Осмокласници - 2023/2024 - Тема 1

• 66 010
  • 816
  •   1
Отговори
# 225
А картата чекира ли са на всяко качване на някакво устройство в превозно средство или се показва при проверка само?
Не съм ползвала отдавна градски транспорт!?

# 226
  • Някъде там...
В метрото няма как да не се чекира на входа. За друг транспорт е задължително, но няма глоба ако не го направиш. Имаше големи спорове като приеха глобата за задължителното валидиране и я отмениха.

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 12:56 от Жабче

# 227
Чекира се във всяко превозно средство.

# 228
Реално чекиращите надали са и 20%. Контрольорите пък не глобяват за нечекиране на картите.

# 229
  • София
Аз не си чекирам картата никога /освен за да вляза в метрото/ и никога не е имало коментар или глоба от контрольорите по този въпрос.
Добре, че написахте тук, че са удължили срока на 200-левовите ученически карти. Тази на младежа по принцип би трябвало да изтече сега септември и съм си записала да я подновим, но при това положение ще видя първо докога е удължена.
В неговото училище още не е излязло разпределението на паралелките и датите на родителските срещи. Не знам защо се мотат така всяка година.

# 230
  • София
Тъкмо се връщаме с рейс от Сердика мол с Ели. Аз си се чекирам и плащам с дебитната карта, тя си чекира картата за всички линии, която наскоро си зареди отново за месец. 15лв. Върви инструктаж в рейса да се валидират картите като се качиш. Не отнема много време, предпочитам да го прави. Доколкото бях чела, това е и нещо като застраховка пътуване.

# 231
Ако няма чекирана карта/билет, при произшествие и травми, застрахователят на градски транспорт няма да плати обезщетение. Няма доказателство, че в този ден и час въпросното лице е пътувало и има право на обезщетение.

# 232
Чекирам си годишната карта и заради застраховката, и за информация в системата на градския транспорт за пътнико-потока. Преди години веднъж видях как двама някакви отмятаха на листче качващи се и слизащи. Беше безумно.

# 233
Аре и аз да се похваля. Днес, за сефте доверихме на каката да вземе малкия от градина (от септември ще е 4 група). Справи се отлично и явно занапред ще помага при нужда.

# 234
  • на последния етаж
Подава ли се заявление за получаване на стипендия за успех? И трябва ли в него да се посочва материалното положение на семейството?

# 235
Днес взех бележка от училището и искам следобед да подам - някой от Варна направил ли го е вече? Къде трябва да отида - помня, че като се роди сина ми подавах някакви документи в социалните на Китайската стена, тогава живеехме до кметство Приморски, сега сме до Окръжна и идея нямам дали е същия район.

# 236
  • Някъде там...
Подава ли се заявление за получаване на стипендия за успех? И трябва ли в него да се посочва материалното положение на семейството?
Стипендията за успех се отпуска без значение на дохода на семейството. Виж на сайта на училището, би трябвало да има условията за отпускане на стипендии. За първи срок на 8 клас май се гледа бала, с който детето е влязло в училището.

# 237
  • ВАРНА
Днес взех бележка от училището и искам следобед да подам - някой от Варна направил ли го е вече? Къде трябва да отида - помня, че като се роди сина ми подавах някакви документи в социалните на Китайската стена, тогава живеехме до кметство Приморски, сега сме до Окръжна и идея нямам дали е същия район.
На ул Цар Асен 43 се ходи.
Работят до 17ч30

# 238
  • София
Стипендията за успех се отпуска без значение на дохода на семейството. Виж на сайта на училището, би трябвало да има условията за отпускане на стипендии. За първи срок на 8 клас май се гледа бала, с който детето е влязло в училището.

Жабче, бала или успеха от дипломата за 7 клас? И ако е бала, какъв е критерия в смисъл приравняват се точки на оценки ли?
Благодаря Simple Smile

# 239
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Всяко училище има различни критерии за  стипендия в първи срок на 8 клас. Някои взимат годишна оценка над 5,50, други над 5, 80, трети за пълно 6, четвърти от точките на НВО, пети пък не дават стипендия. Всеки трябва да провери в училището, в което е прието детето.
За стипендия за отличен успех не се гледа дохода на семейството.

Общи условия

Активация на акаунт