Коремът вече си личи, ДЕКЕМВРИйче в него спи. - ТЕМА 10 (2023)

• 53 092
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
  • София
И аз да се оплача.. Детето тръгна за първи път на детска градина в петък, днес вече е болно, таткото е в командировка, а аз се предполага, че трябва само да лежа заради плацентата. Е как да стане?! Има моменти, в които си мисля, че няма да успея удържа до декември..

ех... защо поема командировки? Нещо помощ, баба дядо? Иначе пускай детските на ТВ, поръчвайте храна и се дръжте!

# 376
И аз да се оплача.. Детето тръгна за първи път на детска градина в петък, днес вече е болно, таткото е в командировка, а аз се предполага, че трябва само да лежа заради плацентата. Е как да стане?! Има моменти, в които си мисля, че няма да успея удържа до декември..

ех... защо поема командировки? Нещо помощ, баба дядо? Иначе пускай детските на ТВ, поръчвайте храна и се дръжте!

Отказва, когато може, но не винаги успява. Много пъти вземаше отпуски и болнични, няма как вече…
Помощ нямаме от никъде, аз имам само баба, която е много възрастна и тя горката трудно може да го гледа повече от час. Той по детски не се заглежда за повече от 10 мин, все се шегуваме, че е единственото дете, което не иска телефони, таблети… Абе филма е пълен.

# 377
Лейди Роуз-благодаря ти,че ни мислиш с др момиче🙏🏼чета ви всеки ден,но моите посещения при АГ са доста чести и да не ви отегчавам не пиша след всеки преглед☺за сега нещата изглеждат позитивни-минахме и през ФЕКГ-хубави и здрави сърца,каза Маринов. При еднояйчните се следи за разлика в теглото им,която не трябва да надвишава 20%. За сега е м/у 4-8%(всеки различно ги мери),но те от самото начало вървят с 1-2дни разлика,така че се надяваме така да си остане %.
Чувствам се добре,с дребни изключения,като болки в кръста при по-дълго стоене права или на стол,леки пмс болки понякога и контракции,които имам от началото на 5м.-пия магнерот 2х2, алеракт 1т, и но шпа макс 2х1. Спането ми е с доста събуждания,но успявам да наваксам и през деня.
Хоупче, стискай кълки и се щади максимално,докато се върне тм. Надявам се,че пиеш биозин мама. Дано бързо оздравее малкия и не ти лепне нещо и на теб🙏🏼 много е трудно без никаква помощ в такива моменти,но през толкова си минала,че и сега ще се справиш, и гушнеш здраво бебе❤

# 378
Имам обилен косопад незнам да ли е нормално но ако продължи така ще родя плешива има ли някои със моя проблем и как се справя.
Аз бях така преди 2 месеца, но имах дефицити на вит Д, феритин и желязо. След вливка венозна се оправих

# 379
  • София, България
Хоуп, бързо оздравяване на детето. На колко бешее, че не помня? В крайна сметка остави го да си дивее. Препоръчвам ти картите на Клевър буук ако е във възраст, в която вече става за тях. Simple Smile

Успях да изчистя малко повивалника да ви го покажа какво представлява:
Скрит текст:
Елементарен е, 80см дълъг и отдолу в кутии от ИКЕА си слагах памперси, мазила, кърпи, бодита. Така не ми се налага да се отдалечавам от него, за да взимам нещо Simple Smile

# 380
Преди 2 месеца направи 3 години. Цяло лято не беше боледувал, ама като се влезе един път в градината и почва омагьосания кръг.. Дано поне мине бързо.

Иначе го оставям да дивее, ама иска и аз да дивея с него и от там иде проблема… 😀

# 381
Здравейте, мами. Аз още чакам резултатите от микробиологията. 🙄Междувременно ме изпратиха на ехограф на стомаха заради храненето. Искат да ми дадат и течна висококалорична храна, защото казват, че с всяка следваща седмица бебето ще има нужда от повече калории. Ще пробвам, то е като прясно мляко с различен вкус, аз взех капучино и шоколад. Мисля си, че ще стане, въпреки че не пия прясно мляко 😌Мен по-скоро ме притеснява, че ме изпратиха на магнитен резонанс на стомаха, макар че ехографът не показа отклонения. Мен не ме е страх от изследвания, но това е доста шумно, аз би трябвало да получа слушалки за уши. Притеснявам за за бебчо и за шума как ще му се отрази като стрес и да не му повреди слуха. Мисля май да пропусна, вие какво мислите? Имате ли познати, които са си правили това изследване по време на бременност?

# 382
По принцип ЯМР е единственото образно изследване, което е позволено по време на бременност (освен ехограф, естествено), но въпреки това при основателни показания. На моя приятелка й направиха, докато беше бременна, но заради зверско главоболие с повръщане, което се оказа причинено от аденом на хипофизата (който след раждането изчезна слава Богу, явно е бил хормонално индуциран).
При теб какви показания има, за да настояват за ЯМР?

# 383
РРРРРРР,  ами аз отказвам да ям болничната храна. Носят ми от вкъщи бисквити, картофи, кисело, мляко, ориз, риба, ябълка, банан. Общо взето това е, което ям и аз им казвам като ме попитат. И тъй като съм около 46 килограма в момента и не ям много, си мислят, че може да имам някакъв проблем със стомаха, какъвто не се видя на ехографа, но искат да изключат такъв вариант. Аз им казах, че винаги съм била слаба и в момента имам проблем с храненето, защото обонянието ми е обострено и ми се гади, ако някой яде нещо различно от нещата, които ям. 🙄 Ами проблем си е, но е хормонално обусловен, преди бременността нямах такива проблеми. Тук обаче ме гледат като някакво полезно изкопаемо. Искат да ми викнат и психолог. Един доктор ме плаши с всичко възможно, сякаш е каприз и ще почна изведнъж да ям всичко. 🙄 Досега всичките ми кръвни изследвания и урина са ок. Въпреки че не бяха сигурни дали и бъбреците са ми ок. 🙄 И така стигнаха до стомаха. Въобще не споменават скъсената шийка, а аз съм затова в болницата.

# 384
Да, не знам какви може да са им съмненията и съображенията, но за мен гадене, непоносимост към определени храни/миризми не е нещо нетипично за бременна, при някои продължава до края, не само първите месеци и чак да се прибягва до ЯМР…а ти нямаш други симптоми като болка в стомаха след хранене, някакви странни усещания?

# 385
Не, нямам болки. Разбирам, че трябва да над давам килограми, затова ще опитам и с течната храна. Преди два дни бях свалила килограм и половина, защото отново ми беше лошо. Бяха настанили едно момиче и като започна да яде бифи... 🙄 Не мисля обаче че имат сериозни основания за това изследване и ще откажа най-вече заради шума за бебчо.

# 386
  • Somewhere beyond the moon and stars
Elface, ох, ужас! Надявам се всичко да е наред и да се закрепят нещата!

Purple Peanut, аз бях в сходна ситуация с кърменето, 4-5 месеца само с помпа, скромно, и с дохранване с АМ. Моята е електрическа, определено има смисъл да се вземе такава, ако купуваш. После спрях да се мъча.
Не знам защо това с кърменето се счита за приемлив въпрос от всеки срещнат (включително мъже-колеги без деца са ме питали), за мен е твърде лично; накрая просто отговарях, че всичко е наред, за да приключим темата.
За бебетата много хора изпитват необходимост да дадат съвет, особено непоискан.

# 387
Благодаря ти, Emerald 🙂

# 388
Аз съм във 11 седмица и също не мога да ям месо и готвено почти нищо свалила съм 2 кг от началото незнам но ме е стрях какво да правя незнам.

# 389
Днес ме изписват. Микробиологията ми е чиста. Шийката е 2,6, имам позволение да се разхождам, нямало да доведе до по-ранно раждане. Не ми остава друго освен все пак да си почивам и да се следя на контролните при гинеколога. 🙄 Тук са гинеколози и болници. Нямам избор да отида при специалист по шийки. Щеше да ми е по-спокойно, ако ми бяха сложили песара, ама... По-важно било храненето.
За момичето, което пита, на мен ми препоръчаха течна храна, била много калорична, ще кача снимка тук.

Общи условия

Активация на акаунт