Осмокласници - 2023/2024 - Тема 1

• 65 513
  • 816
  •   1
Отговори
# 615
Мисля, че повечето банки предлагат идентични условия за сметка за 14-18годишните. Без такси за теглене и плащане, с дневен лимит. Проверете си най-удобната като банкомати и офиси за вас.
Някой разкривал ли е детска/ученичекса сметка? В МГ Пловдив ни искат лична сметка на детето, за да му превеждат стипендиите. Ако можете да ми препоръчате банка, в която има префернции за ученици (без такси и такива подобни), ще съм благодарна.

# 616
Но трябва имат лична карта, т.е. навършени 14 години. Някои осмокласници все още не са ги навършили, та училищата са (леко) в нарушение да изискват това Hands V
На единия батко не извадихме тийн карта. Оказа се, че искат в конкретна банка, а пък исках в обслужващата ме банка... И му изплащаха стипендия на каса, "наказателно" забавяха седмица след деугите и в конкретен ден и час, не му пречеше. Сега на девойката може да направим най-рано през януари Simple Smile

# 617
За картите - не всички банки към момента предлагат такива карти без такси. Казаха ми, че ДСК и може би УниКредит към този момент предлагат такива. ЦКБ например нямат.

# 618
  • Някъде там...
FiBank имат такива карти. До 14 г титуляр е само родител, след 14 г може титуляр детето или родител. Без такси са до навършване на 18 г.

# 619
FiBank имат такива карти. До 14 г титуляр е само родител, след 14 г може титуляр детето или родител. Без такси са до навършване на 18 г.
След това имат и студентска карта, отново без такси  до 25 г.

# 620
Някой разкривал ли е детска/ученичекса сметка? В МГ Пловдив ни искат лична сметка на детето, за да му превеждат стипендиите. Ако можете да ми препоръчате банка, в която има префернции за ученици (без такси и такива подобни), ще съм благодарна.
https://www.fibank.bg/bg/chastni-lica/karti/debitni-karti/debitn … eca-i-tijnejdjyri
За детските карти не е необходимо да са навършени 14 години.

# 621
С &А да не би да доставят до бг?
Не, с посредник поръчвам. Имат хубави тийн дрешки за момичета, поне за вкуса на моите девойки. А и дънките са с ластик и копчета в талията, дамската колекция нямат тази екстра.
И аз много ги харесвам, за цената си са отлично качество. И разпродажбите им са веднъж.

# 622
Преди 2г. откривах в бившата Райфайзен, сега ОББ - условията са без такса откриване,  теглене, плащане и 80лв. дневен лимит .
За ПИБ е без такса откриване, теглене, плащане , с 3 опции за дневен лимит и избор на картинката на самата пластика. Но искат оригинал на акта за раждане и двете лични карти - родител и дете Simple Smile / сега се чух по тел. и с двете банки /

# 623
Същотото е и в ДСК.

# 624
Във ФЕГ в документите качени на сайта пише, че ако детето няма собствена сметка се изплащат на родител. За целта се подава декларация, че родителите нямат възражения един от тях да получава тези плащания. За мен е по-удобно като вариант така.

Големият няма желание все още да притежава карта, така че ми отада едно ходене за момента.

# 625
  • София
В ОББ си извадихме ние, още няма 14 г., този месец края ги навършва. Откриме сметката като предоставихме задграничен паспорт.

# 626
Миналата пролет Пощенска банка предлагаха хубави карти за тийнейджъри, но като разбраха, че дъщеря ми е на 12, казаха, че техните продукти са от 14. Сега обаче не знам дали условията са същите. А децата подадоха ли вече молби за стипендии, кога се подават?

# 627
  • Пловдив
Сърцето ми се къса!
След 1 учебен ден, дъщеря ми "защо влязох в това училище?!" (пояснявам МГ Пловдив, математика с АЕ)
Реве...
"Нямам приятели".
Никой не я е заговорил. На последния чин седнала сама.... Знам, че трябва да го преодолее! Че е период!
Ама ми идва да ревна с нея...
Обяснявам, че тепърва ще е така. Нови среди, нови хора. Всичко зависи от нея. Да излезе от мълчанието си. Да им се усмихва. Да се адаптира...
Disappointed Relieved

# 628
Ако имат обща група на класа( Вайбър, Инстаграм) по лесно се "осмеляват" на комуникация. Дано си намери по - скоро компания!

# 629
  • Някъде там...
В нашето училище започнахме на 7. Чак днес са се отпуснали да се запознават, да си говорят.
Другите познават ли се? Ако са заедно от 5 клас евентуално. Говори й. Да направи тя първата крачка.

Общи условия

Активация на акаунт