С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 329
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
Майката на който ражда може да е там, разбираемо. На който не ражда от какво е толкова напрегната, може и  от къщи да се напряга.
 Има малко разлика в напрягането.
Нямам думи. А двадесет страници се опитвате (не вие лично) да обяснявате как трябва да има разбиране и съобразяване от стари към млади.
Свекърва съм. (всички вече разбраха). Мога да кажа, че първата ми тревога когато започна раждането беше за бебетата, втората - като жена минала през това - за майката. Третата - за сина ми, да не седи сам като кукувица и да си гризе нервите пред родилното.
И бях напрегната, без да сравнявам с другите, защото знам какво е. Сина ми обича тази жена, щом е създал деца с нея, а на мен да не ми пука 🙄
При новото (за мен) разбиране за семейство може това да е нормално. Радвам се, че нашето семейство е от старомодния тип.

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 14:23 от dariVale

# 451
Нормално е родилката да предпочита майка си наблизо, а не свекървата. Нормално е и да не иска никого наблизо, само мъжа си.

# 452
Синът ще се оправи, не го мислете.
Ако някой изрично поиска да присъствате, ще ви уведоми. Това е личен момент за семейството, мъж и жена, не разбирам защо баби до десето коляно трябва да присъстват, иначе ще се обидели….
Аз като раждах майка му настояваше да дойде и дойде. Толкова ми беше неприятно. Сто пъти казах, че не искам да идва. Седя вкъщи с цялата си несъобразителност за нея ли да мисли някой какво да ѝ готви или бебе да се гледа. На всичкото отгоре влиза в стаи без да почука, гледа ме гола, учеща се да кърмя, просто нямах търпение да се махне по-бързо. В крайна сметка гушна го веднъж, че да ѝ направим снимка, която да покажела и това беше. Не поиска да го изкъпе, че много я било страх, та майка ми го изкъпа, ние гледахме с ММ и така. Свекъра така и не дойде, но тя нямаше как да изпусне.

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 14:35 от Rimmona

# 453
  • Варна
Нямам думи. Мога да кажа, че първата ми тревога когато започна раждането беше за децата, втората - като жена минала през това - за момичето. Третата - за сина ми, да не седи сам като кукувица и да си гризе нервите пред родилното.
И бях напрегната, повече от другите, защото знам какво е. Сина ми обича тази жена, щом е създал деца с нея, а на мен да не ми пука 🙄
А каква беше първата тревога на сватята Ви? А на снаха Ви? Или е най-важно на Вас какво Ви беше?
Майката на момичето и тя ли беше там? Щото ако е била, синът Ви нямаше да бъде сам пред родилното, нали?
Повече от другите бяхте напрегната? Повече и от майката на родилката? Сериозно?

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 14:57 от HappyKali

# 454
  • София
Майката на който ражда може да е там, разбираемо. На който не ражда от какво е толкова напрегната, може и  от къщи да се напряга.
Нямам думи. А двадесет страници се опитвате (не вие лично) да обяснявате как трябва да има разбиране и съобразяване от стари към млади.
Свекърва съм. (всички вече разбраха). Мога да кажа, че първата ми тревога когато започна раждането беше за бебетата, втората - като жена минала през това - за майката. Третата - за сина ми, да не седи сам като кукувица и да си гризе нервите пред родилното.
И бях напрегната, без да сравнявам с другите, защото знам какво е. Сина ми обича тази жена, щом е създал деца с нея, а на мен да не ми пука 🙄
При новото (за мен) разбиране за семейство може това да е нормално. Радвам се, че нашето семейство е от старомодния тип.
Никой не е казал, че не трябва да се притесняваш, нали? Става въпрос да не притесняваш родилката, което е съвсем различно.

# 455
  • Варна
Мога да кажа, че първата ми тревога когато започна раждането беше за бебетата, втората - като жена минала през това - за майката. Третата - за сина ми, да не седи сам като кукувица и да си гризе нервите пред родилното.
А тревогата на сватята Ви каква беше? А на снахата? Или е най-важно в този момент на Вас какво Ви е било?
А сватята беше ли и тя пред родилното? Защото ако е била, синът Ви не е бил сам, нали така?
Бързо си редактирахте поста - най-голяма била Вашата тревога пишеше първоначално. Сериозно?

# 456
А може и съвсем културно, интелигентно и възпитано да питаш снаха си дали иска и има нужда от твоята помощ, дали ще й е ок да я видиш, да останеш у тях след изписването - примерно. Всичко това вместо да се натресеш като по никакъв начин не се съобразяваш с родилката.

# 457
На моя мъж нищо му нямаше да изчака 40мин да родя и да си види детето. После постоя да му звънна от реанимация да чуе, че съм добре и си тръгна. То голяма работа, голямо чудо и чак майка си да вика да го държи за ръката.... Направо ме изумява те с някои коментари, честно!

# 458
Ето това е разликата. През цялото време аз имах усещането, че майка ми се притеснява за мен, докато свекърва ми се притеснява за внуците си на първо място, а след това за всички останали. Затова и няма място на раждането, а майката на родилката може и да има.

# 459
Ето това е разликата. През цялото време аз имах усещането, че майка ми се притеснява за мен, докато свекърва ми се притеснява за внуците си на първо място, а след това за всички останали. Затова и няма място на раждането, а майката на родилката може и да има.

Даже излезна, че свекървата се притеснява за синът си повече, горкия, да стои и чака, а снахата все едно е на маникюр през това време. Мале мале

# 460
Вече няколко месеца ме дразни с това, че след като сина и отказа да и играе по свирката тя забрави, че има внуци. Не търси децата, не им прати подаръци за рожденните дни нито пък дойдоха да ги видят. Настройва и свекър ми по същия начин. На мен ми е тъпо защото голямото дете всичко разбира и много ги обича, през деня пита за тях и мен това пренебрегване на децата ме натъжава. ОК да се сърди на сина си, ако иска и на мен да се сърди не ми пука, обаче децата какво са и виновни. Никога не съм отказва децата да ходят у тях, винаги са ги взимали когато пожелаят, голямото дете е свикнало и сега пита “ Защо баба А ( майка ми ) ни взима у тях, а баба М ( свекървата ) не идва ? “ .

Ясно ми е, че не са длъжни с нищо, но ме дразни факта, че се скараха със сина си, а забравиха внуците им, които толкова ги обичат и търсят.

# 461
А и синът е голям човек, предполага се, че и достатъчно отговорен щом създава семейство. Нищо няма да му стане да изчака да си види детето - сам, без маминка да го държи за ръка.

# 462
Да, тревогата как синът стои сам-самичък пред родилното съпоставен с родилката, която не знае на кой свят е...

# 463
Вече няколко месеца ме дразни с това, че след като сина и отказа да и играе по свирката тя забрави, че има внуци. Не търси децата, не им прати подаръци за рожденните дни нито пък дойдоха да ги видят. Настройва и свекър ми по същия начин. На мен ми е тъпо защото голямото дете всичко разбира и много ги обича, през деня пита за тях и мен това пренебрегване на децата ме натъжава. ОК да се сърди на сина си, ако иска и на мен да се сърди не ми пука, обаче децата какво са и виновни. Никога не съм отказва децата да ходят у тях, винаги са ги взимали когато пожелаят, голямото дете е свикнало и сега пита “ Защо баба А ( майка ми ) ни взима у тях, а баба М ( свекървата ) не идва ? “ .

Ясно ми е, че не са длъжни с нищо, но ме дразни факта, че се скараха със сина си, а забравиха внуците им, които толкова ги обичат и търсят.

На колко години са децата? Защо не и кажеш - Детето пита за вас, мъчно му е. Те пак може да са си скарани със сина, а щом децата ги обичат и искат да са с тях, значи се държат добре с тях и ще е хубаво да се виждат.

# 464
Защото преди няколко седмици сина и и написа едно съобщение в което и обяснява точно това, но отговор от нея не последва. Накара мъжа и да се обади и в общи линии не каза нищо съществено по темата. Мъжа ми казва, че няма на им се моли щом не искат, то по принцип и аз съм на това мнение, но както казах - тъжно ми е просто, реших да се оплача в темата…

Общи условия

Активация на акаунт