С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 427
  • 755
  •   1
Отговори
# 390
Ако са се разделили младите, заради Диванът е. То е ясна работата.

# 391
Постфактум и аз четох темата за Диванът, защото не съм писала в темата, когато са се вихрили дебатите, но това, което много силно ме впечатли, е ,  абсолютната безапелационност на свекървата. Тази жена изобщо, ама изобщо не можеше и да приеме, че греши. Няма такова нещо. Желязна Joy
Много се забавлявах.

# 392
Остава да уточниш на каква възраст са били жените, защото ето Тайс... 🤣

По повод гостуването/натрисането, какво дочух тия дни. Ставам рано и ходя да спортувам в близкия парк, като пътьом минавам покрай няколко блокчета. Първият етаж на едно от тях е много ниско и минавайки покрай една от терасите чувам разговор между жена, която живее там, и друга жена, която стои под терасата.

Жената под терасата: - Рано си станала днеска!
Жената на терасата: - Подготвям се за нападение!
Жената под терасата: - Ама те всички ли ще идват?

...и тук ги подминах и не чух, ама беше 6:40 сутринта. Ако случайно жената, която се подготвяше за нападение, чете в темата, да се чувства поздравена, стана ми хем смешно, хем много мило.

# 393
  • София
Е, приела в кавички. 😂 Пасивно- агресивно рече май накрая, че те си решават, но тя е длъжна да си каже. В началото беше дразнещо, после ме изби на смях. Ама всички много се бяха вживели да й се обясняват, имам чувството, че по едно време нарочно отговаряше на въпреки и й беше кеф!

# 394
Точно си се представих, и имам съседка, дето и тя е на един хал, че ми дожалява.
Дъщеря и породи две деца, само я дебнат кога не е на работа, да оставят поне едното.
Пиехме си винце с нея, сега и за кафе няма време. Ужас.

# 395
Аз на свекървата не мога да го приема като натрисане, защото тя се сърди, когато не ходим там. Живеят в един град с нашите и буквало се пресмятат колко дни сме били вкъщи и колко при нея. Така че тя иска да сме там, нейна воля. Аз не искам, правя го заради внуците и като цяло заради едните семейни отношения. По принцип там всичко е мирно и кротко, проблемът е като дойде вкъщи без да сме я поканили. И ѝ се вглеждам толкова именно, че имам социален живот, а не седя вкъщи. Така де, очевидно идването ѝ се преустанови, но отговарям на коментари по-горе Simple Smile Ние деца не оставяме, веднъж годишно да се случи няколко дни при едните и няколко при другите, и то по тяхно изрично желание. Аз нямам проблем децата да си седят единствено с нас, тя има, сърди се, ако децата са били с нашите седмица, а не сме ги оставили при нея. На мен пък именно от такова пресмятане ми писна и съм на ръба да не стъпя у тях повече Grinning

# 396
И моите наблюдения са такива - ако една възрастна жена няма приятелки, няма хобита и общо взето няма какво да прави, има склонност да обсебва децата си и техните семейства (ако изобщо децата са "оставени" да създадат собствени семейства).

# 397
И моите наблюдения са такива, усетих го и върху себе си, като рязко нарастване на интереса, след една възраст и заседяване вкъщи и започнаха да се вторачват в нас.

# 398
И моите наблюдения са такива - ако една възрастна жена няма приятелки, няма хобита и общо взето няма какво да прави, има склонност да обсебва децата си и техните семейства (ако изобщо децата са "оставени" да създадат собствени семейства).
Именно. Тя по принцип си е властна и налагаща се, обаче откакто се пенсионира е съвсем зле, то съвпадна и с появата на детето.
От както сме си тръгнали не се спира да ми пише по месинджър какво сме правили, праща ми традиционните снимки на манджи, как е на кафе и така нататък. Чудя се дали пък не се чувства гузна и опипва почвата, но като я познавам, едва ли, явно ѝ е скучно. Аз какво да ѝ отговарям, пиша да и не, както на живо отговарях и пращам палчета. Не стига, че най-после си отидохме, нямах търпение, ами сега седи и само ми пише врели некипели. ММ ѝ каза да ходи на екскурзии и уж много имаше желание, но така и не отиде никъде.

# 399
Rimmonа, защо свекърва ти не досажда на сина си, а на теб? Упъти я към точния потребител и я блокирай.

# 400
Аз сега разбрах, че става въпрос за гостита в друг град.
Тук не знам, нямам опит, в 1 град сме и не са спали никога в нас, ние при тях май 1 път, бяхме се заключили и не можехме да влезем във входа дори и се тропосахме набързо.
Но ако ползваш отпуска за редуване на баби, си е тегаво. Но пък иначе как ще се виждате ако е далече, не знам, някой с опит да сподели схема.
Аз не мрънках за изненадващи гостита, но те бяха под 1 час, 1 път месечно, нищо че апартаментите са на 10мин пеша. Спазвахме принципа на Реймънд, при покупка,  да са близо, че да не трябва да преспиват и за двете родителски семейства Simple Smile в интерес на истината много помогна, като трябваше да се грижим и пазаруваме, иначе не си е работа да търчи човек из целия град со се торби, рецепти и деца.

# 401
Аз пак да кажа, че много се радвам, че родители, свекъри и други роднини са далеч. Само при мисълта да живея за постоянно близко дори до моята рода...не, мерси. Дистанцията ни крепи добрите отношения 😃

# 402
  • при късмета
Rimmonа, защо свекърва ти не досажда на сина си, а на теб? Упъти я към точния потребител и я блокирай.
Защото се натриса с аргумента че идва да види внучето. А Римона си е вкъщи, не мъжа ѝ, тя идва за по седмица. И си е създала този навик, с нея да си "общува"

# 403
Ми те тук си живееха, а квартала ми харесва изключително много и не съжалявам за избора на жилище Simple Smile.
Не знам, всеки има негов сценарий, може би защото сме били близо не са досаждали. Може би и заради възрастта аз съм по мека в тези отношения.
Майките ни след кариери, специализации и тн..са ни раждали на около 35, аз също на толкова раждах грубо. И първородни внучета към 70, последващи още по възрастни.
По тази причина обясних, че не се виждах да се заяждам, те си бяха вече възрастни, не изцяло фунционални и тн- чисто физически. Може би и заради възрастта по- благи и обрани.
Римона колко време е пътя, ако е час до 3, деликатно и буквай пътувания без много нощувки..автобусчета вечер и тн Явно това е довод за преспиване, кофти ситуация Sad

# 404
Ми те тук си живееха, а квартала ми харесва изключително много и не съжалявам за избора на жилище Simple Smile.
Не знам, всеки има негов сценарий, може би защото сме били близо не са досаждали. Може би и заради възрастта аз съм по мека в тези отношения.
Майките ни след кариери, специализации и тн..са ни раждали на около 35, аз също на толкова раждах грубо. И първородни внучета към 70, последващи още по възрастни.
По тази причина обясних, че не се виждах да се заяждам, те си бяха вече възрастни, не изцяло фунционални и тн- чисто физически. Може би и заради възрастта по- благи и обрани.
Римона колко време е пътя, ако е час до 3, деликатно и буквай пътувания без много нощувки..автобусчета вечер и тн Явно това е довод за преспиване, кофти ситуация Sad
Казваш - не им стигаше енергията да избират и вашия диван Stuck Out Tongue Closed Eyes

Общи условия

Активация на акаунт