В момента чета...86

• 60 954
  • 757
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Чета "Цирцея" на Маделин Милър. Случайно ми попадна, а се оказа много добра находка. Винаги съм смятала Цирцея за второстепенен герой, пълнеж в легендата за Одисей. Тази книга е разказ от името на Цирцея (Кирка) за нейния живот, съжителство с богове и титани и за откриването на магическите й способности. Много приятна изненада от напълно непозната за мен авторка. Мисля, че ще се хареса от почитателите на митове и легенди.

# 406
Все още чета ,, Рецепта за живот '' на Ники Пелегрино . Честно казано не искам да свършва. Наистина много ми хареса - плаках , смях се и доста размишлявах на тази книга. Препоръчвам ви я с две ръце . Можете да си я изтеглите от читанка .

Рядко някоя книга ме оставя без дъх , четейки бавно за да не свърши . След такава книга няколко дни не мога да започна друга. Много е важно , когато книгата се чете в точния момент, иначе не върви .

Последна редакция: пт, 13 окт 2023, 13:30 от alisa212

# 407
Довършвам "Гробът на сестра ми" на Робърт Дъгони и най-вероятно ще си взема втората част от поредицата за детектив Трейси Кросуайт. Корицата изглежда по-зловеща, отколкото е в действителност, но последните 120 страници могат да ме опровергаят. Аз да попитам малко нещо: нали всяка книга на Benitorial има собствен книгоразделител? Не видях специален такъв за тази, както и за продължението ѝ.

# 408
  • София
Вече не помня за книгоразделителите, но втората част ми хареса определено повече на мен. Simple Smile

# 409
  • Mostly in my mind
Бениториал нямат май книгоразделители по спомен.

# 410
Напротив, за почти всяка книга имат специален такъв.
Скрит текст:
"Отправи се на книжно приключение с Benitorial"  от първата им книга, "Премини към следващата глава" от "Съвършени останки" на Хелън Фийлдс, "Обичам кафе, но работата ми изисква водка" от "Сирак Х" на Грег Хъруиц и прочие.
Явно на този автор няма.

# 411
На края на Младите лъвове на Шоу съм и е чудесна. Ако обичате Ремарк, ще харесате и тази книга. Шоу го идентифицирам предимно с някакви семейни саги, но тази (обемна) книга на военна тематика, ме изненада мн приятно.
Симпатично е да има книгораздерител в книгата, която купуваш. От всички купени от мен това лято, имаше само в Тихи години.

# 412
Тръшнахме се всички болни вкъщи през изминалата седмица и прочетох 2 много хубави, но много нелеки книги - "Остани с мен" - Айобами Адебайо и "Пътни" - Софка Зиновиеф.

Първата е за Йежиде и Акин - млада, образована двойка, избрала да бъде моногамна в Нигерия, където повечето мъже имат по 3-4-5 жени. В продължение на 4 години обаче, в семейството не се ражда дете и Акин се пречупва под натиска на майка си и се жени повторно. Борбата с безплодието, лошото отношение на близките ѝ, подтикват Йежиде да търси ритуали, шамани, суеверия в опит да забременее, което води до разбиване на психиката ѝ. На какво са способни един мъж и една жена, за да се сдобият с дете, какво може да направи една майка за рожбата си, множество тайни, тежки загуби и трудности оформят един динамичен, емоционален сюжет, който беше удоволствие за четене.

Втората книга ми беше по-обрана откъм емоции, но с невероятно изградени и пълнокръвни образи. В "Пътни" темата отново е безкрайно тежка - насилието над деца. Разгулен живот, мрачни тайни, шокиращи разкрития... как влияе всичко, което се случва в детството, способни ли сме в такава крехка възраст да осъзнаем нередността на ситуацията и как човек се справя с вече нанесената травма. А представените гледни точки на насилник, жертва и свидетел формират чудесна перспектива за читателя и разкриват пълната картина на всичко случило се. Впечатляващ за мен роман, съжалявам, че го отлагах във времето, много ми хареса.

Започнах и влача не особено успешно "Седемте луни на Мали Алмейда". Меко казано странна ми е.
Мали Алмейда - фотограф, комарджия и развратник, се събужда на "оня свят", не помни как е умрял, какво се е случило и има точно седем луни, за да разгадае убийството си. Алмейда е прикрит гей и военен фотограф, замесен в множество политически схеми. Много ми е трудна и объркваща за четене тази книга.

# 413
Момичета, здравейте, след хубавата книга
"Алеята на светулките" на Кристин Хана прочетох "Съдбовен път". Изобщо не ме грабна! Сега имам и "Завръщане в Аляска", ноо съм в чуденка да я почвам ли... да не се разочаровам...Приемам препоръки за подобни автори и творби.

# 414
  • София
Вили, и аз много харесах "Пътни" и "Остани с мен", въпреки тежките тематики.
Аз така мъчих "Край морето". Хем ми беше интересно, хем не можах да ги "почувствам" героите и съответно не съм впечатлена.

# 415
"Край морето" ми е и на мен в списъка за четене, но я има в библиотеката и мисля от там да я вземам някой ден.

# 416
  • София
Вили, Диди, вие сте ми като книжни сестри Simple Smile
"Пътни" и "Остани с мен" много ми бяха харесали и двете!

"Седемте луни на Мали Алмейда" ми беше любопитна като излезе... После обаче се разколебах за нея и едва ли ще я чета. Същото се отнася и за "Край морето".

За протокола- чета "Падане" (Ирса Сигурдардотир), но почти не ми остава никакво време за четене Sad
Надявам се да мине този период и отново да вляза в ритъм, защото ми липсва четенето Sad

# 417
  • Варна
"Да убиеш присмехулник" от Харпър Ли

# 418
Аз вече си купих "Седемте луни на Мали Алмейда", но за "Край морето" нито пари имам, нито място в багажа Sad

Аз съм на "Особени сезони" и по-скоро към средата на втората новела. Уви, друсането ми дойде в повече, а и вече беше тъмно, а тъкмо тръгна да ми става интересна след куцото начало. Жалко, че едва сега се докосвам до тази класика на Кинг.

# 419
  • Пловдив
Прочетох "Спомени от Рая" Уейн У. Дайър и Дий Гарнс.
Книгата ми беше като колонка във вестник. Мисля, че спрямо темата има доста какво да се пиши.

Общи условия

Активация на акаунт