С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 433
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Нужно е, ако не можеш да озаптиш жената да не ти идва в дома. Това трябва да стане със съдействието на съпруга. Но пак има кротки и разбрани начини.
Много съм скептична към такива "невъзможности".

Обаче чисто теоретично... Дали кроткият и разбран начин ще бъде ефикасен при нахален човек? Иначе винаги съм предпочитала първо да се пробва с добро и ако не стане, тогава с лошо.

# 331
На мен никога не ми е хрумвало, че е възможно роднини да идват по половин месец  у нас. Как се изговаря предварително нещо, за което не знаеш, че съществува?

# 332
  • при късмета
BrightT, от свекървата не се иска да изчезне. Иска се само да се съобразява с младите, решенията им, ежедневието им и всичко онова, за чието решение няма право на дума. Както иска уважение към нея, така и тя е длъжна да ги уважава. Независимо, че е майка на мъжа в семейството, на нея уважение не ѝ се полага по презумпция и ако го иска, трябва и тя да уважава тях и в частност снахата. Не печелиш уважение, ако правиш обратното на това, което иска другия

# 333
Майката знае ли, че не трябва да ходи ежемесечно на гости?

# 334
Говорят си двамата предварително как реагират на нахални роднини. И двамата е нормално да са наясно кои роднини обичат да се месят и да дават акъли. И ако мъжът например (както масово в случаите, дискутирани в темата) знае, че майка му например е труден характер, властна, егоист, нарцис или каквото и да е друго тегаво за търпене, самият той няма да позволява на майка си да се бърка толкова брутално в семейството му. Не да оставя маминка да гостува за половин месец всеки месец, а той да си бие камшика, че по-лесно.

# 335
  • София
То патос, то чудо! И аз като чета темата, оценявам собствената си свекърва. 🤗

# 336
  • при късмета
Никой не се разпорежда с децата ви. В двойката обикновено ЗАЕДНО си взимат решенията. Порасналите ви деца са преценили, че вече с друг ще взимат решенията си и в друг аспект. Преживейте го и всичко ще е наред. Зачетете ли това, никой няма да ви изключва, гони и прави всичко възможно да се виждате на санитарния минимум

# 337
dariVale, всичко което си написала важи и за текущите свекърви. Никой не им тропа с крак в техните къщи. И никой не се разпорежда с детето на свекървата! Поставят се граници, които не ви понасят! Да бяха си постлали с добро, тогава щяха да са част от семейството на младите и да гледат внуци. Ама уви!

# 338
  • Пловдив
Да бе, ще се разпорежда! Те така стават тия неща. Ако синовете не се оставят - никой не може да се разпорежда с тях. Ако те се оставят - това е техния избор и коя съм аз, че да им се бъркам. Говорим за разумни възрастни хора, не за лица под запрещение.

# 339
  • София
Мдаа, нахалната снаха, която се разпорежда с детето на свекървата и пречи на свекървата да се разпорежда с него... В дома на снахата и детето.

Тези синове вярно все едно са под запрещение.

# 340
  • при късмета
dariVale, щом смяташ, че снаха ти се разпорежда със сина ти, няма да приемеш и родителите ѝ да се разпореждат с него, нали? Но пък е напълно в реда на нещата свекървата да се разпорежда със снахата? Извинявай, но снахата в случая е чуждо дете, с което свекървата иска да се разпорежда. Точно това с/у което уж роптаеш. Ама нали е свекърва, всичко е позволено и тя има само права. Снахата освен, че няма такива има само задължението да се подчинява. С целия си патос, пак не ти се получи. Противоречиш си сама. Ако не е нормално друг да се разпорежда с детето на свекървата, защо е нормално свекървата да се разпорежда със снахата? Снахата не е ли нечие дете?

# 341
Ми..кофти, но пък съгласи се, това с гледането 1ви, ма пък на работа.. е смешно...стига ме кастри Hug
Може да ти е смешно, ама знаеш ли колко лекари, полицаи, пожарникари пропускат и раждането на децата си и празници след това със семейството си.
Няма да ти е смешно, ако си на операционната маса и лекарят каже че жена му ражда и те зареже там да го чакаш да си види детето.
Или ако къщата ти гори и пожарникарите си тръгнат, защото им е свършила смяната и жената на някой от тях има планирано секцио.
Върни се назад и виж колко изречения си написала с подлог "аз".
Темата не е за теб, нали знаеш?
Не че гоня някой като свекърва от родилното Wink, но темата е с какво дразнят свекървите, а не защита на дразнещите свекърви.
Т.е. яко тролене има последните страници.
Това ако го прави свекърва на живо, наистина няма издържане. Joy
Да не се впечатлявате, че някой появил се вчера в дома ви тропа с крак и се разпорежда с детето, което сте отглеждали с труд и усилия.
Дано никога не ми изпие толкова чавка мозъка, че да искам да заживея с порастналите си деца, че и да гледам дали си тропат краката с половинката си или правят други неща. То ще си е тяхна работа. Че и горкото 40 годишно дете, отгледано с голяма мъка... сега разбирам откъде се раждат вицовете "що си, мама, бос на плочките?" Joy
Моля подминете написаното без коментар, защото нямам намерение да споря или да ви променям мирогледа.
А тогава каква е целта на тези тиради, които даже не са по темата? Thinking

# 342
В лекарско семейство съм, плюс военни..и да смешно е, много филми гледате.
Цитирания случай е планирано секцио- сменяш смени. Ако е непланирано, колега те замества, говорите си предварително и има кой да дойде до 30 мин- което е крайност.
Пускаш отпуска очакваните дни, не поемаш операбилни смени.
Ни 1 лекар да е пропуснал раждане не познавам.
За "аз" го приемам като комплимент- от твое име ли да пиша или да преразказвам какво е направила "тя" свекървата.
Явно "аз" действа и ме чува родата Simple Smile
За протокола, и свекърва и тъща ще съм, но ми е рано, предполагам поне още 20 г има дотогава.
Защо така се наостряме като не ни ръкопляскат Simple Smile

Последна редакция: пн, 21 авг 2023, 23:22 от BrightT

# 343
Значи ще бъде чудесно. Всеки ще си има дом и ще се разпорежда в него.

А, не, гадно ще е  да не дават да се виждат често внучетата. Чувала съм, че внучета много се обичат.

# 344
  • при късмета
Моля подминете написаното без коментар, защото нямам намерение да споря или да ви променям мирогледа.
А тогава каква е целта на тези тиради, които даже не са по темата? Thinking
Защото е свекърва и е казала пък. Троп с краче
Или защото ние сме дребни душици, а тя - извисената, нещо толкова елементарно, като снахата също е нечие дете, изобщо не го отчита. Лично аз, предпочитам да си остана дребна душица и да не се извисявам толкова

Общи условия

Активация на акаунт