Осмокласници - 2023/2024 - Тема 1

• 65 568
  • 816
  •   1
Отговори
# 585
  • Някъде там...
Какъв старт на учебната година за вас наистина! Дано е добре детето! И дано не му остане като срамен спомен със съответното притеснение от подигравки.
Точно вчера момичетата казваха, че на последните 2 тържества за 15/09, на които са присъствали, винаги е имало припаднало дете. Един час изпънати на жегата, в тълпата, ако не са яли и са развълнувани, ето ти беля!

Аз ходих вчера, може и последния 15/09 да ми е бил. Както не трябваше да съм наоколо, едната седя 2/3 от времето при мен, точно защото й призля в тълпата.

# 586
При нас също припадна детенце, от другия клас. Просто деветите бяха на един припек, ужасен. Почнахме, в класа се шири широк дебат какъв хромбуук да се купи, организирано ли, не ли ... както се очаква хиперентусиасти винаги има, дават им се по две хиляди...

# 587
Втора английска.

marini, дъщеря ни е в "б" клас, но в "ж" има две деца от старото й училище (едното даже беше в нейния клас). Първото ни познавам, но второто е страхотно дете.

Благодаря за информацията, Le vert. Ще се опознаят и ще си намерят средата, но за някои като моето диване, ще трябва малко повече време.
За Школо - аз опитвам да се регистрирам, но ми излиза съобщение, че 2АЕГ още не е актуализирала данните и въобще не може да се избере като училище, та и за това ще трябва време. Важното е, че започнаха. Тя явно няма да е при този добър учител по математика, защото е втора смяна, а четох, че само децата първа смяна са при него. Дано и нашето има късмет с добре обясняващ и зарибяващ учител по този важен предмет.

Emel, надявам се, че синът ти вече е добре и е забравил вчерашния инцидент!

# 588
  • София
И аз видях две момичета да припадат, от по-големите. Ами не е нормално да стърчат на припек толкова време, би могло и по-синтезирано да е откриването.
На всичкото отгоре в бързината не бях взела вода, но устискахме.

Emel Manolova, да му остане наистина само като спомен това неприятно изживяване!

# 589
На моя син също му е причерняло към края на официалната част, но е усетил, че ще падне и е успял да стигне до класната стая, където си е полегнал на един чин. Стоенето на едно място неподвижно в комбинация с тълпа и напичащото слънце водят до този ефект при доста тийнейджъри.

# 590
  • София
Успешна учебна година! Да сме здрави най-вече! И спокойни, в новите класове и училища.
Наистина беше една идея по-топло от очакваното вчера, като се сложи и притеснението, нормално е да им прилошее на децата. Важното е, че всичко е завършило добре. И аз съм припадала като тийн от жегите, сега също не ги понасям добре.

# 591
Без вода не ги пращам вече, след като миналата година видях кръстосания потлед на петокласното.

# 592
Голямо изпитание са пека на 15.09 и безмислените речи, ние минахме само с 2 речи (Трайчо в това училище не идва)  и си носехме вода (пак заради преден инцидент), на 15ти без вода не ходя. Детето мина и тест по език и е сред първите, доволни сме. И тя се поуспокои доста след първия ден и теста, макар че с никой не се познава, уви.

# 593
  • ВАРНА
Дъщеря ми вчера също е била почти пред припадък по време на откриването на уч.година. Съученичка й е дала вода и се отдалечила след това на сянка. Вече твърдо заяви, че догодина на 15 09 няма да им стъпи Simple Smile

# 594
  • София
Мина откриването - без емоции и драми, човекът си отиде сам в училище. В един клас се оказа с приятел, с когото учиха заедно 1-4 клас и след това продължиха да си поддържат връзка.

Мина първата родителска среща - много приятно впечатлена и обнадеждена съм от класната, която ще им преподава немски по 4-5 часа дневно. Събрахме пари за учебните комплекти по немски език, за другите учебници тепърва чакаме учителите да потвърдят какво да се купува. Междувременно се опитвам да наместя различни останали учебници и помагала за целия диапазон 5-12 клас от общо 4 деца - ако някой има интерес...

На едното дете профилът в школо вече е обновен и виждам данни за новата учебна година. От другото училище обаче все още чакаме въвеждане на данните, т.е. достъп няма.

Подадох заявлението за еднократна помощ през системата за електронно връчване. Впоследствие получих и служебна бележка от училището, та се чудя има ли начин да се прикачи към заявлението и дали изобщо е необходимо.

# 595
  • на Мелмак
Една мама от форума ми взе част от учебниците, другата част дадохме на борса. Отървахме се Simple Smile. Останаха 3-4 учебника на двамата общо да взема и това е.

# 596

Подадох заявлението за еднократна помощ през системата за електронно връчване. Впоследствие получих и служебна бележка от училището, та се чудя има ли начин да се прикачи към заявлението и дали изобщо е необходимо.
След като си подала заявлението от социалните са ти върнали номер. Пускаш ново съобщение с бележката и пишеш към кой номер заявление е.

# 597
  • ВАРНА
Само да попитам  - има ли други като нас, които:
Днес изхвърлиха тетрадки и прочие от седми клас;
Преди малко попълвах уч карта и, разбира се, обърках и се зарадвах на собствената си съобразителност, че съм купила две карти;
Преди половин час се установи, че тениските от униформата, купени през м.май, са малки и поръчвах току що тениски, които би трябвало да пристигнат другата седмица. Емблеми имам и се надявам да омагьосам шивачката бързо да ги зашие.

Не може ли да е просто първи юли 😅

# 598
Моят осмокласник е 1,90 см, около 62 кг, но с много дълги  крака. Не мога да намеря спортно долнище, което не е една педя над глезените . Примирих се, ще се ходи така явно. Вие откъде купувате за високи деца дрехи?

# 599
  • София
Защо да има детето ученическа карта? Досега не му е трябвала. /Има годишна карта за транспорт и лична карта/.

Общи условия

Активация на акаунт