🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXI 🎬

• 58 385
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
  • Галифрей
Гледах трейлъра на “Гунди” филма излиза до година. Павел  Иванов е прекрасен ( аз много си го харесвам) по принцип не хресвам по спортни филми но този ще го гледам. От това което видях са докарали хубави декори костюми. Прилича на чуждестранна продукция. Този филм ще е силен и тъжен определено. 💙

Тъжна вест почина легендарният британски  актьор сър Майкъл Гамбън 😔 Лека му пръст, участваше в много продукции.

# 211
Да почива в мир!

Сега видях, че това е вторият Дъмбълдор; харесвах повече предшественика му, който не беше толкова агресивен към Хари.

# 212
  • Галифрей
Ричард Харис да той беше прекрасен и аз го харесвах повече като Дъмбълдор. Но за съжаление почина след снимането на ХП 2. Бил е и певец.  Можеш да го видиш като млад в “Червената пустиня” красавец. Участвал е в доста известни филми. ❤
Майкъл Гамбън е играл също много роли  в продукци не само в ХП. Много добри роли е имал и е играл мил дядо.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 22:18 от Диана Бишоп

# 213
Аз също много харесвах Роби Колтрейн и Алън Рикман от магьосниците (Харгрид беше великан де, ама все тая Simple Smile )

# 214
Добър, интересен, с качествени актьори и игра - Reptile. А и съвсем нов, та си струва да се гледа.
Бенисио дел Торо е както винаги в топ форма.

# 215
  • Бургас
Най-после, нещо за което да си заслужава да пиша тук!
Незнайни са местата, на които може да ни отведе Мрежата... търсейки музика на Рюичи Сакамото, попаднах на стар (относително) филм, който не съм гледала. На Бернардо Бертолучи, с Джон Малкович и по романа „Чай в пустинята“ на Пол Боулс . Достатъчно причини, за да го потърся. Не ми се получи да го изтегля веднага (никакъв сийд! Wink  ), та междувременно реших да изгледам друг  негледан филм на Бертолучи - Stealing Beauty (1996).  (с повече сийд  ).
Е, няколко седмици по-късно, намирам време за споделяне. Днес най-накрая успях да изгледам и  The Sheltering Sky (1990). И се оказа, че съм гледала и двата филма, но някак съм забравила... Вероятно съм била прекалено млада за Бернардо Бертолучи   или прекалено обсебена от тежестта на битието си през 90-те... Не знам...
Какво да кажа!? Беше удоволствие за мен – доброто старо, истинско кино, което е изкуство, а не само забавно съдържание.
„Открадната красота“ – нежен, меланхоличен, бохемски  и безкрайно, безкрайно красив с пасторалните пейзажи на Италия и една много, много млада и великолепна, талантлива Лив Тайлър! Като притурка към това, любимия ми Джеръми Айрънс, Шиниъд Кюсак, Джоузеф Файнс, Рейчъл Вайс, великолепен и уязвим  Игназио Олива, Джейсън Флеминг, Стефания Сандрели и много възрастния, и респектиращ   Жан Маре! Съзвездие от прекрасни актьори...
Много повече ми се иска да кажа за "Под небесния покрив"/„Чай в пустинята“, но ми е трудно да намеря думи и да „хвана“ всичко, което ме впечатли в този филм. Особен, странен, красив, но най-вече тежък, жесток и труден за гледане в първата си половина. И преди всичко , доста честен.
Произведение с осезаема текстура и натрапчив (неприятен) аромат. Възхитителна работа на оператора. С контрастни и много значещи интериори и пейзажи, и не на последно място с голяма документална стойност по отношение на  етнография и  антропология.
Много може да се говори за героите на     Джон Малкович (впечатляващо изпълнение ) и Дебра Уингър, за празнотата в душите им, за разрушителната сила на парите и безделието им. За пропиляния им живот ( и безкрайни възможности ),  на фона на мизерията, бедността, обречеността на „обслужващия персонал“- местното население на Северна Африка... Безмилостно и точно са уловени още с въвеждащите сцени, вродените, сякаш неосъзнати  цинизъм и арогантност на идващите от САЩ отегчени туристи/пътешественици( те самите не знаят какви точно са !?) Ах, тези техни куфари – безкрайни и в количество и в обем.... Като избождаща очите метафора на консумеризма, на фона на оскъдицата, пустинните пейзажи и претоварения транспорт.
Историята повдига безкрайно много важни въпроси, които сякаш са още по-актуални и болезнени към днешен ден... За това ,какво може сам да си причини човек, когато няма смисленост в живота му. За това, колко дълбоко може да е затлачена душата ти, че да загубиш способността си за истински емоции и да започнеш да чувстваш нещо истински, едва когато се изправиш пред изключително силно физическо страдание и смърт...
Естествено, не мога да изчерпя и анализирам всичко показано и казано в този филм, но не ми се иска да пропускам участието на самия писател Пол Боулс , в ролята на разказвача; и лъчезарното, детско излъчване в изпълнението на актьора Eric Vu-An като  Belqassim-младият, влюбен  спасител на героинята.
Препоръчвам и двата филма , заслужават си отделеното време.

# 216
  • София
Брей тази Монахиня размазва.
Рядко хорър филми правят такива пари у нас... 😮😊

# 217
Ние последно избрахме да гледаме Монахинята, пред Призраците във Венеция и честно казано не съжалихме. Очаквах да ми е много скучен филма, но се оказа интересен и сюжета ми хареса. Само накрая нямаше като че ли препратка да има продължение или поне аз така разбрах. Според мен филма заслужено си е изкарал парите.

# 218
"Създателят" как е? Ние смятаме този уикенд да го гледаме, трейлъра беше хубав.

# 219
Това ми изглежда забавно (предполагам, че е филм, а не сериал):

# 220
Надявам се, че нито една котка не е пострадала по време на заснемането на този филм.

# 221
И аз това си мислех; а се надявам и във филма да не пострада - важно е котката да живее дълго и щастливо, защо я подхвърлят така...

# 222
Много обичам да гледам стари филми, особено обожавам класическите черно-бели. Искам да споделя за няколко комедии, които са стойностни. 

It Happened One Night (1934) на реж. Франк Капра с Кларк Гейбъл и Клодет Колбер е първият филм, който печели най-важните пет Oскара за филм, режисьор, артист, актриса и сценарий. В този филм е сцената, в която Клодет Колбер заголва бедър, за да спре кола на пътя. Притеснявала се, наели дубльорка, но Клодет казала, че кракът й е по-хубав и презаснели сцената. По онова време Columbia Pictures е нискобюджетна компания и не е имала в редиците си известни артисти. Почти никой не е искал да се снима във филма, никой не е харесвал сценария, смятали са, че филмът ще претърпи провал и не са искали да си развалят кариерите. Самото студио е подценявало филма. Кларк Гейбъл бил понижен от неговото студио MGM заради афера с колежка, а Клодет се съгласила да участва заради парите, смятала, че това е най-лошият й филм. Преди церемонията за Оскарите тя тръгнала за жп гарата, търсили я да й кажат, че печели, приела статуетката в ежедневни дрехи. До края на живота си тя не можела да разбере защо филмът е толкова харесван и защо я питат за него във всичките й интервюта. Кларк Гейбъл подарил статуетката си на дете. 
https://www.imdb.com/title/tt0025316/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_ … ned%2520one%2520n

Bringing Up Baby (1938 ) с Кларк Гейбъл и Катрин Хепбърн. Смята се, че за първи път в този филм се използва думата г** със сегашното значение. Преди това основно е била прилагателно със значението весел.
https://www.imdb.com/title/tt0029947/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_ … q_bringing%2520up

Yours, Mine and Ours (1968 ) с Хенри Фонда. Този е цветен. Българската публика е по-запозната с римейка с Рене Русо и Денис Куейд. Изигралите двете най-големи деца след това се женят и са заедно няколко години.
https://www.imdb.com/title/tt0063829/?ref_=tttrv_ov

# 223
И аз това си мислех; а се надявам и във филма да не пострада - важно е котката да живее дълго и щастливо, защо я подхвърлят така...

Не я подхвърлят доколкото видях - тя пада, те падат след нея и я изтласкват нагоре.

# 224
  • в сърцето на един мъж...
Това ми изглежда забавно (предполагам, че е филм, а не сериал):

Филм е Simple Smile Ще почакаме до 24та да се появи Simple Smile Изглежда сладурско

Общи условия

Активация на акаунт