С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 321
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
Точно това ми бяха думите, че ме натоварва гостуването ѝ, което си е и самата истина. След това се чувствам като изцедена, главата ме боли, понеже като говори е на висок тон и направо вика и отделно, че нещо се меле непрекъснато, когато не гледа тв или чете книга.
Не, няма други деца. То идеята е, че идва да си види внучето, да му се радва, а не толкова за помощта, понеже ние при тях ходим веднъж годишно, както писах вече.

Относно готвенето, аз мога и да не обядвам, ама тя не пропуска ядене. За детето има кухня, но за нас не и се започва с „ами какво ще ядем за обяд, аз не знам кое къде ти е и не смея да пипам”, при което аз правя винаги ядене, тя седи при детето. Това е помощ пак, но ако бях сама просто щях да си почивам, а не да готвя. Да изям набързо една салата и така. За нея салатата не е ядене или киселото мляко. Казва за мен, че съм била все на диета, защото не ѝ ям сладките неща, които прави. Просто са свръх тестени и сладки, а аз от доста време не ям почти нищо сладко, изключение бонбон (понеже тренирам активно), ако ме черпят за нещо, но не, за нея съм била на диета. И хляб не ям и затова също съм била на диета…

Боряна, ходя да тренирам по принцип през ден, обаче това ти е макс час и нещо, после се притеснявам, че тя нито може да нахрани детето, нито да го измие, ако нещо е станало. Въобще тя създава едно усещане аз нищо не мога и нищо не знам къде е у вас.

# 436
Личното ми мнение e, че всички първескини са изкукали на някаква тема - дали нови дрешки и принадлежности за бебето, дали кой да идва на изписването и кой да помага, кой да види пръв бебето, пък дрешки за изписване и т.н.
Затова бъдещите баби и дядовци като по-мъдри да им дадат един по-широк периметър и да ги оставят намира. Общо взето всички се осеферват (да използвам старинната дума) и пак стават нормални.
Аз също бях изкукала с първото. С второто вече само някой да кaже, че иска да помага, купува, гледа и т.н. веднага му давах списък със задачи.
Най-важното е и да се сетим, че щом ние сме отгледали децата си, значи и те могат техните.

# 437
Ами като се прибереш от тренировка се къпе, хващаш си детето и отивате в парка. Да, не е същото като да си вкъщи, но няма да я търпиш нея. Като е гладна да си направи сама, достатъчно често идва, за да знае кое къде стои. Като и неудобно и не и харесва, да си намали гостуванията.

# 438
  • София
Римона, много си търпяла и напълно излишно. Каквото и да изпишеш тук, това трябва да се каже на нея. И няма "Ама не знам кое къде е", показваш къде е и приключва, ако не може, гладна да стои. И основното, гостуванията, по- рядко и за по- кратко. Аз такова нещо дълго не бих търпяла, ама аз ще съм си виновна, ако оставя някой така да ми се качи на главата.

# 439
Чета , чета и се убеждавам ,че светът е шарен.
 По- скоро съм на позицията на Брайт, живяла съм временно и при свекъри и при мои родители. Имало е изцепки и от двете страни, като млада съм се връзвала. Сега  ми е смешно и се чудя на своя си акъл що съм хабила нерви за глупости.
      За Ганели няма какво да се каже,там свеки е без аналог.
  Римона, знаеш ,че не съм изцяло на твоята позиция, но видно е ,че гостуванията и отношението на свекърви ти ти тежат. Ако съпругът няма смелост, желание , или просто не вижда в това проблем, ти събери смелост и сложи край. Кажи ,че те обижда това отношение,не се чувстваш добре в тази атмосфера и не искаш да си го причиняваш. В крайна сметка, срещите трябва да носят удоволствие, ако не , поне да не натежават на никой.
   Аз приемам за свое семейство родителите ни , сестра ми , нейното дете. Това работи в нашето семейство, така ни е добре, сплотени, помагаме си, в добро и лошо сме един до друг.
   За чакащата баба пред родилното - много ще ми е мъчно, ако един ден снахата ми остави такъв ултиматум.  Сигурно ще се съобразя, но ще остави в мен горчилка. Когато зет ми тръгна да кара щерката към родилното, ме помоли да ида с него, за компания и кураж.

# 440
марулета,
синът и евентуалната снаха може въобще да не ти кажат, че отиват в родилното, а едва като се роди бебето. Ние така постъпихме, за да не тревожим родителите. Просто им се обадихме като всичко беше минало.

# 441
Може , няма лошо. Въпреки че дъщеря ми живееше на горния етаж от нас, никога не съм се качвала без да поппитам. Съответно и те не идваха ,когато им е кеф.

# 442
Марулета, зет ти е взел теб, реципрочно синът ти би следвало да вземе майката на жена си.
А за изписването - всяка родилка да си казва какво иска и е редно да се зачете нейното желание. Има жени, които обичат да има много хора около тях, има други, които имат нужда от ден-два усамотяване. Хубаво е малко емпатия да има и към чуждия човек.

# 443
Майката на който ражда може да е там, разбираемо. На който не ражда от какво е толкова напрегната, може и  от къщи да се напряга.
 Има малко разлика в напрягането.

# 444
Когато дъщеря ми беше малка се молех някоя от бабите да беше край мен, но уви сам сама я отгледах.

# 445
  • Варна
Когато зет ми тръгна да кара щерката към родилното, ме помоли да ида с него, за компания и кураж.
А майка си доведе ли?

# 446
марулета, аз съм близка с майка ми и също тя беше в течение на всичко, което се случваше покрай мен с бременностите ( в случая, иначе и с повечето неща от живота ми). Мъжът ми също е сравнително близък с неговата, но и много с моите родители, докато аз с майка му не съм. И не е, защото съм лош човек, а просто хората са различни и не съм се дърпала от нея, защото е "свекърва", а защото е несъобразителна и нахална жена, според която всички са ѝ длъжни. Това е не само мое мнение, мъжът ми също си го казва, на нея ѝ се казва в очите, но не ѝ пука. Ти си близка с твоите деца, защото не си такъв човек, затова и отношенията са двупосочни. Не ми е виновна свекървата за нищо, но не искам и да ме карат да общувам с нея, когато аз нямам желание за това. И въпреки всичко - беше на изписването. Тя беше поканена, баба му не и държахме тя да не идва, понеже и моите баби и дядовци нямаше да идват (то какво щеше да стане, една сватба хора при бебето). Е, натресе се. Натресе се, защото така се правило и не ѝ пукаше, че я помолихме да не идва, защото не е удобно. На майка му също не ѝ пукаше и сама я беше докарала, защото е нейна майка и защото отново всички са ѝ длъжни.

# 447
Ambrosia,
свекърва ти и майка й заедно ли живеят? Само така си обяснявам присъствието й, освен посочената от теб причина Grinning

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 15:13 от Deni-meni

# 448
Не, не живееха заедно по онова време. А ние наистина директно помолихме няколко пъти (веднъж първоначално и втори път, когато разбрахме, че ще "събира багаж") да не идва. Помолихме и двете, веднъж бабата и втори път майка му, за да ѝ обясни, щом не разбира. Тук може би всеки може да си направи изводите, че несъобразителността и нахалството се предават по наследство Grinning

# 449
Свекървата има на кого да прилича такава нагла и нахална.

Общи условия

Активация на акаунт