В момента чета...86

• 60 876
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
Да, Льоса е велик. Аз съм чела много малко негови книги, а понеже наскоро излезе новината, че ще спира с писането, си мислех да прочета още нещо, той има 17-18 романа, ако не се лъжа.

# 661
Започнах "Кървава луна". В началото съм, но се очертава Несбьо да не ме разочарова. Действието се развива в годините на ковид и той, естествено, се споменава. Аз не се дразня от това. Все едно да четем роман, чието действие се развива по време на война, и тя да не се споменава.

# 662
  • Пловдив

Прочетох "Виж сега, моето момиче".
Сборник от разкази на известни жени.
Не е нещо уау, споделени комплекси, надежди, упоритост и малко късмет.

# 663

Прочетох "Виж сега, моето момиче".
Сборник от разкази на известни жени.
Не е нещо уау, споделени комплекси, надежди, упоритост и малко късмет.

Аз бях на представянето на книгата, като излезе и различни автори четяха своите текстове от книгата и си помислих тогава, колко значение понякога има харизмата на самия човек и дори текстът му да е посредствен, ако той е с присъствие, захаресваш и текста, ставаш по- малко критичен към него. А когато четеш текста сам в къщи, тогава е много ясно кой става и кой не. Това наблюдавах скоро и в “Гласът на България”, като се обърнат и видят, че някой е ефектен и външно, различно става отношението.

# 664
  • в сърцето на един мъж...
Чета 5-тата за Карл Мьорк и се ядосвам, че е някакъв труден за разгадаване скан с много правописни грешки. Не знам дали има някъде по-добро копие, но ще я дочета така. Отново е интересна и типично в негов стил. Разрових се да видя до къде е филмирана поредицата, обаче явно в серията, която е по тази книга, са сменили главния актьор, което е много жалко Sad

# 665
  • Mediterraneo
Чета 5-тата за Карл Мьорк и се ядосвам, че е някакъв труден за разгадаване скан с много правописни грешки. Не знам дали има някъде по-добро копие, но ще я дочета така. Отново е интересна и типично в негов стил.

И аз се мъча със същия скан, много ми е трудно, но историята ме хвана и ще я дочета така. Дано следващата да не е такава, че е жива мъка.

# 666
  • София
Прочетох с огромно удоволствие "Удавниците" от Дженифър Макмеън. Бях си я купила след прочетени мнения тук в темата и съм много щастлива. Паралелно с нея довърших "Шестият" на Дейвид Балдачи. Петата от поредицата за Кинг и Максуел, там няма разочарования. Сериалът от преди десетина готини също е разтоварващ:
https://www.imdb.com/title/tt2402129/
И както повелява традицията, след силна серия попаднах на греда - "Четвърто крило". Според мен може да е бестселър само в някоя американска класация. Книгата е писана за 14-годишни тиктокъри, които се инфлуънсват от всяка глупост видяна в нета. Предвидима, с елементарни диалози, прилича на сглобка от други фентъзита. Не подходих с големи очаквания, но въпреки това съм изненадана неприятно.

# 667
  • София
Чета 5-тата за Карл Мьорк и се ядосвам, че е някакъв труден за разгадаване скан с много правописни грешки. Не знам дали има някъде по-добро копие, но ще я дочета така. Отново е интересна и типично в негов стил. Разрових се да видя до къде е филмирана поредицата, обаче явно в серията, която е по тази книга, са сменили главния актьор, което е много жалко Sad

Не съм чела книгите, но съм гледала първите 4 филма. Страхотни трилъри! Спрях, когато смениха актьорите, играещи Карл и Асад.

# 668
Чета 5-тата за Карл Мьорк и се ядосвам, че е някакъв труден за разгадаване скан с много правописни грешки. Не знам дали има някъде по-добро копие, но ще я дочета така. Отново е интересна и типично в негов стил.

И аз се мъча със същия скан, много ми е трудно, но историята ме хвана и ще я дочета така. Дано следващата да не е такава, че е жива мъка.

Ох и аз заради това се боря с нея.
Да, аз леко се разочаровах, че са сменили главния герой

# 669
  • Mediterraneo
Накарахте ме да разровя и аз за филмите, даже изгледах първия. Много добре са нагласили Мьорк и Асад, точно така съм си ги представяла! Утре ще се заема с останалите филми, благодаря ви!

# 670
Тарталета, радвам се, че са ти харесали Simple Smile

# 671
Започнах „Нейно Величество кралицата разследва - Уиндзорският възел“ на С. Дж. Бенет.
Първите ми впечатления са, че книгата е много приятно и любопитно описание на живота и ежедневието на кралица Елизабет II, както и отношенията ѝ с нейните подчинени, с принц Филип, с Чарлз... Намесена е и политиката, как без нея, Путин... А самата кралица влиза в ролята на детектив, за да разследва убийството на гостуващ музикант – руснак, в замъка Уиндзор.

Предполагам, че почитателите на кралското семейство и Елизабет II ще останат във възторг от книгата. Simple Smile

# 672
Мнение за "Санаториумът" на Сара Пиърс? В момента е в безплатните предложения за месец ноември на Озон ѝ се чудя много. Чете ми се качествен трилър, но се колебая между този, някоя скандинавка, Карин Слотър и май е това.

# 673
  • Русе
Прочетох и наистина много добър разказвач е Бойн. Историята засяга темата за Холокоста, но действието не се развива в лагерите. Всъщност книгата се води продължение на ,, Момчето с райраната пижама,,. Главната героиня тук е сестрата на германчето, дъщерята на главния комендант. Увлекателна, като водеща тук е темата за вината по-скоро във всичките й форми . Финалът зашеметяващ , героинята колоритна като предизвика много емоции у мен като читател ту я харесвах ,ту я ненавиждах,но на финала ме изненада и реших , че много повече й симпатизирам.

Последна редакция: нд, 12 ное 2023, 10:41 от lorito5678751

# 674
Аз все пак започнах "Олив Китридж", защото е по-кратка. Десетина процента съм прочела и много ми харесва стилът, атмосферата, цялостното усещане от книгата, макар че досега Олив е по-скоро второстепенна героиня.

Общи условия

Активация на акаунт