С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 313
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
Няма как изведнъж да отпишеш детето си,само защото вече самото то има жена/мъж и деца.Да трудно е понякога да се възпреш да не изказваш мнение по какъвто и да било въпрос,както искат снахите в темата.Дано успяваме да намерим баланса и снахи и свекърви.

# 511
  • при късмета
Преувеличаваш, Сийке. Не може да приравниш "не ми се бъркай" с "не си ми семейство вече". Защото с намесата (бъркането), не се бъркаш само на твоето си дете, като вече има семейство, а и на чуждото дете. Което в крайна сметка, ако е на същата логика, пак не трябва да слуша теб, а собствената си майка. И тогава с това семейство става "много баби, хилаво дете" и се разпада. Съвсем спокойно родителите и на двамата могат да си им останат семейство, но само бъркането не трябва да е условие за това. Защото няма да спечели този който се меси. Поне при двойките, които се обичат и наистина искат да са заедно. А свекървите ако имаха поне малко някаква нормална и правилна преценка, това не би трябвало да им се обяснява, а да го знаят сами

# 512
  • София
Съгласна съм с Мако. "Не ми се бъркай" не е равно на "не сме семейство". Малко ли пъти в темата сме писали жената да не се бърка в отношенията между мъжа си и майка му, въпреки че жената и мъжът й са семейство? Освен това, ако свекървата реши да се намесва в семейството на сина си и снаха си, нали и снахата ще може да се намесва в семейството на свекървата.

# 513
Но семейството се състои от мама,татко и деца.
...
Мен например ме заболя, когато брат ми ми каза да си прибера някои мои неща от бившата ми детска стая, защото му трябваше място и щеше да ги изхвърли. Знам, че трябваше да си ги прибера, но въпреки това ми стана много гадно. И да, той беше прав, защото още беше член на родното ми семейство, а аз вече не, защото си имах друг дом, мъж и дете.
Не е бил прав. Той е завладял твоята стая в дома на родителите ви? Грубо е било и нетактично. Иначе нямаше да се почувстваш зле, нали така?
По този начин и някакви свекърви може да са нетактични, а после - олеле, снахата как ми се сопна. И обратното, разбира се.
Никоя майка няма да си отпише детето, само защото е порастнало. И ще си дава мнението, ей така, защото е майка, но ако е тактична, няма да го натрапва и да настоява, че само тя знае и нейното мнение е единствено вярното.

# 514
Нещо смешно по темата:

Скрит текст:

# 515
Аз нямам сериозни дразнители към моята свкърва. Жената е чудесен човек, когото много уважавам, държи се добре с мен ОБАЧЕ не знам как да я убедя, да обясня, да я накарам да повярва, че аз не се нуждая от тюркоазени артикули в дома си.

Наскоро направихме ремонт и се нанесохме в наше жилище и бяхме изключително категорични, че не желаем подаръци или, ако някой настоява, да е от каквото наистина имаме нужда.

Естествено имам сет тюркоазени чаршафи и сервиз в същия цвят, наскоро получих купа за салата в този цвят и от миналата седмица кошница за еър-фрайъра.  Бога ми, не знам как да убедя този иначе толкова рационален и разбран човек, че не се срамувам да приема подаръци, а че просто не ми трябват и не ги искам.

П.С. освен, че мразя цвета - в абсоютна контра е на всичко в апартамента.

# 516
Това е лесно, просто не ги ползвай. И аз получих едни чаршафи на сърца на които пише на турски обичам те. 😂
Еми прибрах ги временно в шкафа и след известно време ги дарих в един контейнер, защото бяха нови с етикет 🙂
Аз нямам сериозни дразнители към моята свкърва. Жената е чудесен човек, когото много уважавам, държи се добре с мен ОБАЧЕ не знам как да я убедя, да обясня, да я накарам да повярва, че аз не се нуждая от тюркоазени артикули в дома си.

Наскоро направихме ремонт и се нанесохме в наше жилище и бяхме изключително категорични, че не желаем подаръци или, ако някой настоява, да е от каквото наистина имаме нужда.

Естествено имам сет тюркоазени чаршафи и сервиз в същия цвят, наскоро получих купа за салата в този цвят и от миналата седмица кошница за еър-фрайъра.  Бога ми, не знам как да убедя този иначе толкова рационален и разбран човек, че не се срамувам да приема подаръци, а че просто не ми трябват и не ги искам.

П.С. освен, че мразя цвета - в абсоютна контра е на всичко в апартамента.

# 517
Аз така от моята имам колекция от портмонета, ама от тези в магазин за левче. Grinning
Като беше дошла у нас и говореше от колко отдавна имала нейното портмоне, от естествена кожа, взела го доста скъпо, а много се възмущавала на нейни приятелки, които си купували портмонета от левчето… Чудех се дали да не ѝ припомня, че тя самата доста подаръци е взела от там, но реших да си замълча. Grin

# 518
Свекърва ти смята цветът за носещ късмет или но друго? Просто ми е интересна нейната мотивация - подаръци в точно определен цвят?

# 519
  • София
Ооо, аз обожавам тюркоазено. И от чаршафи имам нужда. Може да ми ги подариш, адресът ще ти дам на лично Simple Smile
Като те пита жената кажи, че си ги дала на самотна майка, която е толкова зле, че даже и чаршафи няма Simple Smile

# 520
Аз хубаво няма да ги ползвам, но се опитвам максимално да намаля излишния амбалаж в живота си - дрехи, обувки, посуда, прахосъбирачки и сега имам един цял шкаф зает от синята й феерия и не мисля, че ще спре Grinning

За капак ни подариха (по наше желание) чудесни халати - бежов и тъмно син и моя хубостник ги изпра заедно и сега имам тюркоазен халат. Май ще си лея куршум.

Светулчица,

не се шегувам, ако ги искаш - чаршафите са твои.

Deni-meni,

не знам. Тя за нейната кухня всичко иска да е в червено.  За нас не зная, просто се случва. Бавно, методично и без да мога нищо да направя.

# 521
Предстои ни нанасяне в ново жилище и разбрах, че свекървата ни е оборудвала от-до. Чинии, чаши, чаршафи и какво ли не. Ама от кол и въжИ събирани, дето се вика. Едно с едно еднакво няма. Дори стилово подобни неща няма. Орнаменти, шаренийки. Като разбрахме й казахме че ние ще си купим каквото ни харесва когато му дойде времето, защото сега не ни е до посуда и дреболии. След известно време разбрахме, че продължава да купува и да трупа. Складира си ги там, у тях.
Ако бяха хубави неща по наш вкус някак можеше и да си пречупя гордостта и да ги приема като подарък, но тези са абсурдни, така че няма да я бъде и не знам дали не предстоят чалъми и обидени физиономии скоро. Grinning

# 522
  • Варна
Оххх, не е свекърва, майка ми. Като казахте чаршафи... Тя свикнала на икономии, та има едни служебни бели ризи, които никой не ползва. От тях съшиха калъфки за възглавници и сега ме гони дали ги ползвам. Нали разбирате, че нямам възглавници за такива, те стават само за обикновените натъпкани с дреб каквито рядко вече някой използва.

# 523
  • София
Цитат на: mushama link=topic1581934.msg46867402#msg46867402 date=1693208795

За капак ни подариха (по наше желание) чудесни халати - бежов и тъмно син и моя хубостник ги изпра заедно и сега имам тюркоазен халат. Май ще си лея куршум.

Ха-ха-ха-ха!
Е, не. С глас се хиля! Според мен Вселената се опитва да ти каже, че трябва да си в тюркоазено. Направо и дрехите сменяй, и обзавеждането. Даже може и кола в такъв цвят да си купите.
Не, не мога.

# 524
Предстои ни нанасяне в ново жилище и разбрах, че свекървата ни е оборудвала от-до. Чинии, чаши, чаршафи и какво ли не. Ама от кол и въжИ събирани, дето се вика. Едно с едно еднакво няма. Дори стилово подобни неща няма. Орнаменти, шаренийки. Като разбрахме й казахме че ние ще си купим каквото ни харесва когато му дойде времето, защото сега не ни е до посуда и дреболии. След известно време разбрахме, че продължава да купува и да трупа. Складира си ги там, у тях.
Ако бяха хубави неща по наш вкус някак можеше и да си пречупя гордостта и да ги приема като подарък, но тези са абсурдни, така че няма да я бъде и не знам дали не предстоят чалъми и обидени физиономии скоро. Grinning

Кажи и, че не ти харесват и ще си купиш сама. Или може би на мъжа ти пък може да му харесват?

Общи условия

Активация на акаунт