С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 419
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
Тя му е майка. Може би е трудно за схващане, но... той даже няма нужда да се извинява от нейно име. Тя си е тя, той си е той.

Моята майка също е казвала хитове. Никога не ми е хрумнало да се извиня от нейно име. Нито пък мъжът ми би отворил уста да коментира. Тя ми е майка, ако той я нападне, аз може и да я защитя, дори да е крива. Сега се замислих, че никога не съм изпадала в такава ситуация обаче...

# 226
На него му е ясно, че тя няма да се извини или че въобще осъзнава, че поведението ѝ е обидно и затова се извинява вместо нея.

# 227
Ето това е нещо, което ми е трудно да схвана. Разбира се, не съм била в ситуацията ви. По-добре да си знаеш каква е свекървата и да не й се връзваш.

# 228
  • София
Ако ситуацията беше в обратна посока - ако Римона се заяждаше без да иска със свекървата, дали от свекървата би се очаквало да махне с ръка?

# 229
И аз не го разбирам, ама само това може да направи в случая. Другото е да ѝ каже, че съм се обидила, но се съмнявам да си промени поведението.

Аз съм спокойна и търпелива. Тя е обратното на мен - много нервна и непрекъснато вика (оправдава се, че ѝ е останало като навик от учителската професия). Говори с ирония като иска да каже истината, ама не ѝ стиска и уж на шега и на майтап излиза всичко.
Не знам как щеше да е, ако аз се заяждах, защото мен не ме бива в това, нито мога да ѝ отвърна подобаващо, нито нищо. Изобщо на момента не мога да реагирам, радвам се на хора, които имат това умение, много е полезно в живота.

# 230
Но какво печелиш от извиненията на мъжа ти? Свекървата си е същата Simple Smile Човекът само се гърчи без полза... ти си си пак обидена.

# 231
Римона, пробвай следващия път свека , като те " клъвне" с реплика: "Ама, / името й/ ти май искаш да се заяждаш с мен?"
Да ти кажа действа.

# 232
Но какво печелиш от извиненията на мъжа ти? Свекървата си е същата Simple Smile Човекът само се гърчи без полза... ти си си пак обидена.
Точно. Затова мисля да огранича максимално близките срещи. С такива хора не общувам по принцип, но тук няма как.

# 233
  • София
Това е решението в случая. Не си длъжна да търпиш заяждания и обиди. Тя няма да се промени.

# 234
Да, вие се виждате твърде често. Веднъж на година - две и няма да ти прави впечатление.

# 235
Ей, това професионалната деформация от учителската професия е страшно нещо. Аз съм на 50+. Имам роднина, наскоро пенсионирана учителка,която не съм виждала от 20 години, но я потърсих по имотен въпрос. Опита се да общува с мен като с ученик на изпит, пък и домашно да ми даде! Бързо я вкарах в пътя и смекчи тона. На следващата ни среща, без въобще да се усети, пак по даскалски! Ужас!
И тук във форума имаше (може и още да я има) една, която на ниво общуване беше зациклила на 3-ти клас...
Съчувствам!

# 236
Римона, коя зодия е свекърва ти?

# 237
Римона, коя зодия е свекърва ти?
Телец Grinning

# 238
Уж готина зодия за жена.

# 239
Не всичко е до зодии, а до манталитет, избиване на комплекси.

Последна редакция: нд, 20 авг 2023, 21:38 от Rimmona

Общи условия

Активация на акаунт