30 годишният ми син отказва да се хване на работа.

• 14 102
  • 203
  •   1
Отговори
# 165
Аз пък познавам млад мъж, на когото майка му беше безделничка и все плашеше със самоубийство. Направи и опити. То тя беше и алкохоличка. В минало време - накрая почина, и то без да достигне старост.
Та, правят и опити тези със заплахите за самоубийство, и понякога сполучват.
Пази Боже.
Трол или не, но такава ситуация е горчива реалност за много свесни хора, тормозени от близки, които за нищо не стават.

# 166
Ама той не иска помощ. Не иска психолог.
Иска 2000 лв. на месец, за да не тормози баба си и дядо си.

Да, майката го тормози. Не му дава пари.
И на мен да не ми дават, ще го смятам за тормоз Joy

# 167
Щом той манипулира, манипулирайте и вие. Може да направи някоя глупост, затова си подгответе "почвата", оставете и вие без работа/доход няма как да му изпратите или можете малко и така да промените ситуацията. Не може да стоите до безкрайност в това положение, кажете, че ще имате още 3 месеца работа и после край и дано да се задейства. Не ви е лесно, но трябва да намерите решение. Поне да си извади разрешително и ако свири на улицата пак някакви пари ще идват, подозирам, че не иска да се обвързва с бреме, като работа и договори.

# 168
Темата е направо отчайваща, и не виждам разрешение за авторката, вече отдавна е изпуснала края.
Да не ме стига, но си мисля  че няма как да позволя до такава степен децата да ти се качат на главата. Всичко се прави с любов, но и тя не е безусловна, дори към децата ти.

# 169
Почнете и вие да го заплашвате, че ще се самоубиете, ако ви иска повече пари.
Аман от търтеи и лентяи.

# 170
Темата е направо отчайваща, и не виждам разрешение за авторката, вече отдавна е изпуснала края.
Да не ме стига, но си мисля  че няма как да позволя до такава степен децата да ти се качат на главата. Всичко се прави с любов, но и тя не е безусловна, дори към децата ти.

Това не е изключение, а често срещано бих казала. Как се стига до това положение незнам.

# 171
Как - ходене след г*за на пораснали деца, презадоволяване, угаждане на всякакви прищевки, втълпяване, че мамин златен/мамина златна е принц/принцеса.

# 172
Sephora, как така е често срещано?  
По скоро е изключение.
Когато децата усетят, че всичко могат да получат наготово и когато всичко им се поднася на тепсия, така става  да. А те са големи манипулатори, особено от малки.

# 173
А те са големи манипулатори, особено от малки.

Щото са научени. Ако е играла шамарената фабрика /метафорично/ като дете, нямаше да е така сега на 30.
За баща ми казах. Виж неговата сестра е научена да бачка като вол. Щото е жена и тя трябва всичко да върши.
И е човек. Не манипулира, не изнудва, ходи на работа, опрява си къщата. Чичо ми рядко пипа нещо.
И не само нейната къща върти. Идва да чисти на баща ми, защото нали баба ми умря и той горкия не може елементарни дейности да върши.
Чак наскоро вече и дотежа и почна да мрънка. Викам и малко късно си се сетила. Твоята майка е трябвало още като дете да го научи на това, не само теб да те експлоатират.
Имаше наглостта да ми намекне аз да отивам от София до майната си да му чистя. Е, познай къде я наврях.
Продължава да си му готви и чисти.
Чичо ми катастрофира преди 2 години, жестоко беше. Месеци на легло, счупени ръце и крака.
И тя се разчекваше и продължаваше на две къщи да бачка и на работа да ходи. Онзи урунгел мързелив не се сеща да се трогне, да и каже - сестро, аз ще си оправя и почистя  и сготвя. А тя изключително слаба, сбръчкана от грижи и недохранване.
И в заключение.Не мислете, че темата е пързалка. Нямате си на идея колко такива "майки" има.
Такива жени обаче си заслужават това, което са посяли. Сори, но това е истината, горчива, брутална, ама истина.

# 174
Без значение дали темата е пързалка или не, я смятам за много полезна. Всеки от нас явно има в обкръжението си поне по един такъв паразит. Може пък някой да се сепне, четейки тук, и да промени нещо в отглеждането на децата си.

# 175
  • пустинята Гоби
Любовта не е да даваш всичко, а точно да не даваш всичко. Но това се прави в първите години, лично аз опит с възпитание на 30 годишен пергиш нямам.

# 176
Човек сгрешна преценка за целият му живот не бих нарекла лентяй или лешпер. Човекът си има проблем и вместо мама да му праща една средна заплата, за която повечето "нормални" хора си скъсваме гъза от работа да се опита да се види с психиатър.

# 177
Ааа да. И аз имам, само че нашият  търтей е "осиновен", така да се каже кандидат зет. Моят бивш го взе на отглеждане за да е щастлива дъщеря ни. И аз се разведох заради това с него. Не искам само да споменавам неговите родители, колко бяха във възторг, че са го тропосали на някой друг. Типична черта на паразитите в обществото - гледат да се закачат за гостоприемна среда, която да ги храни и да мързелуват. Де да се самоубиваха, ама не би!😐

# 178
Леле Равена. Дъщеря ти още ли е с него?

# 179
И аз мисля, че авторката няма много полезни ходове - каквото и да направи ще бъде манипулирана от поведението на сина си и от това, което ще причини на родителите и. А предполагам тормозът върху тях ще е доста голям и те ще и го предават, че и преекспонират.
Поставяйки се в подобна ситуация си мисля, че първата крачка, която бих направила е да намеря предтекст сина ми да излезе на квартира, което аз да плащам. Педолагам 30 годишен мъж лесно ще се навие да живее без баба и дядо. Но много зависи. Има ли въобще приятели. Как се чувства с баба и дядо, колко е обгрижван при тях. Ако успея да го изкарам извън домът на родителите ми може би би било по-лесно да му бъде казано, че плащам квартирата още ХХХ месеца, за другото да се оправя.
Обаче има неща, за които не може да не се сетя - че ще се набълбука със заеми, ще почне да иска пари от родителите ми, от познатите ми, да продава вещи на баба си и дядо си, може да ги нарани. Не би ми било безразлично да го пребият и осакатят за това, че дължи пари, не би ми било безразлично ако живее като скот. Приетснява ме, че може да се наложи да си го прибера и не само да трябва да му давам пак пари, но и да плащам бързи заеми с ужасяващите им лихви.  
Имам познати с големи деца наркомани. За съжаление не едно семейство. Ами не може да му кажеш "оправяй се". Виждаш го, че няма да се оправи. Едното семейство загуби сина си, въпреки борбата която водиха десетилетие - почина от свръхдоза. Майка му ходи с него по комуни за наркозависими, по болници, по квартири в други градове, за да се откъсне от средата. Ужасна трагедия е! И колкото и пропаднало да намираме ние такова дете и непотребно за обществото си е тяхното детенце и живота им тотално се срина.

Общи условия

Активация на акаунт