Коремът вече си личи, ДЕКЕМВРИйче в него спи. - ТЕМА 10 (2023)

• 53 099
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Добър вечер мами , според вас възможно ли е след лечението да съм все още отпаднала и да се потя?

# 361
Добър вечер мами , според вас възможно ли е след лечението да съм все още отпаднала и да се потя?
Напълно възможно, аз след температура седмици наред съм като парцал дори небременна. Стискам палци скоро да мине всичко. 😊🙏

# 362
  • София
Кексче, възможно е, аз се потя и без да съм вдигала температура. А умората - влизамв в трети триместър и тепърва ще се чувства все повече...На мен нощният ми сън е накъсан и си правя почти всеки ден сиеста, иначе съм много изморена.
Девилче, супер ми изглеждат девойките на килограми, все пак са две Simple Smile За белтъка - виж пак в друга лаборатория и дано се е махнал. Радвам се,  че чуваме новини от теб, мислех си тия дни къде изчезнаха двете мами с близнаците?

# 363
Ох момичета, тоя трети триместър като влак ме удари 😂 Почнаха се киселините, почнах да пъшкам като лягам и ставам от дивана, да не мога да дишам като се навеждам, почнаха крампи в прасците, малката разбойничка вилнее с пълна сила, чак някои ритници са болезнени вече, почнах да пишкам още по-често, да ме боли кръста като се заседя и залежа, и разбира се, апетита ми се увеличи, особено за сладичко, изобщо, красота 😂 до преди седмица сякаш ги нямаше тея неща. Та в тоя ред на мисли, да споделя и тук новото си откритие - прясно мляко за киселини! Много ми помага, вече всяка вечер пия преди лягане.
Ние сме за последно една седмица на морето, другата неделя най-късно се прибираме, а хич не ми се иска, че като се прибера ще ме хванат нервите да подреждам и очаквам бебето, а то има още поне 10-тина седмици. Третия триместър психически винаги е най-тежък (и не само психически 😅).

# 364
Здравейте, момичета. Отдавна не съм се включвала да ви пусна и аз един отчет.
Аз също започнах седмия преди 3 дни, като че ли и мен ме удари с гръм и трясък,като жирафчето. Усещам че на бебето главичката е под гърдите, не ми достига въздух, става ми супер тежко като ям, четох че по това време се били завъртали, на една позната(две седмици разлика) вече се е обърнало, аз съм сигурна, че моето не е. Усещам я много, страшно парти е в корема ми. Едвам си намерим удобна позиция за сън.
Миналия месец  изкарах ковид на всичкито отгоре. До сега не ме беше хващал и тотално го бях отписала. Три дни бях с температура, много се притесних, но вече всичко е наред.
Правим в нас ремонт, почва да ме обзема паниката, дали ще е готово докато се роди бебето. Мъжа ми ме ядосва. Изобщо сякаш цирка е пълен при мен. Нямам търпение да дойде време за прегледа ми. Ще пускам изследвания.
Също да попитам нещо. Тези от вас, на които бебето ще е в спалнята, как мислите да организирате пространството? Какво ще купувате като мебели, повивалника ви какъв ще е?
Вие как сте?

# 365
Моето в 27 седмица е с главата на долу, но това не значи, че не може още 5 пъти да се завърти докато има малко място.
Ние в нашата стая само едно Next to me легълце ще вземем и всичко друго ще си му е в стаята.
Здравейте, момичета. Отдавна не съм се включвала да ви пусна и аз един отчет.
Аз също започнах седмия преди 3 дни, като че ли и мен ме удари с гръм и трясък,като жирафчето. Усещам че на бебето главичката е под гърдите, не ми достига въздух, става ми супер тежко като ям, четох че по това време се били завъртали, на една позната(две седмици разлика) вече се е обърнало, аз съм сигурна, че моето не е. Усещам я много, страшно парти е в корема ми. Едвам си намерим удобна позиция за сън.
Миналия месец  изкарах ковид на всичкито отгоре. До сега не ме беше хващал и тотално го бях отписала. Три дни бях с температура, много се притесних, но вече всичко е наред.
Правим в нас ремонт, почва да ме обзема паниката, дали ще е готово докато се роди бебето. Мъжа ми ме ядосва. Изобщо сякаш цирка е пълен при мен. Нямам търпение да дойде време за прегледа ми. Ще пускам изследвания.
Също да попитам нещо. Тези от вас, на които бебето ще е в спалнята, как мислите да организирате пространството? Какво ще купувате като мебели, повивалника ви какъв ще е?
Вие как сте?

# 366
Леле не мога да повярвам колко бързо минава времето...на мен ми е последна седмица в шестия месец и направо ме е страх  от момента, който наближава ...
Иначе все още спя като пор по 7-8часа в делничен ден, когато съм на работа и 9-10 часа в почивните ....с поне 1-2 ставания разбира се, но вече и с това свикнах ...
Като цяло не мога да кажа, че се чувствам уморена ..но ...
Не стига, че ме боли от 23 г.с. ниско корема /от връзки ли от какво ли/ ами от два дни беба ме рита само там нон стоп...чак болезнено...явно я нося ниско долу, макар че това не е коментирано досега с АГ ...
Скоро и аз съм на преглед и нямам търпение...записала съм час за ФМ за 29 г.с. + 4
Още не съм решила къде да раждам...
Беба ще е в спалнята, където ще има ремонт тепърва...но ММ, който е на риба в Гърция в момента, е обещал че като се върне се заема сериозно хахаха
Имаме легло и скрин, които ще са в спалнята...трябва ми матрак, чаршафи, чувалче, дрехи, козметика, протектори, повивалник...и не знам още какво
Имаме люлеещ се стол, който вероятно ще е в хола ...
Имаме количка и кошница за кола, искам хубав стол за кола по-натам, а на пролет лятна количка /като ми се иска да е супер лека и лесно сгъваема, защото пътуваме много/ ....
Големите неща от първа необходимост май ги имаме вече /подарени/, ще правя списък за малките, но по натам ще пазарувам

Сигурно съм много хаотична в писането, за което извинявайте, ама аз всичко да си кажа ..🤭

П.С. Забравих естествено да си споделя и това колко ми е трудно с ограничаването на бялото брашно /със захарта не толкова/ ..но определено има значение за кръвната ми захар и си давам сметка колко нищо не ни носят тези храни ...
И един въпрос по повод кърменето.. много са хит тези помпи в момента, дали имате впечатления?

Последна редакция: нд, 03 сеп 2023, 18:54 от Tsvetkova17

# 367
  • Somewhere beyond the moon and stars
Привет и от мен, времето направо лети.

Скоро ще трябва и ние да се ориентираме с бебешките неща, за щастие ще използваме почти всичко от каката. Само някои неща са дадени за ползване на приятелки и трябва да ги издиря.
В спалнята ще сложим само едно легълце/кошарка, а повивалникът (само горната част) първоначално ще е върху скрина в детската, а после ще се сменяме върху дивана или леглото. Като помня голямата как се търкулна и падна веднъж... Предпочитам да сме на по-ниско.

И аз не спя добре, боли ме кръстът и вече и коремът. За капак, започвам да пия сериозни дози магнезий и желязо по предписание на АГ, които ми разбъркват храносмилането...

# 368
За повивалника и мен ме е малко страх, че племенницата падна като беше бебе....и беше много страшно...но поне преди да започне да се върти ми се иска да си спестя навеждания и болки в гърба и кръста ...
На мен магнезия ми влияе даже добре на перисталтиката, желязо за сега не пия ...
Но корема си ме боли, не знам дали ще помогне увеличаването на дозата магнезий

# 369
  • София, България
Нашият повивалник е доста висок. Мисля че го направихме 105-110 см. Интересно, никога не ми е падало детето, но пък и никога не съм го оставяла сам там. Но то пък и за всичко си има първи път Grinning да не се случва, де,  но за сега пак ще си го ползваме. Ако видя, че много се върти ще махна бебето от там Simple Smile за мен е голямо удобство, иначе кръстът заминава точно за седмица със сменяне на памперси на леглото.
Иначе самият ни “шкаф-повивалник” е точно 4 мебелни плоскости и една напречна плоскост. Буквално в домашни условия  малко по-сръчен мъж би се справил да си го сглоби сам. Simple Smile ще ви го покажа като го изчистя, че сега е боклучарник на детето Grinning

Изобщо не знам в кой месец се водя. А последните седмици даже толкова се занимавам с други неща, че бях загубила и в коя седмица съм. Много бързо ми минава времето и на мен.

Аз имам колебания относно помпата за кърма… не съм сигурна изобщо дали искам да кърмя и знам, че ако не ми се получи сравнително лесно ще се откажа бързо. Със синът ми се тормозих две седмици, всеки ме питаше “суче ли” и на отговор “не” - “ееее що така?!” Все едно бях прокажена, че детето ми не суче. Така да съм го намразила този въпрос. Но все пак искам да имам някаква помпа за зор заман да пробвам пак и се загледах по една в немския амазон, доста отзиви има за нея. 47 евро е. Може би ще заложа на нещо такова. Simple Smile Ето тази

# 370
Ако не беше случая с племенницата никога нямаше и да си го помисля, че е възможно да се случи ....така че просто трябва да сме по-внимателни, знам ли ...
На мен ми препоръчват подобни помпи, в смисъл, да бъде двойна и електрическа ...
Недей да страдаш за кърменето, опитай, ако не стане, не се тормози и не се обвинявай....
А пък за коментарите на околните .....пфу ..слагай ги на мястото им и изобщо да не ти пука
Около мен вече не смеят да ме питат нищо някои хора /колеги, приятели, роднини/ защото ми омръзна от коментари и непоискани съвети ..."Много ти е голям корема", "много ти е малък корема" , "още ходиш на работа?! ти си луда" , "аз си ходих на работа до последно, не разбирам защо и ти да не ходиш?!", "не си решила къде да раждаш?!", "задължително избор на екип!", "Аз не съм дала една стотинка за раждането, това са глезотии с тия екипи..." .... много да давам примери цяла вечер хахаха. ...а какво ще е като се роди ...не ми се мисли
Та ги търпях известно време и като им дадох да разберат, че не желая техните коментари и мнения просто спряха

# 371
  • София, България
Охо аз съм много много далеч от това да си слагам коментарите на другите хора на сърце Grinning но съм намразила този въпрос “суче ли/кърмиш ли?” Някак все едно е някакво мерило колко си майка, та това е сред задължителните въпроси, които ще получаваме от всеки срещнат в първите месеци на детето Grinning

Тази помпа, която споделих, е с доста положителни оценки, а не е скъпа, така че ако някой реши, може да я пробва Wink надяли е като Медела, но знае ли човек….

# 372
  • София
Фъстъче и аз оглеждам подобни в Амазон, даже заглеждах и хендсфри дето са. Единствено ме спира за момента като прочета отзивите с по 1 звезда и давам заден. Ама според мен сигурно китайчетата са измислили някое сполучливо менте.

# 373
И аз да се оплача.. Детето тръгна за първи път на детска градина в петък, днес вече е болно, таткото е в командировка, а аз се предполага, че трябва само да лежа заради плацентата. Е как да стане?! Има моменти, в които си мисля, че няма да успея удържа до декември..

# 374
Имам обилен косопад незнам да ли е нормално но ако продължи така ще родя плешива има ли някои със моя проблем и как се справя.

Общи условия

Активация на акаунт