Нашите second hand находки- тема 48

• 81 686
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Това с номерациите е от няколко години вече. Бях чела и статия за това, ако мога ще я намеря. Там се казваше, че променят стандартите в номерацията на дрехите. С номер нагоре. Ако си носил С ставаш М. И постепенно се въведе. Вече няма почти никъде 2XS размер а преди имаше.
Аз лично си го обяснявам със масовото затлъстяване. Даже в магазини тип Зара вече има доста по- голяма номерация от преди години.

# 526
Не знам защо ,но за р.д.ММ ми подари маратонки Адидас(модел, който нося от 7-8 години) и 38 2/3(толкова бяха старите ми) не ми станаха и ми поръча нови 40! ........
....Идея си нямам какво се случва с тези номерации..
Същата работа и при мен, за Адидас винаги 38 1/2 ми е бил ок, наскоро, за пръв път си купих 40 н.( след мерене в магазин, ако беше онлайн- 100% щях да връщам поръчан 38 1/2). И аз имам чувството, че нещо са сменили номерацията производителите, чудя се, обаче, защо го правят...

Какво толкова за чудене има?!
Купувате нещо което е ви става и го разкарвате за да си купите още нещо което евентуално ще ви стане.
Тоест ви продават две неща , а не едно.
Сега стана ли ви ясно?

# 527
  • Ямбол
Е, аз онзи ден взех точно Адидас на Дребосъчката от Ремикс, 38,5 номер, размер на стелката 24 см. В сайта си бяха описани точно като размер и така си бяха описани и в официалният сайт. Стават ни (че сме с един и същи номер обувки в момента). Чак такива огромни разлики каквито описвате, не съм виждала. От години съм си 38-ми номер, най-много 38,5 да ми се е наложило да си взема от някои марки маратонки. С което не искам да кажа, че не вярвам на това, което споделяте 🤷🏻♀ 
Всъщност, единственото ми прецакване е с едни обувки на ASOS от Ремикс, които са безумно готини, размер 5 UK (което би трябвало да е 38-ми), но са умалени. Което щях да разбера, ако не бях пропуснала да проверя в сайта на ASOS 😅, защото там си е написано точно колко см е с стелката 😅.

Скрит текст:
Ето ги красавиците. Чак ме боли сърцето, че няма да мога да ги нося 🥺.

# 528
  • Mediterraneo

Купувате нещо което е ви става и го разкарвате за да си купите още нещо което евентуално ще ви стане.
Сега стана ли ви ясно?

Що за глупост. Няма как да ми продадат две неща. Ако първото не ми става, го връщам и купувам второто. Не оставам с две купени неща, едно от които не ми става. Така, мисля, става ясно.

# 529
  • София
Аз мисля, че просто с времето краката ни се деформират малко или много и оттам идва по-големия номер години, години след като сме спрели да растем. И аз днес съм с номер и половина отгоре спряно онзи момент. 45.5 -> 47.

# 530
Моят крак е точно 27 см и обикновено гледам таблиците на всеки производител. Имам обувки различни номера, повечето са точно 42, но имам и 41, и 43, и 42 2/3, и 43 1/3, и 40. Най-големите разлики идват от UK и US номерацията. Те са различни и понякога не са указани правилно по коя са обувките. Например 7. Ма по коя от двете номерации,има значение.

# 531
......

Сега стана ли ви ясно?
Нищо не става ясно. Няма как да купя две неща, вместо едно, което ще ми върши работа.( По- мъгляво обяснение не бях чела скоро).

# 532
......

Сега стана ли ви ясно?
Нищо не става ясно. Няма как да купя две неща, вместо едно, което ще ми върши работа.( По- мъгляво обяснение не бях чела скоро).

Ами на предната страница съфорумка е писала, че обувките й не са станали и ги е подарила и си е купила нови.
Надали е единичен случай.
За да не ви е мъгливо вниквайте в написаното.

П.П.С годините се деформира крака както е писано, особено на хората с  пропаднали сводове както е при мен.

# 533
  • Около Костинброд
Здравейте, по София скоро да сте виждали втора употреба с по-голямо зареждане на детски якета - есенни, зимни? Търся размер за 3-4 годишно момче. Дрехите са голяма драма, но тази есен с якетата направи ни разказва играта. В момента има 2 есенни якета, едното е чисто ново, заедно го купувахме и в магазина го питах няколко пъти дали му харесва и дали ще го носи. Другото ни го даде една приятелка. Еми, не иска да носи и двете якета. Реве си за тънките пролетно-летни якета, а вече е студено за тях и ни побърква - при всяко излизане е страшен рев и разправия. Всеки път му обясняваме, че има тези 2 якета и може да избере едното от тях, той се дере като магаре, че си иска тънките якета.
Аз поне от 2 месеца не съм имала възможност да обикалям по вторите, ама сега явно ще трябва да го направя. Районът, в който обикалям, е Надежда и центъра - около Халите, Женски пазар, по Александър Стамболийски. Понякога ходя и към Дружба уикендите.

# 534
  • Около Костинброд
Момичета, в Зиг Заг на Пиротска има ли бебешко и детско? Преди доста време съм ходила и имаше кошове до колкото си спомням.
Последно лятото ходих там, вече рядко влизам в него. Като цяло в сравнение с преди има много по-малко дрехи, включително и детски, да не кажа, че детските бяха мноооого малко.

# 535
Момичета, имайте едно наум, когато купувате нови, с етикет, обувки от Ремикс. Има си причина да попаднат там, дори да не са описали дефект в сайта. Според мен 99.9%от новите обувки там са с нещо компрометирани. Ако са втора употреба рискът е по-малък според мен, обаче пък... са носени.

Преди 3 дни ми дойдоха чисто нови с етикет боти от ремикс, бяха с дълбока драскотина точно отпред на пръстите!

# 536
  • някъде там
Имам над 10 чифта за мен и още толкова за мъжа ми от ремикс. Все известни марки , които купувам нови с етикет   и нямам нито една забележка за тях, как попадате на дефектни не зная Simple Smile
Дано не ми се случва де Simple Smile))

# 537
  • Sofia
И на мен никога не се е случвало да са с дефект или да не отговарят на номер.

# 538
Аз миналата година купих много якета Shmudeelwedda за цялата фамилия. Повечето с етикет. Всяко имаше дефект. На повечето беше Сао липсваща дрънкулка например.  Но последното, за приятелка, беше скъсано и вмирисано, въпреки етикета и описанието. На късмет е. Може дефекта да е невидим и много лек. Може да е само пробвано и върнато. Но може да нямате късмет.

# 539
Да, масово нови дрехи с етикет са с едва забележим дефект, най-често липсващо копче (защото най-много гледах якета/палта напоследък).

Общи условия

Активация на акаунт