задължителната литература - не с мъка, не с клизма, ами то няма такава дума. "Разбери, че когато трябва да чета нещо по принуда, не мога и не ми върви."!

# 197
Литературата на моя човек е на БГ учебник. Дали има всички изучавани текстове или да набавям и христоматия?
Ще трябва да се чете вече, че доста литература има в ДЗИ БЕЛ, за разлика от НВО 7 клас.

# 198
Всичко от уч. литература прочете,  Светълникът и той горкият пътува до Бодрум.🙂 Вижда му се краят и на него.

# 199
  • София
И моята прочете всичко, Светилникът е обявен за интересна книга, на същото ниво като Тютюн (която прочете с удоволствие).
Най-много и се опъна "Ноев ковчег" на Радичков, но го довърши и него.

# 200
  • София
Светилникът ще е единственото прочетено от задължителната литература. Но трябва да го довърши. Сега е на екскурзия от у-ще във Виена. Утре се прибира.

Купувахте ли вече някакви учебници? Аз ѝ взех тези за профилираната подготовка по БЕЛ, но мисля с другите да я оставя сама да се оправя. Те са и много по-млако тази година.

# 201
Да си изкара страхотно във Виена, Рени!🍀🧙‍♂️
Да, всички учебници купихме, дори си ги подвърза вчера.
Останаха само езиците, но те ще са с обща поръчка в училище.
И школата по АЕ сменихме днес.

# 202
На сайта на училището още няма учебниците. Гледах тези от миналия випуск, ама ще чакам, да не се промени нещо.

# 203
  • гр.София
Като никога, учебниците ги качиха още юли в Школо, но аз старателно отбягвах да отворя файла.
На 6 септ се задействахме,занесохме старите,взехме новите.
По Бел още в 10 клас им дадохс задължителен списък.
 Солничка, в учебника по Лит няма никакви текстове,само теория. Ако е с автори Иван Инев, А .Руневска....
И на Христоматията ( включва и 12 кл),и на учебника корицата е с Ръченица на Мърквичка.
Пак на БГ учебник са им дали и Тестови задачи...Първа част ( Матура по БЕЛ)

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 21:51 от blanc

# 204
Много сте смели с тези учебници, случвало се е вече да сменят учебник с друг. Затова дъщеря ми рече и отсече след началото на учебната година ще си купи учебниците. Аз не бързам.

# 205
При нас се публикуват началото на юли. Уж да се чака първия час със съответния учител пише, ама досега не е имало сменени учебници. Като има начин да се вземат с отстъпки, поръчвам.
Ей това не можах да разбера. Вместо самите учители/училища да искат децата да започват годината подготвени и да се работи от час 1, те създават излишна суматоха в началото на годината - я до последно да не обявяват учебници, я като при нас от юли, но със забележка да се изчака. Като че ли някой избира учебник на 15 септември чак.

# 206
О, избират и след 15 септември в нашето мило училище - 91 НЕГ.
Всяка години се публикува някакъв списък на сайта, но на родителската среща се казва да се изчака първото влизане на всеки учител в часа му, за да каже кой учебник иска.
Първата година не знаехме за тази практика и бяхме купили учебници. На един от учителите му се 'наложи' да работи по нежелан от него учебник, защото 90% от децата бяха купили него...

# 207
Учебниците отдавна са приготвени. Още в края на юли списъкът беше наличен в сайта на училището. Единствено за езиците винаги е отбелязано, че няма предварителна информация и се поръчват след началото на учебната година. По Legacy работеха досега по английски и Magnet по немски. Предполагам, че ще си продължат с тях.
Ами, не остана. Още седмица живот.
Доста ще му е натоварена програмата тази година. Почиваше си последните три, дойде време и да се поизпоти.

# 208
  • у дома...
По Legacy работеха досега по английски и Magnet по немски. Предполагам, че ще си продължат с тях.
Ston, мнение за Legacy? По него ще са за ООП. ПП английски ще е по Destination English. С триста зора и помощ от приятел намерихме учебника по испански за ПП. За ООП испански ще е обща поръчка. Другите ги взе от борсата на НДК. Ученикът по история много ми хареса.

# 209
На Legacy съм разглеждала учебниците до втора част на B1. Май с това завършиха десети клас. Това, което лично на мен ми харесва, е, че има код за достъп до електронния учебник. Там има видео и аудио материали и всички упражнения от учебника могат да се правят онлайн, съответно има и проверка. Няма как да кажа дали е по-добър от други учебници, защото не съм разглеждала такива. Лично на мен обаче много ми допадат текстовете в Legacy. Интересни са ми и съм изчела почти всичко в наличните вкъщи.
Нямам идея сега какво ще ползват. В една книжарница за употребявани учебници близо до училище видях Legacy B2. В две части беше. Мисля, че може би те ще са за профил, а В2.1 ще е за ООП. Ще видим. Малко ми е каша как ще е с 4 различни математики - една ООП, при профила два задължителни модула и един избираем. При английския  ще е по същия начин.

Общи условия

Активация на акаунт