С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 411
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
Е, сега, все пак по-често срещаното е  човек да обича родителите си и да ги счита за свое семейство,  нали така, както и партньорът му своите, и той не е отгледан от вълци в гората.

Ясно, че често става дума за големи огорчения и разочарование от родители и роднини, с основание сигурно. Наистина има ужасни родители, от които е по-добре човек да избяга и да ги чува веднъж годишно и даже по-малко.
Но все пак е изключение.

# 421
  • Варна
Е, сега, все пак по-често срещаното е  човек да обича родителите си и да ги счита за свое семейство,  нали така, както и партньорът му своите, и той не е отгледан от вълци в гората.

Ясно, че често става дума за големи огорчения и разочарование от родители и роднини, с основание сигурно. Наистина има ужасни родители, от които е по-добре човек да избяга и да ги чува веднъж годишно и даже по-малко.
Но все пак е изключение.
Изобщо не става въпрос за необичане. Обичаме си родителите - аз обичам моята майка и уважам неговата, той си обича неговата и уважава моята. И двете бяха помолени да ни оставят сами за седмица - две след раждането и после да гостуват. Едната се съобрази, другата не. Това е.

# 422
  • Варна
Аз имах предвид, че е обичайно да имаш желание да споделиш това най-щастливо нещо с най-близките си, както и други щастливи неща, разбира се.
Ами имах желание, да. Имах желание да го споделя след седмица - две. И не, не е обичайно една изтерзана, уплашена току що станала майка да има желание да е пълен домът ѝ с народ от ден първи, да се налага да се съобразява кога се цеди, кога реве, кога охка и т.н. Или да трябва да се хили и снима пред родилното, когато мечтата ѝ е само да се натъпче в най-широкия си анцуг и да се прибере да се изкъпе като човек...
Макар че, ако стане фал с тоя мъж, пак е добре да има къде да се обърнеш.
Значи щом помолиш родител за усамотение, това е повод вече да не можеш да се обърнеш към него ли?

# 423
Да се избягват крайностите и да се тушират различията,нали за това се говори.
Сега вече има неспасяеми случаи ,като свекървата на Ганели,ама повечето конфликти могат да се решат с малко търпение,много обяснения и участие и на другия партньор.
Казвам това,защото тъщите могат да са също така трудни като свекървите.

# 424
  • София
Никъде не видях да се пише, че ще се отхвърлят изцяло родителите и свекървите и не са семейство изобщо. Но не са основното, както е било в детството. Нормално е това да са майката, таткото и децата, а това въобще не означава, че родителите сме ги изхвърлил от живота ни. Да са живи и здрави!
А да се види детето точно в деня на изписването си остава желание на родилката, да. Родилката. Само щото тя така била искала. Вменяване на вина в такъв момент не говори добре за този, който го прави.

# 425
Ами показателно е отношението на Ганели към гадостите на калабрийската свекърва. Има изградена стратегия за сериозния конфликт - спокойно игнориране. За тази баба може да се каже, че сама се е изключилаот от от семейния кръг.

# 426
  • София
На онази свекърва нещо сериозно й хлопа. Освен злобата. Ама много. Ганели е по- добре да не се занимава лично с нея, че не се знае какво може да й хрумне.

# 427
  • Варна
Ауу, писах като анонимна, че бях другаде, зачистили са ме. Само да не ме баннат.
Не ми го побира главата, след такава обида като при ganeli как се продължава напред. Ей на, що бил важен джинса, ма то па не й го е пишело на челото на тая кукундела

# 428
Разчупването на традициите и обичаите е трудно, човеците имат нужда от ритуалност, от валидации и демонстрации, свързани с най-важните събития в живота им. Сватба, раждане на бебе, кръщене, погачи при нас, в англоговорящия свят - gender reveal party, baby shower, sip&see party. Повечето хора така са израсли, това знаят, това смятат за редно, и си го искат - "взимането" от родилния дом, гостуването на майката и свекървата "да помагат".
Никой не си казва - чакай да се натреса на младото семейство, да поизнервя малко и без това стъписаната родилка. Повечето със сигурност и не искат да са там, просто си знаят, че "така е редно и така се прави".
Казвам го от позицията на човек, чиито деца не са кръстени, не им е правена погача и прощъпулник, и никой не е идвал у дома непоканен. В същото време - никой не е обиден, нито моите родители, нито свекърите. Говорих, обяснявах, защитих и аргументирах позицията си, разбраха, съобразиха се. Аз пък се съгласих да дойдат на изписването пред болницата (не у нас!) - включително малко лели, чичовци и братовчеди. Събраха се около двайсетина човека, подариха ми цветя и бонбони, направихме си снимки - отне двайсетина минути. След това ние се прибрахме у дома, а те са отишли да се черпят на заведение за наше здраве. Win-win.

# 429
  • София
Имаше една картинка - числото 9/6. Двама човека го гледат от своята си страна и единият вика "9 е", другият - "6 е". И всеки е прав за себе си, защото вижда нещата от своя си ъгъл.
Та... за някои такова нещо може да е смъртна обида, за други - повод за смях.
Ако мъжът ѝ го поиска със съмнение вероятно би се обидила, аз например съм толкова горда, че за такова нещо бих приключила отношения с него. Но, както е изкукалата свеки бих се забавлявала точно както Ганели. Даже бих си направила теста (платен от нея, естествено) и като излезе резултата, ще каже, че най-вероятно е фалшив и да пробваме в още 2-3 лаборатории за по-сигурно (разбира се пак от нея платено)
Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 430
Рамона, ако не става по друг начин можеш да направиш престоят й у вас неприятен.
Помоли я да сготви любимото пипкаво ядене на мъжа ти, да наготви за цялата седмица, да измие чинии,  дай й бебето когато реве и има колики, защото "не издържаш вече", кажи й, че малката ти баня е за чистене, защо не ти помогне.
Измисли си преглед при лекар когато детето му започват коликите, понякога са по часовник. Когато реве бебето през нощта се разхождай по коридора пред нейната стая, да види малко недоспиване, ако се събуди кажи извинявай, не искахме да те будим, просто бебето реве,, а на другата нощ пак същото.
Скоро сама ще се откаже да идва.

# 431
gotemperor, то вече е на 1г и 10м, та сме ги минали тези неща.
Измислила съм, че ако не я убеди да дойде в удобното за мен време, ще си вземе отпуск и ще седи той с нея, а аз ще изляза на разходка.
Добре стана този случай, че най-после да сложим някакви граници и беше повод да си кажем някои неща откровено един на друг. Не ми се е разсърдил, както се опасявах, което донякъде значи и че или се съгласява с мен и казаното или си познава човека.

# 432
Твърде сложно,но може и да подейства.Опитай да си кажеш в прав текст,че ти е натоварващо идването и всеки месец,за момента не се нуждаеш от помощ,ако има нужда ще и се обадиш.Няма ли други деца ,да и предложиш там да погостува?

# 433
Ма няма какво да ти се сърди. Да не би ти да отиваш у тях? Няма нищо лошо в това, че не искаш да идват непоканени гости в собствения ти дом. Той, ако толкова държи майка му да е постоянен жител, да си я обгрижва.
Между другото по примера по-горе аз също така постъпих. Тя идваше на почивка, ей така от нищото и не пипваше нищо, все казваше колко е хубаво и колко добре си почивала. И оттук нататък всеки път, когато ходех у тях, не пипвах нищо. Сядах на масата, чаках да ми се сложи храна, после да ми се вдигне. Накрая при тръгване все отбелязвах колко е хубаво и как добре си починах. Дали от това спря да идва, усети ли се или с тези реплики по-скоро ме намрази, не знам Grinning Но ефект има.

# 434
То тези съвети и се дадоха на Римона още преди месеци в някоя от предишните теми. Но явно тя държи да промени свекърва си, нека опитва. Даже и да не е отпуска мъжа ти, какво пречи да си намираш цял ден ангажименти? И да я оставиш сама да си кука у вас. Или пък се излегни с книжка, играй си с детето без да чистиш и готвиш няколко дни. Като стане време за обяд си прави пас и кажи, че си на диета, а тя да се оправя. Излезни в парка с детето и деня ще мине. Пък дано си тръгне по-бързо така.

Общи условия

Активация на акаунт