С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 466
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Сега като си извадя тоалетите и ще залезеш! Ей това е самочувствие! Водя си бележки!
Бор_яна, знам, че едва ли ти е било забавно на момента, но е уникално просто! 😭

# 211
У тях нали имат градина, едва ли и остава време.

Всеки месец за седмица е страшно много, да.
Напротив, остава ѝ доста време, поръчва си книги онлайн или ни кара да ѝ купуваме непрекъснато. За сметка на това и къща и градина не са в ред, но всеки с приоритетите си. Пълно е с боклуци всякакви, детето се спъваше на всяка крачка, вещомани са.
Конкурира се с хората от града, те за нея са по-глупави, а на село са най-образованите. Била е учителка и сякаш това поначало те прави възпитан и умен човек, да, ама не. На няколко пъти е казвала иронични коментари, че не съм знаела как се прави това или онова, не съм копала, държала мотика, а не се сеща, че и сина е същия.

# 212
  • София
Rimmona, ма как така, градината е предимно женска работа...
Ти къде се сравняваш с чедото от мъжки пол...

# 213
Ами чудесно,ти не знаеш как се копае и няма да копаеш!
Аз съм заявила официално,че селскостопански сечива не хващам и извън асфалт не стъпвам.мога да участвам в бране на плодове и то ако искам.

# 214
Ами това е супер, че постоянно си поръча книги и вас кара да и купувате и  че са и приоритет, така винаги може да имате допирни точки и тема за разговор извън чистене и готвене, където явно са ви дрязгите и различията.

Всеки може да копае, то не е ядрена физика.

# 215
Е, аз не изявявам и желание, след като не съм живяла на село и не мога, не съм се пънала да копая, но тя обича ей така от нищото „ами, ти си от града, не си научена на това или онова”. Пък аз си мисля, че то и сина ти не е, какво се учудваш за другите. Нали, на снахата е най-приятно да се търсят кусури. Изобщо едно леко подигравателно отношение, уж на ирония, ама да си кажем истината в очите, чрез ироничните подмятания.
Ирис, преди да съм започнала тя вече е казала, ама ти не знаеш/не разбираш и желанието за каквото и да е ти е свършило. Книгите са предтекст и повече за престиж, за нея показват пред другите колко много е чела и колко е интелигентна, а не е тема за разговор.

Последна редакция: нд, 20 авг 2023, 17:35 от Rimmona

# 216
Има една приказка за един, дето  прескачал локва, но не съвсем и  си говорел, аз на младини  кака прескачах...огледал се  и като нямало никой  си признал,  абе същото л"йно бях.
 Тя много ли знае  кое  как на село. Аз почнах да забравям и което можех, имах мускули от доене, помен няма от тях. Правя разни неща и си викам така трябва и накрая  не е така, а както стане.
 И не е длъжен всеки да  е селянин. Това насила не става и ако стане с времето си.
 Съседи така - играят си с дъщерята, не се сещат да копаят,  а трябва според свекървата там, щели да умрат от глад. Умряха си от старост и имаха всичко,  от пиле мляко дето се вика  у тях. Като им дошло времето се научили.
 Казвай че си млада да знаеш всичко, като му дойде времето - ще се научих което трябва.
 А,  и натър не обичам и аз. След добитъци разни изчистих, може да е старо, захабено, но си има място всичко.

# 217
Съгласна съм с теб, Боряна. Аз на село няма да живея, сина ѝ, също. Ползва го като аргумент, с който да дразни или да превъзхожда с нещо другите.

# 218
Свекървата като почне с тези приказки или я игнорирайте, или синът й да я строява. Той явно й мълчи и тя се прави на интересна.

# 219
Казва, че тя си е такава, не мисли много като говори, да не ѝ се връзвам. Да, ама го попитах кога моята майка така е говорила на него или за тяхната баня на село, защо аз трябва да търпя поведение, което за моите представи е обидно. Не съм му казала все още, но мисля следващия път да го изпратя сам, изобщо не искам да търпя каквото и да е повече, достатъчно търпение и нерви изхабих. И тук като споделям, сякаш мина цяла вечност откакто съм в темата. Реално не е толкова, но за отрицателно време доста неща изписах.

# 220
Казвай му в прав текст какво мислиш и чувстваш и той да се оправя с нея. И прекратете тези гостувания на свекървата във вашия дом всеки месец за толкова дни - нелепо е.
И моята свекърва понякога не мисли много-много като говори, но досега не си е позволила да ме обиди или дори да намекне нещо против мен. Но тя си е добродушен човек.

# 221
Тя в прав текст обида не казва, винаги на шега или иронично, нещо като сещай се снахо, този тип подмятания…
Гостуванията рязко ще спрат и без това скоро се връщам на работа, няма да има възможност.

# 222
  • Варна
Беее, и аз кат се жених казах на моя - не съм имала село, майка ми и баща ми "място" не са имали, не ме търси.  Не ме е търсил, но той обича да е на въздух, да вижда как се ражда нещо... Работата му обаче налага да отсъства и сега, на по-стари години, мен ми е свидно заради него. Таа, лекичко се научих на това-онова. Ама щото го пожелах. Пак не бих отговаряла на изискванията на някоя селска жена, но си мисля, че свекито на Римона е някоя като мен, само дето дефекта (че е остаряла) се опитва да представи за ефект.

# 223
Rimmona, стана ми интересно защо държиш мъжа си отговорен за приказките на майка му? Той какво е виновен? Тя си е отделен човек.

Това, че твоята майка не казва някакви хитове, не е твоя заслуга. Както и мъжът ти няма вина за поведението на майка си, нали?

# 224
Rimmona, стана ми интересно защо държиш мъжа си отговорен за приказките на майка му? Той какво е виновен? Тя си е отделен човек.

Това, че твоята майка не казва някакви хитове, не е твоя заслуга. Както и мъжът ти няма вина за поведението на майка си, нали?

Няма, но той сам ми се извини за нейното поведение. Казах му, че за мен е обидно и той се извини все едно от нейно име. Не го държа отговорен, а ме дразни с това, че я оправдава и все тя не била с лошо казвала това и онова. Пък в тази история според мен няма нищо случайно казано.

Общи условия

Активация на акаунт