В момента чета...86

• 60 938
  • 757
  •   1
Отговори
# 510
В читанка видях,че има доста книги.

# 511
  • Варна
Аз прочетох " Дейзи Даркър" на Алис Фини и останах с усещането за безвъзвратно загубено време. Ако авторката е имала намерение да шокира читателите си, да, определено успя, но лично мен в негативен план. Дотолкова съм разочарована от финала на книгата, че мисля да приключа с творчеството на тази авторка. Не харесах " Камък, ножица, хартия" дадох шанс с " Дейзи-то", но определено горчив привкус ми остави този финал. Антипатични герои, слаба история, потресаващ край.

Оправих си вкуса с " Маргаритки" на Кристина Улсон. Хубав трилър - завладяващ, пленяващ. Всичко е логично и последователно добре разяснено без никакви опити за предизвикване на шок и свръхестествени елементи. Хареса ми книгата. Simple Smile

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 17:27 от floren

# 512
  • София
"Маргаритки" наистина е много хубава. На Фини "Понякога лъжа" много ми хареса, мислех да прочета и другите, пак ще си помисля. 😃

# 513
  • Варна
"Маргаритки" наистина е много хубава. На Фини "Понякога лъжа" много ми хареса, мислех да прочета и другите, пак ще си помисля. 😃

Ако желаеш " Дейзи Даркър" ми пиши лично с данни.( подарък за 1.11. Blush ). Утре ще ходя до Спиди да си взема пратката с илюстрованото издание на " Хобит", та мога да ти изпратя книгата. Определено не бих я запазила в личната си библиотека. На теб е възможно да ти допадне, за мен е разочароваща. Знаеш лафът за различните вкусове. Simple Smile

Преди да попадна на нея прочетох няколко добри трилъра като " По- бяла от сняг", " Писмо във бутилка", " Безгранично", " Култът",  и изведнъж " Дейзи". Не е лъжица за моята уста Алис Фини, не мога да оценя нейното творчество, не харесвам нейното писане. Simple Smile

# 514
На Алис Фини дори не бих определила книгите като трилъри.  Всъщност, "Дейзи Даркър" е доста по-трилърообразна от последната й книга, в която нямаше нищо трилърско за мен. Но няма и нищо свръхестествено. Беше доминантно семейна драма с прекалено много гледни точки. Но в "психологически трилър" жанра има много вариации.

# 515
  • софия
Рани Маника-Да докоснеш земята.Всъщност я прочетох .Авторката пише увлекателно и се чете на един дъх,но сякаш Оризовата майка повече ме беше впечатлила.

# 516
Асен Чилингиров – Вулканите, наводненията, археологията и политиката.

Предисловие от автора: Настоящият сборник беше замислен и реализиран като цикъл от интернетни публикации във връзка с някои от най-дискутираните в интернетните форуми теми относно миналото и настоящето на нашия народ – неговия произход, неговия език, неговата най-стара и не тъй стара история. Но също и неговата връзка с останалата част от света, неговото място в историята и в настоящето; неговото отношение и неговите взаимни връзки с другите народи в света. А тази тема е напоследък една от най-много обсъжданите сред нашата общественост, върху която от различни места и източници с различни средства настоятелно се правят опити за въздействие с определени цели – чужди и дори напълно противоположни на стремежите и целите на нашия народ.

Книгата е достъпна и за безплатно изтегляне в pdf формат (линк по-долу).

https://www.otizvora.com/2013/11/5902/tsyala-kniga-asen-chilingirov-vulkani/

Проф. д-р Асен Чилингиров е роден през 1932 г. в София. Завършва музикално образование в България. От 1964 г. до края на живота си през 2022 г. работи в Берлин, Германия. Там завършва история на изкуствата. Автор е на над 400 научни труда. Между тях са „Голяма история на християнското изкуство в България“ и „Културна история на България“, издадени на немски език във ФРГ и ГДР. Преподава в Берлинския, Лайпцигския и Хумболтовия университет. Главен консултант е за Балканското изкуство в „Енциклопедията за средновековно изкуство“ в Рим за периода 1984 – 1995 г.

# 517
  • в сърцето на един мъж...
Оправих си вкуса с " Маргаритки" на Кристина Улсон. Хубав трилър - завладяващ, пленяващ. Всичко е логично и последователно добре разяснено без никакви опити за предизвикване на шок и свръхестествени елементи. Хареса ми книгата. Simple Smile

"Маргаритки" всъщност е втората книга от поредица. На български мисля само две книги са издадени - първата е "Пепеляшките"

Между другото в духа на дискусията по-горе - оказва се, че Фани Попова-Мутафова е единствената жена от България, поканена от Гьобелс, за да спомогне пропагандирането на антисемитска литература. Нещо, което ужасно много ме потресе. Била е единствената жена, която е поканена.

# 518
Мисля че беше единствената жена отишла, поканени са и други, но те отказват. Много сложен казус е това. Сега на синелибри имаше филм- ваймар експрес за нейния случай. Не съм успяла да го гледам още

# 519
  • в сърцето на един мъж...
Да да, имало е и други поканени, но те отказват. Тя е била единствената, която се е съгласила. Освен това е писала и пропагандни текстове. И аз още не съм го гледала, ще ми бъде интересен. Но честно казано още не мога да го приема, образът й ми се срина тотално.

# 520
  • София
Навремето, когато много четяхме Асеневци и заедно с Вера Мутафчиева бяха гранд дамите на българската литература, се говореше тихичко, че била фашистка и затова е била забранена за издаване известно време.
Филмът тръгва утре по кината.

# 521
мдаа, понякога май е по-добре да не си много запознат с биографията на автора. При мен донякъде повлиява и на отношението към книгите. Тъпо....

# 522
Колкото и да е добър един автор като писател, когато има определени факти от биографията му и те са известни, не може да не повлияят по някакъв начин на читателя и прочита на творбите, колкото и безпристрастно да се опитва да ги възприема…

# 523
Започнах "Култът" на Лекберг- Фексеус. Не съм чела "Вох", която беше доста коментирана и харесвана. Тази засега чета трудно и не мога още да си съставя мнение. Удавена съм в имена и герои. Полицаите, техните семейства, а около менталиста Винсънт има 7 имена на семейството и родАта, които не се знае дали няма да се включат нататък в повествованието. Навремето свекърът ми четеше с химикал и лист, на който си записваше героите.

# 524
  • София
Аз не харесах особено BOX, няма и да продължавам с поредицата.

Общи условия

Активация на акаунт