Коремът вече си личи, ДЕКЕМВРИйче в него спи. - ТЕМА 10 (2023)

• 52 974
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Момичета, аз вчера бях на преглед при хематолог, и той ме успокои, че според него не става въпрос за таласемия, а по-скоро за желязо-дефицитна анемия. Хемоглобинът ми излезна 91, желязото беше в норма, и Б12 беше в норма - близо до долната граница, но каза че за бременни е малко. Та за сега само ми предписа да пия Б12 (Метилкобаламин) до края на бременността и Феретаб капсули по 1 на ден.
С покупките, аз много отдавна си купих количка и столче, втора употреба на Mamas&Papas и Cybex, но си стоят в кашона, защото знам, че с две деца вкъщи, ако ги кача в апартамента, ще се возят кукли и деца в нея докато се роди бебето Joy И все пак вече нямам търпение и може би до 1-2 седмици ще ги разопаковам. За останалите покупки ще изчакам, имайки предвид, че имам някои неща от предишните деца. Набелязала съм си раница за количка, имах такава с бебе 2 от алиекспрес и бях доволна, но я продадох, сега вече ги има и на нашия пазар на Кикабу и други марки, и вероятно пак ще взема от този тип.
https://www.store.bg/p283664/ranica-za-bebeshka-kolichka-kikka-b … -prepovivane.html
Почвам да се чудя за себе си с какви дрехи да се запася, след като скоро няма да мога да си нося летните рокли Confused

# 451
И аз още съм назад с покупките , но като се замисля 2/3 от необходимите ми неща ги имаме от баткото- дървена кошара (само нов матрак ще вземем) количка със столче за кола, стерилизатор,помпа, активна гимнастика имам. Остават дрешки, козметика, корито, ел. люлка искам и такива по-дребни покупки. Трябва да убедя мъжа ми и ,че ни трябва нов скрин за спалнята където ще спи бебето 😀 няма да има място и за нашия скрин и за бебешки скрин . Иначе вчера поръчах някоя друга дрешка и зимен плюшен космонавт от намаленията в хм и синсей ии ги чакам с нетърпение 🩷

# 452
Днес и аз бях на преглед, много се вълнувах, а останах нещо разочарована. Не знам защо, този път мъжа ми за пръв път не беше с мен и когато ме гледа гинеколожката, аз нищо не виждам на монитора, до сега той гледаше и после ми казваше какво прави бебето. Всичко казаха че е в норма и изглежда нормално, вече е главично разположено бебето. На другия преглед ще пускам изследвания. Сега си чакам феталната на 25. Попитах за шийката, тъй като до сега не сме я коментирали, каза че я е измерила и че е колкото на първия преглед 33мм.

С покупките ние имаме количка. Купихме стария модел на балиоса, не ми се даваха при за новия, за мен разликата е малка. Ще вземем и столче Атон по-нататък. Поръчала съм си от Англия легло next to me, голям комплект шишета на томи типи, както и две стъклени, стерилизатор, активна гимастика. Днес ще поръчам от шейн дрехи за мен и разни органайзери за шкафове други дреболии. За помпата много се чудя да купя ли, сега ли, също да инвестирам ли в хубава. Дрешките и козметиката за бебето ги оставям за последни покупки.

# 453
  • София
Здравейте и от мен!
След слагането на песара пак пуснах микробиология и пак имам гъбички.... изписаха ми Макмирор за 12 дни. Явно до края ще ги боря тези гадини. Днес съм на преглед, да видим колко е пораснала малката-ато си гледам корема имам чувството че е 2 кг. Smile.

Като ви чета за покупките и изпадам в паника - НИЩО не сме купили. Поне съм набелязала дървено креватче, скрин и гардероб, както и удобен стол за кърмене от Икеа. И толкова много информация и варианти за всяко нещо-много сложно ми се струва. Почнах да избирам количка - ами то е безкрайно море от информация. Ще започнем с големите неща да купуваме, пък по детайлните към ноември.
Усмихнат петък от мен!

# 454
Момичета бях на фетална най-после! На някой случвало ли му се е да измерят бебето по-малко? До сега на всички прегледи вървеше със седмица напред, на предишния преглед Аг го измери, че си отговаря на седмицата и сега доктора по фетална пак го измери, че си отговаря. Един вид расте по-бавно. Доплера също не ми хареса, той нищо не каза:

Каза само, че ако включи фраксипарин, с тази ниска плацента ще прокървя веднага. На 5 мм от шийката е 😳 А самата шийка е 37 мм. И той каза да очаквам кръвоизливи.. притесних се 🥺

# 455
Хоуп, защо да не ти харесва доплера? Това са чудни резултати, които дават на практика никакъв риск от прееклампсия. Иначе замерванията на теглото май са едно към гьо-тере всеки път, аз не им се впечатлявам.

# 456
Кървенето не се ли получава най-вече от аспирин? Досега не съм чувала от фракси/клексан да са прокървявали мами. Аз съм от самото начало с клексан и натаспин, като на първата фетална се видя ниска плацента. Имах леки зацапвания около 15 седмица, които изчезнаха с Алеракт и утрогестан вагинално. После плацентата се вдигна и нямаше проблеми с кървене, аз лично не мисля че НМХ прави проблеми. И на мен на последния преглед ми казаха, че бебето си отговаря на седмицата точно, като на всички прегледи преди това вървеше с една седмица напред. Ошашках се малко, но кръвотокът изглежда добре според АГ. Ще изчакам да видя другия преглед и феталната как се развива бебето и ще преценим дали да се повишава клексанът или да се включва аспирин.

# 457
Хоуп, защо да не ти харесва доплера? Това са чудни резултати, които дават на практика никакъв риск от прееклампсия. Иначе замерванията на теглото май са едно към гьо-тере всеки път, аз не им се впечатлявам.
Защото се ошашках 😀 Той нищо не обясняваше доктора, само каза, че не иска да ми включи фраксипарин, заради ниската плацента. И аз реших,че доплера не е добре, като му видях стойностите, но вече разбрах, че трябва да са в ниския диапазон. Благодаря 🍀

# 458
То не че са ниски, графиката отстрани показва в кой персентил си - при теб е в графата 5 персентила явно. Проблем е над 95% (може да те излъжа колко точно беше, ама май 1.4 за 2-ри триместър). Иначе съм съгласна на НМХ, няма да причини кървене, но Аспирина би. А пък аспирин с този чуден PI не е нужен

# 459
То не че са ниски, графиката отстрани показва в кой персентил си - при теб е в графата 5 персентила явно. Проблем е над 95% (може да те излъжа колко точно беше, ама май 1.4 за 2-ри триместър). Иначе съм съгласна на НМХ, няма да причини кървене, но Аспирина би. А пък аспирин с този чуден PI не е нужен
Много ти благодаря, Valerita! Да дишам значи, че малко бях спряла 😀

# 460

Хоуп, ето моя доплер, АГ казва че е топ, няма нищо притеснително, та да успокоя и теб.

Аз днес минах ОГТТ, нямам ГД, слава богу 🥳

# 461
Хоуп, нали казваш, че бебето си отговаря на седмицата? Защо да расте по-бавно? Важното е, че не изостава. Отделно, че тези грамажи са относителни и не толкова точни. Blush Мен пък ми се иска моето да си отговаря, а всеки път ми казват, че госпожицата ми е доста ящна и охраненка + висока. Grinning Върхът беше този понеделник, когато бях при д-р Ташков за болничен. Питам колко тежи и той ми изстрелва 1400 гр., при условие че преди 2 седмици беше 667 грама. И ми вика: ама то това няма как да е вярно. Понеже не сте вкарана в системата и то дава такъв резултат, но вероятно е около 800 грама. Сигурно давало нещо усреднено с предната жена преди мен. Много несериозно ми се видя и така и не разбрах колко е реално. А съм на преглед при моята си докторка чак на 26.09. Коремът ми ми се вижда много голям при условие, че ми остават още цели 3 месеца до раждането.
Аз от днес съм на Сорбифер по 1 табл. дневно. Дано оправя хемоглобина. Отделно цялата ПКК ми е боза. Едно нагоре, друго надолу. За първи път имам толкова отклонения в кръвната картина. Вие имате ли такива отклонения?

Погледнах си сега доплера от феталната. Стойностите са подобни на вашите.

# 462
Bobby, отговаря си на седмицата, да. Просто до сега 6 месеца винаги вървеше със седмица напред и затова се притесних да не е започнало да изостава… Нали знаеш колко лесно се вкарваме във филми 😀 Ще видим как ще е на следващия преглед.

# 463
Излязоха ми резултатите от изследванията днес...всичко, което ме притесняваше е ок...хемоглобин, глюкоза, витамин Д, витамин Б12 ....
Гледам обаче левкоцитите в урината...знам, че при бременни уж са по-високи, ама моите ми се струват, не добре...като да има инфекция ...

# 464
Височки са левкоцитите, да. Пускала ли си стерилна урина скоро? От коя лаборатория са тези резултати? При мен в секцията седимент има доста повече показатели и там се вижда дали има бактерии.
Между другото през септември в Рамус има промоционален пакет Цистит, който включва ПКК+CRP+урина общ химичен състав+урина седимент+стерилна урина за 25 лв. Иначе тези изследвания ми излизат 36.50 лв. пак в Рамус.

Общи условия

Активация на акаунт