Коремът вече си личи, ДЕКЕМВРИйче в него спи. - ТЕМА 10 (2023)

• 52 967
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Hope, аз мисля, че не трябва да се сравняваме. Всяко бебче се ражда с различна големина и дължина.
Tsvetkova 17, на мен левкоцитите ми бяха около 11, също повишени, но лекарят каза, че всичко е наред. Все пак, ако се притесняваш, консултирай се с лекар. Но завишаване на левкоцитите е нормално при бременност, аз нямам никакви бактерии.

# 466
  • София
Момичета мина прегледа, всичко е наред с бебето, тежи вече 950 гр., 26г.с., но се е обърнала седалищно. Мислите ли, че ще се завърти пак, все пак има доста време. Даже миналата седмица усетих кога се превъртя, някак цялото и телце се гмурна в мен, беше много осезаемо, а и вече ритничетата са ниско долу, преди бяха около пъпа.
Хубавото е, че шийката ми е 3,5 см., и аз не знам как става това, но се радвам.
От няколко дни ме тресе хормона, чувствам се емоционална, недоволна, вече съм 62 кг. (Въпреки че ме мерят с кило нагоре след като съм яла и пила ).
След всяко ядене ми става тежко, при вас как е, не ям много, но след салата положението е ужасно, имам чувството че ще се пукна.

Последна редакция: сб, 09 сеп 2023, 08:12 от tedysworld

# 467
Теди, и аз имам чувството, че ще се пръсна след всяко ядене, но го отдавам, че ям много плодове и зеленчуци, а те издуват.
Ако откарам деня на яйца, сирене и такъв тип протеинови и мазни храни, всичко е наред. Но през този сезон не мога да се откажа от любимите ми плодчета и зеленчуци.
Тегля се само в понеделник сутрин, последния път бях 59.5. Но очаквам, че другата седмица ще мина в отбора на 60+. Бебето си расте нормално, даже продължи да върви леко напред.

За изследванията - още от началото съм с леко завишени левкоцити. Но ми казаха, че е нормално, тъй като другите показатели са окей. Нямам установена инфекция, не съм боледувала, явно наистина си е от бременността. Не го мисля.

# 468
Tedy, има време пак да се обърне. Браво за шийката, само така 🙂 Аз не ям много, но особено вечер ми се случва понякога да ми става тежко и коремът ми е голям и твърд като футболна топка 🙄🙂 Но пък през деня като цяло е по-добре положението.

# 469
  • София
Ехаа Теди браво , страхотна шийка! За килограмите супер са ти, трай си, аз така с първото се молех да не мина 7, сега се моля 8 да не мина...

Задължително пускайте стерилна урина , след тоалет и гледайте по възможност да я пускате където на място се изследва.

# 470
Никога не съм пускала стерилна урина, нямам симптоми на възпалителни процеси... изследванията си правя в Цибалаб...
В понеделник съм при АГ да ги занеса и със сигурност ще ги коментираме.
Благодаря за отговорите!
Аз непрекъснато съм гладна и си хапвам, дори да ми е тежко се справям хаххаа...вече съм около 80 кг. при качени 3-4 кг., но това сме го коментирали
И мен почва да ме блъска хормона, няма ден да съм с еднакво настроение ...ужасно е

# 471
Не разчитай на това, че нямаш симптоми. Аз при масово наличие на бактерии нямах нито един симптом. И докторите са учудени. Коментирай с доктора ти, може би ще те насочи да пуснеш стерилна урина (моята така направи при левкоцити 12). Дай Боже да са увеличени само заради бременността, но пък да ти е по-спокойно, че си проверила. Аз спазвам всички правила при изследването, но с просто око виждам, че урината ми е по-мътна. В болницата на 4тия ден от антибиотика ми пуснаха изследвания и урината беше много бистра. При мен изследванията от Надежда и Рамус бяха едно към едно. Първо пуснах в Надежда и нефроложката ми каза да пусна и на друго място, за да видим да няма грешка (това точно по повод на липсата на симптоми). Водят го безсимптомна бактериурия.
Аз снощи имах много тежък пристъп на киселини и адско повръщане. Имам чувството, че толкова много не съм повръщала от началото на бремеността. Даже още леко ми пари гърлото. Вече не знам какво да ям. Disappointed

# 472
Момичета, минавам да споделя, че графикът на д-р Атанасова за ФМ в Марковс за октомври е вече наличен. 😊

# 473
Аха, сега разбрах, вие коментирате левкоцити в урината?
Моята е чиста, но завишението е в кръвната картина.

# 474
  • София
И моите завишени са в кръвта, не в урината. Трябва да се пита все пак лекар за всяко отклонение.
Времето напредва, аз съм по-скромна с покупките засега. Вече взех подвижно легълце, столче-люлка, някои дрешки, аксесоарчета, шишета, стерилизатор. Още се колебая за количка. Тежички са зимните като цяло. Оглеждам се за нещо хем стабилно, хем удобно.
За килограмите - дали сме минали 60, 70 или 80, какво значение има сега. Важно е бебетата да са здрави. Както се вижда, и при по-малко и при повече килограми, те си намират златната среда да се развиват както трябва. Природата си знае работата. Важното е да си набавяме полезни протеини, пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци. Да не се ядат празни въглехидрати и газирани напитки и кофеин.
Като ми се допие, от време на време пия немска или холандска безкофеинова бира. Иначе бях фен на хубавото вино, но безалкохолно такова няма и свикнах с тази мисъл. Ще оцелея още някой друг месец Simple Smile)
Иначе времето е прекрасно, смятам да се възползвам максимално от този уикенд.

# 475
Момичета на какви шишета и стерилизатор сте се спрели? Много гледах и не мога да взема решение....
Относно левкоцитите на мен също са ми високи в кръвната картина, CRP е в норма. Доктора, каза че е нормално при бременност да са по-високи. Да се надяваме, че е така.

# 476
Днес направих и аз обременяването.
При някой случвало ли се е на втория час глюкозата да е по-висока от първия? По принцип логиката е да спада. Иначе уж всички са в норма.

# 477
Днес направих и аз обременяването.
При някой случвало ли се е на втория час глюкозата да е по-висока от първия? По принцип логиката е да спада. Иначе уж всички са в норма.

При мен беше също така: 81; 103;  106 mg/dl. Обаче всичко е във границите на нормалното е доктора каза че няма проблем.

# 478
  • София
Ок ти е PPP.

И аз правих днес ама лъснах с ГД, мисля че е за сега леко все още, ама ще го изговорим с док в сряда. При мен беше очаквано, аз съм с ИР, с баткото ми се размина ама бях и по-млада тогава. Надявам се с диетичка да се справя и да не се налага инсулин.

# 479
За колички гледам сте писали, моята е kikaboo thea, поръчах я лека е много и маневрена, влюбих се просто.

Общи условия

Активация на акаунт