Осмокласници - 2023/2024 - Тема 1

• 65 516
  • 816
  •   1
Отговори
# 600
  • на Мелмак
Щерката беше много висока, носеше точно къси панталони, после като се оформи, започнаха да ѝ стават от дамската номерация и вече са нормални нещата Grinning

Ученическата карта е основно за ГТ, някои си купуват медечни карти Wink

# 601
Ученическите карти не са задължителни от миналата година, но нашата госпожа ни иска. Миналата година всички като се втурнаха да купуват пролетта в последния момент  ученически карти за НВО и свършиха във всички книжарници. Едвам успях да намеря 3 в една книжарница и исках да взема 2, за да не объркам нещо, но продавачката не ми даде повече от една, да не би някое дете да остане без и да не може да се яви на изпит. Така, че предпочитам да си има, 10 стотинки е.

# 602
  • София
Трябва да представим личната карта в пункт на ЦГМ до края на октомври, за да може да продължи да ползва преференциите. Не знам ако заредя годишна какво ще стане след 31.10, не ми се проверява.

# 603
Вие откъде купувате за високи деца дрехи?
Дънки от магазини Редстар, само там намирам подходящи за много високи, но много тънки хора. Моят син все още не е особено висок, но има доста дълги крака - 36 дължина и в масовите магазини няма панталони като за него. За долнища за спорт обаче няма какво да направя - ще си ходи с анцуг над глезена и с нанизан ластик в кръста, защото освен че са му къси, са му и ужасно широки. Само за час по физическо ще си носи анцуг, по улиците никога бе би тръгнал с подобен аутфит.

# 604
Ученическа карта му подариха във фотото, в което си прави снимките. Тук вадим месечни карти за транспорт и поне преди 2-3 години искаха и уч.карта, предстои да видя октомври каква е процедурата.
Днес, след поредно повишаване на тон, най-сетне разчисти стаята от сборници и тетрадки от 5 до 7 клас, химикали, които не пишат, контурни карти и още куп ненужности. Намерих неотворени солети със срок на годност 2021 година, не ми се мисли от кога са там… Гардеробът все още нямам сили да отворя 😂.

# 605
  • София
Трябва да представим личната карта в пункт на ЦГМ до края на октомври, за да може да продължи да ползва преференциите. Не знам ако заредя годишна какво ще стане след 31.10, не ми се проверява.

Блокират я, предполагам. Ако се зарежда месечно, не позволява зареждане, освен на гише, за да покажеш актуална ученическа карта. В сайта на ЦГМ изписва докога е валидна преференцията.

# 606
След като месец преди да е дошло времето за първа ЛК и седмица преди национален кръг успях да съсипя с изпиране ученическата карта, знам колко добре е да има все пак още някакъв документ за идентифициране. А и тези на гишетата много четат като захранват картите.
В част от тетрадките мисли да си продължи и в този клас.

Последна редакция: нд, 17 сеп 2023, 22:45 от рони

# 607
Прасунчо, и по-зле има. Тепърва ще разчиства, днес изхвърли три тетрадки и две учебни тетрадки и се умори Satisfied
 Добре, че писа, аз ученическа карта забравих да купя, а тя лична няма още. Ученическите мисля, че ги искат и когато се вади карта за БДЖ.

# 608
  • Някъде там...
Прасунчо, преди няколко седмици разчиствахме 5, 6 и 7 клас ние. Огромно количество хартия излезе от стаята им. Сега разчистваме други боклуци. Невероятни находки имам и аз... Гардероба тепърва ще го отварям, да застудее малко.
Лични карти поискаха да направим задължително от училище. И за ГТ трябва да се представят еднократно до края на октомври.
Дрехи за високи слаби момичета поръчвам от С&А, немски сайт. За момичета има ръст 176, 180. С панталоните имаме драма и ние. Ако е добре в талията, долу е късо. Ако е добре на дължина, горе хлопа. С колан и допълнително пробити дупки закърпихме положението. И панталони от този сайт.
Днес си легнаха в 21. Първа смяна са. Приготвиха чанти, дрехи. Колко ли ще трае този ентусиазъм?!

# 609
  • на Мелмак
Кратко Stuck Out Tongue Winking Eye

# 610
За дънки и панталони с поне 3 различни дължини  на модел препоръчвамhttps://www.hollisterco.com/shop/eu/p/low-rise-medium-wash-baggy … eout=model&seq=03

Освен това знам, че май са модерни, като марка. Доставят до БГ.

# 611
С &А да не би да доставят до бг?
Hollister ги има и в aboutyou. Напоследък оттам взимам, каквото е намалено. До 188 има розмери, но често за възрастни са с по-добри намаления, оттам дълги  взимам.
Дължина 36 в  Peek & Cloppenburg ( дано написах правилно) сми намирали, имат и намалени понякога на прилични цени.

# 612
Някой разкривал ли е детска/ученичекса сметка? В МГ Пловдив ни искат лична сметка на детето, за да му превеждат стипендиите. Ако можете да ми препоръчате банка, в която има префернции за ученици (без такси и такива подобни), ще съм благодарна.

# 613
  • София
Спортни долнища за тънки и дълги младежи има в Декатлон. Дънки купуваме от amazon.de, доставка с превозвач. В София не успяхме миналата година да намерим подходящи дънки.

# 614
  • Някъде там...
С &А да не би да доставят до бг?
Не, с посредник поръчвам. Имат хубави тийн дрешки за момичета, поне за вкуса на моите девойки. А и дънките са с ластик и копчета в талията, дамската колекция нямат тази екстра.

Общи условия

Активация на акаунт