С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 471
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
  • София
И аз съм така. Толкова често някой да идва вкъщи... Много щях да се изнервя.

# 196
Минах само с коментирането на масата пред гости колко ни била малка банята за нейните представи, как я хващало клаустрофобия и знаела ли съм колко е повече от едно или нещо подобно математическо уравнение, ама ни в клин, ни в ръкав. Явно се е почувствала сякаш пак е учител и някой трябва да ѝ отговаря. След като станах от масата демонстративно и ѝ обърнах гръб да си сипя вода, зададе същият въпрос на ММ и каза как можело да не знае. По едно време помислих, че си е пийнала в повече, понеже след изказването за банята ми каза „аз мога да си сложа джакузи в банята, а ти?”, на което отговорих, че на мен джакузи не ми трябва… Thinking Joy
След като споменах, че ми е супер банята, защото си я чистя много лесно последва коментар „оф, ти с това чистене”, ами да, не искам да живея в мръсотия, представи си.
Пълен абсурд и излагация. На сутринта казах на ММ защо нищо не ѝ е казал, ами то това не го е казала с лошо, тя така си говорила без да мисли много. Ами, като ѝ е малка банята, никой не я кара да идва всеки месец или пък да живее у нас. Въобще обмислям повече и да не стъпя, а да пращам само ММ от тук натам. Той ми се извинява от нейно име, ама не е същото, че и тя да се извини, вече ще е все тая.

# 197
Лелеее.... как може свекървата така да ти обижда банята...това вече е ега ти безобразието. И мъжа ти ще ѝ мълчи. Добре си направила, че си му потърсила сметка и хич не му се връзвай, че не била го казала с лошо, само ѝ търси оправдания. Идеално ти се получило, щом ти обижда банята, никакви контакти повече. Точка!!!
П.С. Само да питам, като стана демонстративно от масата да си сипеш вода, що не бутна и стола, ей така да те разберат по-добре, че те явно не се сещат... Ега ти излагацията и абсурда е тази жена.

Последна редакция: нд, 20 авг 2023, 11:45 от Анонимен

# 198
  • София
Римона, тотален шемет е твоята! 😂 Джакузи можела да си сложи! Как ли не, да има още за чистене!

# 199
И да бутна стола и да не го, файда няма.
Тя не разбира изобщо.
Имаше една жена, която беше на гостито и се оплакваше как сина ѝ непрекъснато прави забележки за чистенето на къщата. Моята свекърва ѝ даде съвет - „да си хване жена сина ти и готово, тя ще чисти”, демек от снахата се очаква да изчисти… Grinning

Елена, за нея е важно да има къде да полегне, мързела е на първо място. Влече я към четене на книжка на дивана, а сега и към лежане в джакузито.Grin

Последна редакция: нд, 20 авг 2023, 11:57 от Rimmona

# 200
А това да не е намек, че иска подарък джакузи? Thinking

# 201
  • София
Може и намек да е, щом обича толкова да релаксира. Ако й е приятно да се изляга с книжка на дивана, колко по- приятно ще е в едно топло Жакузи.😂
Но сериозно, на фона на някои други свекърва в темата, тази е направо забавна. На Римона е нормално да не й е най- приятно, но като четох на какво са способни предните две, три бабиери, тази не може да се сравнява. 😬

# 202
  • София
Мда, тази на Ганели е... Close

# 203
Римона, направете ремонт на банята на свекърва ти, сложете й едно джакузи пък белким не ви идва толкова често на гости, за да си почива у вас. Ще си релаксира в джакузито и няма да дразни. Уин-уин.

# 204
Благодаря Ви за съветите, ще пробвам това с казването за 1 час и да си ходят. Попринцип никога не съм се отнасяла така с гости, но преди да се роди детето не идваха толкова често, най-много веднъж месечно. Тогава имах повече време, сега ми е доста трудно да обърна внимание на себе си и когато се застоят ми идва в повече. Другото което ме ядосва е че развалят режима на бебо, като са там спи за кратко, не разбирам превъзбужда ли се и после вечерта трудно го успивам.
Имам чувствам че всичко ме изнервя откакто се е родил бебчо и честно казано изобщо нямам желание за гости. Били това моите родители или свекърите, а пък да не говорим и за всички останали.

# 205
Тя си е правила ремонт сама, преди време.
Е, сравнение с други свекърви тук, не е нещо особено, но за мен си е много дразнещо.

# 206
Римона, щом свекърва ти обича да чете, защо не говорите за книжки, може би тогава няма да те дразни за бани и битовизми.

Аз не виждам нищо осъдително, че възрастна жена предпочита да си прекарва времето с книга на дивана, това е перфектната почивка.

# 207
Римона, щом свекърва ти обича да чете, защо не говорите за книжки, може би тогава няма да те дразни за бани и битовизми.

Аз не виждам нищо осъдително, че възрастна жена предпочита да си прекарва времето с книга на дивана, това е перфектната почивка.

Е нали уж ходела да прекарва време с внуците? Перфектната почивка, ама за у тях. А не да се натресеш за цяла седмица/всеки месец, под претекст да си виждаш внуците, а на края си на почивка 😄

# 208
У тях нали имат градина, едва ли и остава време.

Всеки месец за седмица е страшно много, да.

# 209
Според мен свекървата се състезава със снахата. Аз си спомням как се фръцкам с нова рокля, младо съм било,  нищо ценно не е  , но новичка, както си нямах като момиче нищо, та свекървата не изтрая  да гледа и вика ,сега аз като си извадя тоалетите и ще залезеш.  Гледах като препарирана известно време , пък  ми мина.
 О,  Ирис, време винаги има, аз с крави , ниви , на работа  и готвене, домакинстване и деца не заспивах без да прочета страници , телевизор не гледах , та докато мъжът ми се нагледа - четях си.  Никога не ме е спирало ,то си е почивка  и  преживяване четенето. И приспиване. Не е това.
 Има си нещо недоизживяно жената , или бяга от нещо, или за престиж пред  съседите.

Общи условия

Активация на акаунт