С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 428
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
Снахата ще пише тук, че не се интересуваш.

# 361
Това са най-добрите коментари.

# 362
Нека не се изпада в крайности. Никой няма да си зареже възрастните родители! Какво толкова странно има в едно младо семейство, което иска да прави нещата по своя начин? Да живее както иска, да възпитава децата си както иска, дори и тотално да се различава от модела на собственото си семейство. Защо повечето свекърви "влизат с бутонките" на снахите си? Това е масовия случай. Тя е майката, тя е по-възрастната, тя все знае по-добре от мен? Защо? Аз съм малоумна? И ако не си даде непоисканите съвети няма да си отгледам детето ли? Или трябва да е на всяка манджа мерудия, защото....? Не съм чула снаха, която е посрещната с уважение и с добро отношение, да се е плакала от свекърва си. Ама те са единици. Всяка свекърва вижда в снаха си заплаха, сега синът си има жена, няма да ми обръща внимание, да се съобразява първо с мен, няма да се допита първо до мен. И голяма драма. Пуснете ги тия синове да си изживеят живота както искат. С която искат!

# 363
Дами, семейство е много обширна дума. Семейство може да е и 5-та братовчедка по бащина линия. Истинското семейство за мен е това, с което детето разполага когато е малко (хората с които живее под един покрив), следващото семейство е това което детето ще си създаде.
Егото на даден човек е много опасно. Всички хора попринцип сме егоисти и искаме на нас да ни е удобно. Не защитавам мъжа си, че е трябвало да гони майка си, но пък и нея никой не я е помолил да присъства. Това си беше изцяло нейно решение да дойде без да е помолена от някого. В случая всички имаха възможност да видят бебето на изписването.
А защо бащата не е седял отпред да чака, аз не виждах смисъл. Не виждам никакъв смисъл някой да седи пред вратата по време на операцията. По-късно когато имаше възможност дойде и си видя детето за 2 минути. Защо е необходимо за 2 минути да седи цял ден и да скучае?

Много ненужни критики, мислех че темата е да споделяме, а не за изразяване на мнение и да се стига до нападки.

# 364
Абе то и аз си критикувам често свекървата, но си е семейство. Моито родители са ми семейство, няма значение, че аз имам свое. Майката на мъжа ми също е семейство, не може да се третира различно и тук не говорим за братовчеди от пета линия.

# 365
  • София
В първите теми имаше забавни случки, дори смешни(разбирам, че на потърпевшите не им е било до смях понякога), но сега, като чета, почва да ме хваща страх каква свекърва ще бъда. Синът ми, според българското законодателство е на възраст да може да сключва брак, не че се е засилил, де. Все си мисля, че един разумен разговор би могъл да постави нещата на правилното им място. Не желае снахата да и се гостува с дни? Казва учтиво "Извинявай, изморявам се покрай детето, искам време за себе си, не е удобно да гостуваш." Ако не става с такъв разговор, синът говори с майка си. Не искате да ядете като сте на гости? "Съжалявам, не го приемай лично, просто не съм гладна/на режим съм/не мога да ям по това време". Все има начини учтиво, но твърдо да се поставят изисквания.
Такива разговори са идеалният вариант (за мен), но той се получава когато има чуваемост. Ако отстреща някой ти тропа с краче "аз ще идвам във вас пък, защото сме семейство пък и той/тя ми е внуче пък", учтивостта няма да помогне.
Друго-семейството си е семейство, но не може да се очаква, че човек ще скъса напълно родовите връзки. Остаряващите родители, особено ако останат по един, имат нужда от помощ, подкрепа, грижа, а и дори само време за общуване. Това свиване в черупките в днешно време, сакън, някой да не ти прекрати прага не ми е много здравословно. Вижте как се променят нещата-гости-навън, детски рожден ден - навън, празници навън, при все че домовете ни стават все по-комфортни в сравнение с тези, на родители, баби и дядовци някога.
За мен е важен балансът, човек да умее да отхвърля дребните поводи за раздразнение, както и спокойно да си заявява претенциите. Винаги може да се намери начин да се живее по-лесно и спокойно.
Никой не е писал за скъсване на връзките, нали? Става въпрос за взаимно съобразяване. Аз бях прекратила отношения със свекъра ми, но въобще не е ставало въпрос мъжът ми да скъсва отношения с него. Чистеше му, готвеше му, обслужваше го... Какво скъсване?
Какво лошо има в празнуването навън? За мен основната причина да се чувствам комфортно в моя дом е точно тази – спокойствието. Хем празниците се отбелязват с роднините, хем получаваш спокойствието на дома си.

# 366
Свекърви , че са на възраст , но поведението е като в детската градина. Всякакви отношения се свеждат до взаимност,  възпитание, уважение ,и зачитане на личното пространство. Млади са , друго поколение с ново мислене, старите пък имат опит т.е. поглед сега и назад. В крайна сметка както казваше баба ми - две жени в една кухня НЕ!

# 367
Моите наблюдения поне са ,че ако една жена има социален живот в смисъл да излиза с приятелки на по кафе , разходка , някоя екскурзия няма да се занимава толкова с вече порасналите си деца и техните семейства.
Моята майка няма социален живот и в случая обсебва сестра ми , не питайте за зетя ,че го виждам как вече започва да изпушва Joy
Моята свекърва също няма социален живот и в случая обсебва ММ .
Та ...така
Такива хора никога няма да си го признаят и никога няма да видят проблема в себе си

# 368
  • София
Моите наблюдения поне са ,че ако една жена има социален живот в смисъл да излиза с приятелки на по кафе , разходка , някоя екскурзия няма да се занимава толкова с вече порасналите си деца и техните семейства.
Моята майка няма социален живот и в случая обсебва сестра ми , не питайте за зетя ,че го виждам как вече започва да изпушва Joy
Та ...така
Такива хора никога няма да си го признаят и никога няма да видят проблема в себе си
Това го има, но зависи и от "обсебените" доколко позволяват такова отношение.

# 369
Та ...така

Това и за мен е някакъв вид обяснение.
Въпросът е какво са правили тези жени, преди да се родят внуците.

За мен темата е интересна, защото ми се иска да видя къде и какви грешки се правят във взаимоотношенията свекърва-снаха.
Аз съм си доста дистанцирана, но си имам и любима професия, и доста интензивен социален живот. Дори имам периоди, в които си мечтая да се усамотя, ама никой за нищо да не ме търси, за да видя колко време ще издържа.
На сина ми приятелката е доста семеен тип, в смисъл, има брат с две деца, на всички събития, рождени и имени дни, се събират, майка и често ги кани и за мен все не остава кога Joy
Ама няма да се състезавам със сватята сега.

# 370

идейка от зет, за снахи
забравих че някои не знаят руски - пристигнах у зетя, каза ,че е  оставил ключа под килимчето

# 371
И една жена, ако има социален живот, няма да се интересува толкова от свекърва си.

# 372
Съгласна съм са "обсебените" . И на сестра си съм казвала и на ММ съм казвала ,че се намират в токсична връзка..маалкоо дистанция с тия хора няма да им навреди ,но в повечето случаи ми се отговоря със следното: " тя ми е майка не мога да я оставя "
Те си знаят .
И една жена, ако има социален живот, няма да се интересува толкова от свекърва си.

Щом казваш Joy

# 373
Какъв социален живот, работа си трябва , ангажименти, , като нямаш се чудиш в какво да се хванеш.
 Аз социален живот хич си нямам , не ходя да ровя снаха си. тя повече ми рови, хем  е доста заета.  Като дойде намира време да отвори всяка врата ,  и на краварника дори , да види подредено ли  е.  Не е, на който не му харесвам да не идва. Няма да плача , обещавам.

# 374
  • при късмета
И ако снахата има социален живот, това ще попречи на свекървата да се натриса ли? Съмнявам се. А няма как да не си заинтересована от ситуацията, ако имаш уговорка с приятелка, а свекървата се натресе на гости

Общи условия

Активация на акаунт