С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 358
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
Глупости ,Римона, да обикаля тя, от къде накъде. Прехвърляш от болната глава на здравата.
  Аз за това нищо няма да давам, ни пари ,/нямам/ ни акъл. Не искам и да знам къде  е точно,адрес, нямам нужда.

# 601
  • при късмета
Римона, не трябва да си с нагласата, че с мъжа ти ще се скарате. Трябва да си с нагласата, че му обясняваш как се чувстваш и очакваш разбиране и подкрепа. В крайна сметка ти си потърпевша от ситуацията, а той я подклажда и само той може да я промени. Неговата майка отнема твоето време и ангажира теб. Пак ти казвам, дай му пример той да трантува на твоята майка за по седмица всеки месец и да си представи какво е. Предполагам е наясно, че детето е само претекст и тя изобщо не се занимава с него така, че главния ѝ аргумент издиша. Ти готвиш, чистиш и се съобразяваш с още един човек. Идват промени и за теб и за детето и нямате нужда от още фактори за съобразяване. Няма да се караш, ще обясняваш спокойно. Подчертай му, че целта ти е не да се карате, а да обясниш как се чувстваш

# 602
С тия съвети съвсем я закопавате. Бедната снаха жертва. Никой мъж няма да се върже на това. Винаги за свекървата се говори с добро. Така се плете кошницата, а не с дуднене и жалби.

# 603
  • София
Свекърва ми пак ще се натресе за седмица, ще си чете книжки и ще си гледа турските сериали, не я искам.
– Говорѝ с мъжа да ѝ каже.
Ама свекърва ми ще идва пак.
– Кажи на мъжа ти да я ограничи.
Ох, свекърва ми пак ще идва.
– Кажи на мъжа ти.
Да, прави сте, ще говоря с него.

След седмица:
Свекърва ми пак ще се натресе за седмица, ще си чете книжки и ще си гледа турските сериали, не я искам.
– Кажи на мъжа ти.

След още една-две седмици:
– Кажи на мъжа ти.

Относно жилището:
Цитат
Жилището беше твое, нали?
Цитат
Мое е, да.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1525552.msg46036000#msg46036000

През цялото време тролстваш и ни правиш на глупачки.

# 604
Обикновено значението на "Майка ми е много досадна" е по-скоро с допълнението "в конкретния момент и в конкретната ситуация", или дори "на мен не ми е досадна, но щом на теб ти е" Smile Никога, абсолютно никога значението не е "И това е толкова нетърпимо, че затова ще я игнорираме, няма да ѝ звъним и да я каним вкъщи, няма да ѝ вдигаме телефона, и ще забравим че съществува" Smile Всеки човек е склонен да казва за майка си неща, за които мисли в афект или ситуация, но за които ще се обиди когато някой друг ги твърди, и то непрекъснато и напоително. И със собствените майки е така - когато ние го казваме, е едно, ако партньора го твърди, е друго. Затова трябва човек малко да се замисля и да уважава чувствата на партньора си, дори когато изглежда, че той е единодушен по въпроса.

# 605
Никой не правя на глупак. Под мое имам предвид, че не е на свекървата. Ти го разбираш като да е само мое, обаче аз съм в брак, което е ясно от ден първи.

П.П. Мисля да спра с „тролстването” и занапред. Достатъчно споделях и се начетох на коментари, някои ме разбраха, други искат да ме изкарат малоумна. За вторите ми е все тази, на първите благодаря.

# 606
  • при късмета
С тия съвети съвсем я закопавате. Бедната снаха жертва. Никой мъж няма да се върже на това. Винаги за свекървата се говори с добро. Така се плете кошницата, а не с дуднене и жалби.
Аха, по-добре е да е подмолна и да интигантства, вместо да е откровенна и честна? Сериозно ли това е по-добър съвет? Всеки си има представа за добри отношения де, какво се учудвам.
Кой каза, че трябва да охарактеризира свекървата с лошо? Ще наблегне на ситуацията като цяло и как на нея ѝ действа. Това не е едно и също и не говорене с лошо за свекървата. Ако мъж не го разбере, то имаш проблем и с двамата, не само с майка му. Даже основно с него
Обикновено значението на "Майка ми е много досадна" е по-скоро с допълнението "в конкретния момент и в конкретната ситуация", или дори "на мен не ми е досадна, но щом на теб ти е" Smile Никога, абсолютно никога значението не е "И това е толкова нетърпимо, че затова ще я игнорираме, няма да ѝ звъним и да я каним вкъщи, няма да ѝ вдигаме телефона, и ще забравим че съществува" Smile Всеки човек е склонен да казва за майка си неща, за които мисли в афект или ситуация, но за които ще се обиди когато някой друг ги твърди, и то непрекъснато и напоително. И със собствените майки е така - когато ние го казваме, е едно, ако партньора го твърди, е друго. Затова трябва човек малко да се замисля и да уважава чувствата на партньора си, дори когато изглежда, че той е единодушен по въпроса.
И какво? Снахата да търпи всичко, само и само да не вземе да нарани нечии чувства? А за нейните кой да мисли? Като тя е обидена, да мине от нея, като нещо я дразни, пак. И теб да питам, понеже никоя свекърва не желае да отговори на този въпрос. Снахата за какво може да се дразни и може ли изобщо? Или това, че е снаха ѝ отнема тази привилегия, само свекървата може да упреква и охарактеризира снахата, обратното е забранено

# 607
Ами да гази като Тир тогава. Много ще успее.

# 608
Не Римона, пак си в грешка. Няма нужда да е обикаляла и да дава съвети нито тя и свекър ти, нито твоите родители. Вие като семейство решавате и си гоните сами нещата, за да не им давате повод да ви се месят.

# 609
  • Варна
Нищо не е забранено - снахата може да плюе свободно. И ако това й докара проблеми (напрежение с благоверния например) ще има два фронта да се бори. Защото тук по презумпция се приема, че съпругът трябва да застане зад жена си, а то не винаги е така. И не, не защото е мамино синче, а защото има мнение...
Та, винаги се действа според конкретната ситуация.

Не съм свекърва, само тъща, обаче съм едновремешна снаха. Демек имам 3 години живени наедно и със свекърва, и с нейната болна свекърва (в тристаен апартамент, чудничко беше, ама учи на някои неща)

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 11:40 от plqsak

# 610
  • при късмета
Не Римона, пак си в грешка. Няма нужда да е обикаляла и да дава съвети нито тя и свекър ти, нито твоите родители. Вие като семейство решавате и си гоните сами нещата, за да не им давате повод да ви се месят.
Явно не това критерия дали да се месят или не. Ето, дори в тази ситуация ангажираните и тези, които са направили нещо не го правят, а точно обратното, тази, която няма повод да се меси, го прави

# 611
А аз го изтъквам, понеже има претенции към това, което сме избрали. Да е обикаляла и звъняла тя, като има неща, за които държи.

Нали ти е дала пари. Това е повече от обикаляне и звънене.

# 612
А аз го изтъквам, понеже има претенции към това, което сме избрали. Да е обикаляла и звъняла тя, като има неща, за които държи.

Дала е 5к за апартамент, който е в центъра на София. Нали можеш да пресметнеш точно колко ще стигне тази сума, сигурно само за 2кв. м.
Нашите също са ни помогнали, значи да се натрисат и те през седмица, така ли?

# 613
Не е така мако. Ние нямаме информация дали и колко се месят нейните родители. А и гледната точка е как тя усеща намесата, за да ни я представи.
Римона от мое, жилището стана наше. И придобито след брака. Не е баш същото като да е мое, но придобито преди брака. И дори да са нищожни тези 5х лв, в очите на мъжа ти не е точно така, той е благодарен, тя му е майка и както виждаме ще идва. Само ти ще се ядосваш и ще ни докладваш тук щом не сме на едно мнение с теб. Лесно е, трият ни и ти си бяла и добра. Само дето на мъжа ти явно не смееш и копче да кажеш, какво остава да се разберете като възрастни хора

# 614

Дала е 5к за апартамент, който е в центъра на София. Нали можеш да пресметнеш точно колко ще стигне тази сума, сигурно само за 2кв. м.
Нашите също са ни помогнали, значи да се натрисат и те през седмица, така ли?

Никой не трябва да ти се натриса. Сто пъти всички ти го казахме. Даже и най-добрата жена да е и да се харесвате - а вие не се - не е приемливо да идва всеки месец за по седмица и то без яснота кога ще си тръгне. Не знам защо не можеш да накараш мъжа си да наложи това просто правило.

Общи условия

Активация на акаунт