Осмокласници - 2023/2024 - Тема 1

• 65 646
  • 816
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Eли няма интерес към алкохола.
Каките също нямаха интерес до към 16-17 г, като сега ако пробват нещо е от леките питиета или коктейл. За рожденият им ден  миналият месец на 17 г в клубче, помолиха този път ако може да има някакъв алкохол. Тъй като все пак са под 18 г, не бях много съгласна, но накрая склоних и взех само сайдер и бира.
Надявам се и Елена да не опитва нищо преди 16 и да не започва с тежката артилерия.
За цигарите се надявам никога да не започнат и определено не само няма да им давам пари, а направо и джобните ще им спра, ако все още финансово зависят от мен в случай, че разбера че пушат.

# 421
  • София
И ние сме така като споделените мнения. Интерес няма, най-много да пробва някой сайдер, но не много защото даже я е страх “да не се напие” 😂. Обаче точно социалните мрежи, документирането на подвизите и страхът “че няма да се впише и ще е “задръстена”, ако не пие, ме притесняват. Да
Иначе колко и тези подвизи за истина и до колко са “фукни” е съвсем друг въпрос.
Наблюденията ми са, че момичетата са доста по-податливи към това да гледат една от друга и да не изглеждат “задръстени”. И както си мислиш, че си познаваш детето и че “то абсурд да направи нещо си” изведнъж се изненадваш неприятно.

Последна редакция: пн, 11 сеп 2023, 09:24 от no4ko25

# 422
  • на Мелмак
И при нас набора няма интерес, кака му опита в 9кл. Еднократно.

# 423
Бихте ли вкарали детето си по втория начин на 5 класиране в елитна гимназия?:И защо смятате, че трябва да е там след, като няма достатъчно бал? Имам пример от тази година и съм възмутена от несправедливостта.

# 424
  • ВАРНА
Бихте ли вкарали детето си по втория начин на 5 класиране в елитна гимназия?:И защо смятате, че трябва да е там след, като няма достатъчно бал? Имам пример от тази година и съм възмутена от несправедливостта.
Не.
Не се ядосвай. Навсякъде ще има такива. Или попаднали "щото мама и тати искат". Ще им е трудно на такива деца, ще ги бутат учителите до 12 клас. Някои родители не осъзнават какво причиняват на децата си.

# 425
  • Sofia
Според мен не е въпросът в това дали ще се справи или не детето. Може и влязло с бал да не може да се справи. Въпросът е какво научава това дете и че утре и то ще си служи с такива методи.
А можеш ли да споделиш как точно е станало това - при класирането в последните подреждания ли е манупилурано или надпланов прием?

# 426
На 5-то класиране не би трябвало да може да се вкара по втория начин. На 5-то класиране се подават документи и се класира според бала. Единственият вариант, за който се сещам, за да е по втория начин, е да се преправи балът на детето.
Има друг вариант да влезеш в такова училище и той е напълно законен - нормативно регламентиран е в една наредба. Това е тъй наречения "надпланов прием".

# 427
Или по лесното - мястото не се обявява за свободно официално на сайта, за него кандидатства само едно дете и печели поради липса на конкуренция . После всичката документация се оформя постафактум

# 428
Или по лесното - мястото не се обявява за свободно официално на сайта, за него кандидатства само едно дете и печели поради липса на конкуренция . После всичката документация се оформя постафактум
е, това вече е наистина долно и грозно. За този вариант не се бях сетила. Аз нали си карам по устав... И най-много в мисловния си процес достигнах до преправяне на резултата. Но при една проверка от РУО винаги ще лъсне като се сравни резултата от дипломата, с този от обявеното класиране и респ. приемане.

# 429

73-то?

# 430
В 73-то мястото беше обявено на сайта. А и тук във форума също се спомена.

Редно е в подобни случаи, когато кажете А, да стигнете до Я. За да не гадаем какво точно искате или казвате. Иначе е просто една говорилня и обсъждане на неясен казус. Без конкретика и факти просто клюкарствате.

# 431
Обявиха го в края на работния ден (4 септември), с опция за подаване на документи на следващия, в тесен часови диапазон - от 9 до 12 часа. Класирано е единственото подало документи дете - бал 429. Може и прекалено конспиративно да мисля, но ми мина през ума, че може да е схема.

# 432
Обявиха го в края на работния ден (4 септември), с опция за подаване на документи на следващия, в тесен часови диапазон - от 9 до 12 часа. Класирано е единственото подало документи дете - бал 429. Може и прекалено конспиративно да мисля, но ми мина през ума, че може да е схема.

Във всички училища сроковете са подобни. В Испанската също например. Обявява се мястото и на следващия работен ден се подават документи. Записване на следващия ден след подаване. Не виждам нищо проблемно.

# 433
Никъде другаде не съм виждал възможност за подаване, не през целия ден, а само в рамките на 3 часа. Както и никъде другаде не съм виждал само един кандидат. Както и да е, в Инстаграм група на новоприети ученици в друго елитно училище, момче само се е похвалило, че е влязло с връзки и балът му е под 400 точки. Може пък за това дете да става въпрос.

# 434
Като за n-то 5-то класиране са за малко часове...
За това място в 35то, което се оствободи наедно с това за 73то приема беше даже по-малко часове...
"Подаване на документи за участие в класиране за допълване на утвърдените паралелки до максималния брой ученици в VIII клас – от 09:00 часа на 08.09.2023г. до 11:00 часа на 08.09.2023 г.
Учениците подават в училището:....
2. Класиране по бал и обявяване на списъците с приетите ученици - на 08.09.2023 г. до 14:00 ч.
3. Записване на класираните ученици - на 08.09.2023 г. до 16:00 часа."

Колко вече да остават "движещите" се деца, то учебната година почна Thinking
Обосновката за 73то малко ми изглежда като търсене под вола на теле...

ПП: погледнах и за класирането на 05.09.2023, часовете са били същите

Общи условия

Активация на акаунт