С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 332
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
[
И бях напрегната, без да сравнявам с другите, защото знам какво е. Сина ми обича тази жена, щом е създал деца с нея, а на мен да не ми пука 🙄
При новото (за мен) разбиране за семейство може това да е нормално. Радвам се, че нашето семейство е от старомодния тип.
Свекърва съм, изядох си ноктите, треперех и  чаках да ми се обади синът ,че всичко е  наред. Мислих същото като теб, но нейната майка е била там, отвън, не са видели бебе ,само синът са пуснали да си види близнаците и  да снима да ни покаже вързопчетата, ревящи някакви чудеса.
 Но признавам ,не е същото. Отидох когато изписваха , така ми каза синът,  имаше причина , мога да напиша - да занеса пари още,  че нещо пресметнал грешно, някакви суми ,да не уточнявам, не потрябваха, можеше друг ден, но го мързи да ходи до поща за парите , аз пък да търча до града да пращам по еконт веднага не мога.  По-бързо бе да ги занеса.
 Та отидох когато ме повика ,макар тук 10 страници да дебатирахме разни неща.
 Стояхме под 2 часа със сватовете , искаха да мине виждането и чао ви ,на месеца отидох.
 Ръцете на сина ми са  в ред, къпа си децата, помага с всичко ,две са, та нямаше нужда, не съм и  искала да стоя ,подхвърлих, майка и  каза ,те си си поживели,  сега им е ред да гледат  и  край. 
 Пък ти как четеш и  как разбираш е твоя работа и  проблем.
 Не , не се разбирам със снаха си, малко общувам,  интелектуално е перфектна за мен, говорили сме ,но като характери не ставаме на едно място. Търпим се. Особено след като се родиха внуците.
 Не се е омъжила за мен. да се оправят двамата.
 Боли ме и  за нея ,по твоите причини ,свързана е  с нас, старото семейство чрез сина ,ако не е добре , и  той не  е. Боли ме и като за човек, като за всеки ,но да се правя че ми е дъщеря не мога.
 Мечтаех нещо такова ,видях ,че няма да стане ,край.

Вече не пътувам ,така че  е свободна от нашествие ,тук съм когато искат да ме видят и аз тях. С изпрани ,застлани чаршафи ,колкото мога почистено навсякъде ,наготвено и за вземане ,  и се радвам на децата  До там.

# 466
Точно затова не казахме на никого, когато отидох да раждам и двата пъти, за да не се притесняват. При това мъжът ми го предложи, не аз.

# 467
Боряна, то си е така. Моята отначало постоянно прокламираше, че ме обича като родна дъщеря, но от дистанцията на времето виждам, че никога, например, не ми е направила комплимент, че съм красива, докато на дъщеря си всеки път, никога не се впечатлява на мои лични успехи и изобщо личи си, че говори пълни глупости. Затова и има "двоен стандарт", както някой тук го беше писал, защото трудно можеш да обичаш свекърва си като родна майка, докато и тя не те обича в действителност като родна дъщеря.

# 468
  • Варна
Отдавна не съм редовна в темата, защото с годините нещата се понапаснаха със свекърва ми. Аз поотстъпвам, повечко "не чувам", синът ѝ разбра, че с паскане от негова страна няма да мине номера, тя разбра, че няма да стане на нейната и така... Сега дразгите са дребни и не се струва да се пише за тях дори.
Обаче като чета свекървите тук, все повече се убеждавам, че нищо не се променя в глобален план. Гераците си живеят в главите и мечтите на много хора все още, далеч по-млади от моята свекърва. Те се били притеснявали най-много, тяхното дете си гризяло ноктите от нерви, живеели за момента на поява на внуците... Ама като ги питаш за сватята - мълчание. Нея кучета я яли. Да не е раждала женско, като иска да е номер едно, нали?
За мисли и чувства на снахата няма и дума да отварям. Тя няма право на такива. Не е дорасла, че да разбира какво ѝ е, че и да има желания...

# 469
Леле какви сте... Аз пък да ви кажа, че много пъти този, който е отвън се притеснява повече от другия, дето е вътре. Висяла съм и пред операции и преди жизненоважни прегледи и пред какво ли не. Вътре като си някак се мобилизираш, а неизвестността е много страшна. Но знам, че няма да ми повярвате и по.-добре.

# 470
Аз съм над нещата, като искат да се правят на загрижени да се правят. Щом така се чувстват добре аз проблем нямам никакъв.

# 471
Не знам, но когато раждах, майка ми беше много притеснена. Не беше спала предната нощ от стрес, сутринта в 4 двамата с баща ми са пили кафе и са си приказвали притеснени. После сподели, че е много стрес да знаеш кога точно ще ражда детето ти. Тогава реших, че в бъдеще при второ дете няма да казвам на никого, освен мъжа ми, че ще раждам на тази дата, за да не се притесняват хората.
Свекървата не е споделила дали е изпитала такива емоции в себе си. Може и да е, не мога да твърдя противното.
Просто знам, че беше грешка да кажа кога ще раждам.

# 472
Mirellaaa, по подобен начин баща ми беше скаран с майка си. Дълго време не съм виждала баба си и дядо си от тази страна. С разликата, че те и като по-малка, преди да се скарат, не са ме търсели особено, нито са ме гледали. Е, имах достатъчно внимание от другите си баба и дядо, прабаба ми и да ти кажа изобщо не са ми липсвали.
Сега на стари години баба ми (майката на баща ми) и баща ми си проговориха, заради едно събитие и много се радва на внучето си, въпреки че идва рядко у нас. Обаче е изпуснала всички моменти при мен - дипломиране, сватба и тн, като вече нищо не е същото. С другия си син винаги са били в добри отношения, той все пак е любимецът, както и неговото дете.
Въобще с тези сръдни само губят и двете страни, но късно се осъзнава.

# 473
Може и да е най-доброто успокоение на мъжа в очите на майка му, но не и в неговите. При нас, например, според майка му и сестра му аз го водя за носа, а той лично вкъщи ми споделя, че не иска да ходи при тях, защото го товарели. Тоест те мислят едно, а то е съвсееееем друго. Според майка му са в много добри отношения, а той откровено споделя моето мнение за нея. Така че всеки си гледа от неговата камбанария, но в случая моят мъж не би искал майка му да е в родилното, докато силно предполагам тя мисли, че той би го искал.

# 474
Ambrosia,защо свързваш комплиментите с обичта? Ако за теб е важно свекърва ти да ти прави комплименти,сподели ѝ.
Майчината обич не може да се замени,възможно е,но само ако си страдала от липсата на майка и нейната подкрепа.
Колкото и да обичам свекърва ми,не заменя моята собствена,тя ми е приятел,с нея мога да споделя всичко,което с майка ми не мога.
Много по-лесно е майка на синове да те приема като дъщеря,отколкото когато има и момиче в семейството,много ясно,че колкото и да те приема,ти не си ѝ дъщеря,защото тя си има собствена.
Важното е да те приема като член от семейството,ако нямате проблеми,не виждам причина за негодуване на "титла".

# 475
О, не, аз го дадох за пример. Отношението не е същото, не може да ме сравнява с родна дъщеря. Тук не става дума само за комплиментите, просто това ми беше последен пресен пример от събитие, касаещо мен и сина ѝ, но внимание се обърна на сина ѝ и на дъщеря ѝ. Назад във времето - същата работа. По принцип съм проницателен човек и такива врели-некипели просто ми идват в повече, смешно ми е. А дали ме приема за член от семейството мен не ме касае честно казано, държа да поддържаме нормални отношения заради децата ми и сина ѝ, но нито живея при нея, нито завися по какъвто и да е начин от тяхното семейство. И да не ме приема, нейна си работа.

# 476
Не искам да ме обича като родната си дъщеря. Достатъчно е да ме приема и уважава като жената до сина й, майката на внуците й.

За раждането и на двете ми деца бях казала само на родителите си. И не защото много исках да споделя с тях, а защото живеем в друг град, а раждах в родния ми. Нямаше как да скрия от тях вълнението и притеснение си. На всички останали- свекърите, лелите от двете страни, нашите баби, дядо ми, приятели, приятели, колеги и т.н. съобщихме след като всичко беше минало. Не мисля, че имаше нужда да знаят. Сестра ми роди двете си деца след мен. Също не знаех, че ражда в този момент. И никой не е знаел освен мъжа й. Обади ни се след това.

# 477
От дистанцията на времето , някак виждам събитията по-реалистично.
Когато бях малко дете, майка ми се оплакваше, че баба ми по бащина линия /свекърва ѝ/ гледала повече братовчедите ми /децата на чичо/ , а мен не.
Като малка естествено бях настроена срещу баба ми, след пубертета някак очите ми се "отвориха" и аз сама преоцених събитията от миналото.
Съмнявам се баба да е отказвала да ме гледа през летните ваканции, примерно, обаче тя живееше на село и за да ме гледа , трябваше някой от родителите ми да ме заведе, да ама не.
Пък после някой сигурно е трябвало и да се кланя на майка ми и да я моли.
Баба ми почина горе долу около навършването на 20-те ми години, така че имам мои си спомени и когато бях на възраст да пътувам сама с автобус ѝ ходех на гости и не съм се чувствала нежелана от нея, напротив винаги се радваше да ме види.

# 478
  • София
Ние също не казахме на никого, най-вече майка ми и баща ми не исках да разбират, защото са паника и щяха да се побъркат. При това аз отидох с 9см в болницата. Даже на баба ми, с която живеехме като тръгнахме казахме, че отиваме да се разхождаме.
И след час и половина като се роди бебето вече се обадихме и им казахме, че си имат внучка.
Чисто и просто.
Как пък не, ще взимам майка си в родилното да я мисля и нея.

# 479
  • София
Леле какви сте... Аз пък да ви кажа, че много пъти този, който е отвън се притеснява повече от другия, дето е вътре. Висяла съм и пред операции и преди жизненоважни прегледи и пред какво ли не. Вътре като си някак се мобилизираш, а неизвестността е много страшна. Но знам, че няма да ми повярвате и по.-добре.
Тук се получава малко "болен здрав носи".

Общи условия

Активация на акаунт