Коремът вече си личи, ДЕКЕМВРИйче в него спи. - ТЕМА 10 (2023)

• 53 068
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
  • София, България
elface, браво! Все пак гледай повече да почиваш. Че тепърва ще почва да натежава коремът върху шийката. Надявам се всичко да е наред и да нямаш нужда от болници до декември! 

Записахте ли си часове за трета ФМ? Аз чакам да излезне график на Атанасова в Марковс за октомври, че моята по термин ще бъде чак на 17-18.10.

(Много е смотано времето в София. Детето съм го тропнала на някакво детско да гледа, защото иначе откачаме. Дори и игри не мога да измисля адекватни. На пода не мога да седна вече с тоя корем, за да играем. Как ще го карам зимнo време не знам Grinning )

# 391
Благодаря, Фъстъче. Естествено, че ще си почивам повече. Яд ме е за песара, но не искам да поемам риск да летя до България. Лелеее трета фатална! Аз ще мина в четвъртък на втора. Ще видя какво ще каже специалистът за шийката. Нямам думи, много смотани германци
#Маце, нали ги разбираш тези работи. Знаеш ли все пак при какви мм на шийката се поставя песара или си е по преценка на лекаря?

Последна редакция: вт, 05 сеп 2023, 10:55 от elface

# 392
Фъстъче, и аз дебна графика на Атанасова в Марковс, на мен ще ми трябва час за първите дни на октомври. Simple Smile Много спокойна се чувствам при нея, обяснява всичко супер подробно като за невежи като мен. Grinning А и май са приятелки с АГ-то, при което се следя и живот и здраве ще раждам, та - имат си доверие двете. Simple Smile

Аз да се отчета - вчера ходих на обременяването с глюкоза и честно казано очаквах кофти резултати, но май са по-скоро приемливи, вие какво мислите:

Глюкоза изходна: 4,77
Глюкоза 60-та мин: 8,01
Глюкоза 120-та мин: 6,05?

Успяла съм да вдигна и хемоглобина от 109 на 117.

Вие как сте днес? Simple Smile

# 393
  • София
Elface вече на 2.5 поставят песар/серклаж тук, не чакат да падне а и е макс до 24та седмица. А такова пък разходки малко е през крив макарон. Та ако не сложат, закотви се. Освен колагена  и секси гащите, тази добавка е много хвалена при скъсена шийка, аз също я пия на своя глава, не вреди, не се иска рецепта, ако я няма при вас поискай от тук да ти я пратят. Има клинични доказателства че помага при шийките

https://apteka.framar.bg/30073762/%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B0 … 82%D0%BA%D0%B8-30

# 394
Това са границите за бременни
Глюкоза изходна: 5,1
Глюкоза 60-та мин: 7,8
Глюкоза 120-та мин: 6,7
Според мен твоите резултати са чудесни, но АГ-то да каже...
Все пак, ако ограничиш теста и сладкиши ще е по-добре, те така или иначе не носят нищо полезно на теб и бебе :*

Аз съм на ФМ на 30.09, ще бъда в 29 г.с. + 4 при Карагьозова в МЦ Фемина...
Днес /точно26 г.с./ бях на преглед, размерите са точни за седмицата, чухме и тонове, седалищно е, но аз това го знаех от шутовете в мехура последни 3-4 дни........назначи ми регулярните ПКК и урина, вероятно в четвъртък ще ида да ги пусна ....
Оплаках й се, че ме боли корема ниско долу, включи ми и 3*1 но шпа ...ще видим дали ще помогне.....Дано!

# 395
Ох, да до 24. Аз влизам сега в четвъртък в 24. Егати безобразието. Много ме е яд, щях просто да съм по-спокойна. Не че съм тръгнала да обикалям квартала, но някак си е успокояващо 😣 Ще видя добавката и ще гледам да я набавя. Сега минах на 600 мг магнезий и прогестерон вагинално. Сигурно така и ще остане. Утре съм при гинеколога ми. Благодаря, Маце 🙂

# 396
И аз чакам графика на Атанасова за ФМ в началото на октомври, казаха ми, че тази седмица би трябвало да излезе, но още не е. Помня, че за предходните морфологии се записвах над месец по-рано.
Предстои ми да направя и обременяването с глюкоза, въпреки че досега глюкозата ми винаги е под 5.1, много неприятно изследване.

# 397
Здравейте мами и аз да се отчета. Вчера правех обременяване с глюкоза, за щастие захарта ми е супер, което ме изненада предвид че ям много сладко. Желязото и еритроцитите са ми всеоще малко под нормата. Ще видим какво ще ми изпише АГ във петък.

Вече една седмица обаче имам силни болки долу във дясната страна, чак на моменти не мога ни да ходя. Болките се явяват като седя повече от половин час и също когато бебето е поактивно. Можеби това че е седалищно е причината, сигурно натиска някъде. Но ме притеснява че миналата седмица беше доста активно, а през последните дни помалко го осещам. Как е при вас? Трябва ли да се притеснявам? Контролата ви е в петък, но не знам дали за ходя в спешното преи това или да изчакам. Че като знам тук при нас как набързо те претупват хич не ми се ходи.

# 398
Здравейте, момичета. Днес си пусках кръвни изследвания и урина. Това което ме притеснява е че левкоцитите в кръвта са ми доста завишени, както и се откриват левкоцити в урината. Вие имали ли сте такива отклонения в изследванията?
Summer.23 миналата седмица и аз имах такива болки, доктора каза , че това се получава и когато бебето е било по-активно. Но се оказа, че имам и контракции. Изписа ми 3х2 Магнерот и Но шпа, както и Салбутамол. При мен също един ден е по-активно, на следващия не толкова.

Последна редакция: вт, 05 сеп 2023, 17:12 от Desi123456

# 399
elface, браво! Все пак гледай повече да почиваш. Че тепърва ще почва да натежава коремът върху шийката. Надявам се всичко да е наред и да нямаш нужда от болници до декември! 

Записахте ли си часове за трета ФМ? Аз чакам да излезне график на Атанасова в Марковс за октомври, че моята по термин ще бъде чак на 17-18.10.

(Много е смотано времето в София. Детето съм го тропнала на някакво детско да гледа, защото иначе откачаме. Дори и игри не мога да измисля адекватни. На пода не мога да седна вече с тоя корем, за да играем. Как ще го карам зимнo време не знам Grinning )
Третата фетална е от 30 до 33та седмица, нали?

# 400
Привет и от мен момичета,
Днес бях на контрола при хематолога и резултатите са що годе добри- коагулация ок, но ще се наложи трета вливка желязо след месец заради тъпия феритин (вече е в норма но в долна граница). Само ме притеснява, че тогава ще съм в 8 месец. Хематолога каза, че вливки се правели до 8 месец но края  на месеца, а при мен си е на ръба…

# 401
Здравейте, момичета. Днес си пусках кръвни изследвания и урина. Това което ме притеснява е че левкоцитите в кръвта са ми доста завишени, както и се откриват левкоцити в урината. Вие имали ли сте такива отклонения в изследванията?
Summer.23 миналата седмица и аз имах такива болки, доктора каза , че това се получава и когато бебето е било по-активно. Но се оказа, че имам и контракции. Изписа ми 3х2 Магнерот и Но шпа, както и Салбутамол. При мен също един ден е по-активно, на следващия не толкова.

Пусни стерилна урина за левкоцитите, възможно е да е замърсена. В кръвта зависи колко са повишени, може да се вдигнат от наскоро прекаран вирус/инфекция/настинка или да си била понастинала към момента на изследванията?

Иначе за ФМ моята е в 30+1 при др Галева, на 28 септември, нямам вече търпение 🥳

# 402
  • София
Деси, леко завишени левкоцити в кръвта било нормално за бременни. На мен ми бяха последно 9.9 от горна гранична стойност 9.5. Нисък креатинин и малко по - високо СУЕ също е нормално.
Summer, и аз понякога имам болки ниско долу в срамната кост или сковаване. Моето е главично разположено. Явно натискат костта.
Elface, направо си лежи при това положение, важното е да се избута максимално близко до финал!
Аз днес влязох официално в 7-ми месец и 27-ма г.с. Не усещам особена разлика, в жегите не бях особено енергична. Така че си остават леките разходки по половин-един час на ден без изкачвания и стълби и сиести от час-два през деня когато се събудя нощем или рано сутрин и после не мога да спя. Гледам да не ям по-късно от 2 часа преди лягане заради киселините.
Труден ми е да си лягам преди полунощ, че и по-късно, но се надявам сега с по-хладното и по-мрачно време да се нормализират нещата.
Алеракт като добавка е мн добро за редица неща като предотвратяване на преждевременно раждане, успокояване контракциите на гладката мускулатура, срещу високо кръвно, ИР и др. Още отначало го бях пила за два месеца срещу спонтанен аборт, след като имах зацапвания и бях изкарала Ковид в началото на втори месец. В пети месец ми го дадоха като алтернатива на магнерота. Сега мисля пак да си го взема, за всеки случай.

# 403
А този Алеракт как се приема? Може ли с Магнерота да се кобинира?
Всъщност от 1 седмица пия Магнерич вместо Магнерот, защото последния не намирам никъде.

# 404
В моя град няма никакъв проблем в намирането на магнерот  , във всяка аптека го има , чак ми е странно , че го няма във вашия град .

Общи условия

Активация на акаунт