В момента чета...86

• 60 869
  • 757
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, някой да си е купил новия Алманах за В.Левски? Как ви се струва? Обмислям го евентуално за подарък.Благодаря!🤗

# 676
Аз все пак започнах "Олив Китридж", защото е по-кратка. Десетина процента съм прочела и много ми харесва стилът, атмосферата, цялостното усещане от книгата, макар че досега Олив е по-скоро второстепенна героиня.
Страхотна книжка! Аз още понякога се сещам за Олив, въпреки че срещата ни беше отдавна...

# 677
  • Пловдив
За "Санаториумът" на Сара Пиърс. Добре разказана история, държи в напрежение, чете се бързо. Не е нещо уау, но ще се хареса на феновете на жанра.

# 678
  • София
Прочетох "Убийството на художника" на Луиз Пени. Първата ми среща с инспектор Гамаш и май няма да бързам за втора. Книгата добре пасва в жанра cosy mystery, но някак твърде странично ми се видя разследването. В голяма част акцентът не беше върху загадката, а върху жителите на селото. Освен това стилът на писане ми се видя претрупан, а някои забележки изобщо не ги разбрах. Например една героиня носела твърде много грим, така че явно "не водела природосъобразен начин на живот". Някаква реплика "никога нямало да бъде изречена от истински франкофон". Може би романът е писан предимно за канадска публика.
Започнах "Жената в каюта 10".

# 679
  • София
И аз поставих "на пауза" серията на Луиз Пени след първата книга, но доколкото разбрах, следващите са по-добри, така че не съм се отказала окончателно.
В момента чета петата книга от поредицата на Ларш Кеплер за Юна Лина и там е подобна картинката - първата книга не е особено впечатляваща, но следващите са значително по-добри.
Разбира се, има и примери за обратното.

# 680
  • в сърцето на един мъж...
И аз поставих "на пауза" серията на Луиз Пени след първата книга, но доколкото разбрах, следващите са по-добри, така че не съм се отказала окончателно.
В момента чета петата книга от поредицата на Ларш Кеплер за Юна Лина и там е подобна картинката - първата книга не е особено впечатляваща, но следващите са значително по-добри.
Разбира се, има и примери за обратното.

С Луиз Пени и аз не се разбрах с първата книга, но иначе чинно си ги събирам, някой ден явно ще им дойде реда. На Ларш Кеплер определено след втората нататък стават много много по-добре. А последните две са определено смразяващи.

# 681
Десисслава, благодаря ти. Ще ѝ обърна внимание след известно време, но в момента реших да си отмятам хартиените книги, че са доста - "Пътувам сама" на Самюел Бьорк ме чака от доста години и чак сега ѝ дойде ред. Няма да тръгвам с високи очаквания, че не се слави с много добро мнение тук. Ако ми хареса, ще си купя следващите в електронен формат, гледам Емас лека полека започват да си пускат заглавията в Озон.

# 682
"Убийството на художника" от дългата серия на Луиз Пени си признавам, че не я дочетох. Може би защото я слушах като аудио, но ми се стори безкрайно скучна. Продължих с другите само заради добрите ревюта, но на хартия. Някои са добри, други не толкова. При нея действието не е толкова решаващо, а изграждането на характери води. Но има наистина пасажи със скучни, често повтарящи се мисли на този или онзи герой. И човек наистина трябва поне малко да разбира двуезичната култура в този край на Канада за да разбере намеците за езиците, но може да придобие представа и от книгите.

На Кеплер съм чела само "Хипнотизаторът" и не си спомням да ме впечатли много. Може би ще трябва да погледна другите ако твърдите, че стават по-интересни.

# 683
Следващата на Луиз Пени, която ще излезе до 1-2 седмици - "Свят на куриози" - е доста напрегната, а и любопитна.

# 684
  • София
И аз си нямах представа колко силно е езиковото разделение в Квебек, човек не очаква такива страсти в толкова цивилизовано общество. Особено в "Сенки в снега" е представено много добре това противопоставяне на англо- и френскоговорящи.

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 18:13 от yovanka

# 685
На Кеплер аз в начолото си реших, че е тотално скапана първата книга - липсваше ми действие, изведнъж разкриха случая, отделни пасажи ги нямаше, но после стана дума тук и казаха, че има нова допечатка, която била оправена. И си казах, че може би трябва да продължа с четенето. В крайна сметка не сбърках, определено след втората-третата стават много по-добре изгладени и обработени, а също така напрегнати и увлекателни.

# 686
  • София
Да се похваля Simple Smile
Активирах си отново Строител (поводът беше, че ми подариха нови безжични слушалки) и неочаквано добре ми потръгна слушането.
Слушам "Пациент 488" на Никола Бьогле и за два дни я преполових Simple Smile

# 687
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Да се похваля Simple Smile
Активирах си отново Строител (поводът беше, че ми подариха нови безжични слушалки) и неочаквано добре ми потръгна слушането.
Слушам "Пациент 488" на Никола Бьогле и за два дни я преполових Simple Smile
Пациент 488, лично на мен много ми хареса. Не мирясах докато не я изслушах докрай, за първи път се запознавам с творба на този автор и съм приятно изненадана.

# 688
Това е едно от малкото положителни мнения за книгата и автора. Аз само на отрицателни съм попадала. А и доколкото знам е скандинавски автор, а със скандинавските трилъри досега греди не съм имала, та ще го пропусна на този етап. Затова и към Самюел Бьорк пристъпих много плахо и с известни резерви.

# 689
Скандинавските автори са или любов от първа лъжица или не се разбираш с тях до края.

Общи условия

Активация на акаунт