Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 15

• 59 216
  • 728
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря на всички за съветите. Много сте мили.😘
С оцет или нещо на този принцип наистина не съм се сетила да пробвам.
Снощи успях да се преборя.Не мина без търкане,но се получи.Сега имам мускулна треска на ръката😆 Много упорито нещо.
Ето с тази паста стана работата.
Сега ще видим къде още мога да я приложа.Първо съм си набелязала печката.Стара е и не ми е жал аз нея.Ще изпробвям колко чудна е тази паста.🙂

# 151
На мен ми е чудно от какво може да е това наслояване, че да не можеш да го махнеш с доместос и подобни препарати....?! Понеже, ако е от сапун или от самата вода, се отстранява лесно с малко препарат, накисване и леко изтъркване.
На мен голям проблем ми са отлаганията от варовик и сапун по стените на банята, където плочките ми са тъмнокафяви и супер много се личи. Търкам, изглежда чисто, но след изсъхване пак е на петна...

# 152
я дай и обратната страна състава да се види, ако го пише де...

# 153
На мен ми е чудно от какво може да е това наслояване, че да не можеш да го махнеш с доместос и подобни препарати....?! Понеже, ако е от сапун или от самата вода, се отстранява лесно с малко препарат, накисване и леко изтъркване.
На мен голям проблем ми са отлаганията от варовик и сапун по стените на банята, където плочките ми са тъмнокафяви и супер много се личи. Търкам, изглежда чисто, но след изсъхване пак е на петна...
Ами от козметиката/шампоани,сапуни,балсами....../,друго обяснение нямам.Наслояването  е само в зоната под душа.Където тече най-много вода между другото и би трябвало да не се задържат такива неща,но ей на.Плочките са доста стари,може вече и покритието да е позаминало,но си е странно като цяло.

teta75,като се прибера от работа ще ти го снимам.С натурални съставки е,нямало химии. Уж. Препоръча ми го жената в магазина за препарати.

# 154
Наслоява се, и не се маха никак лесно - потвърждавам. Особено когато и водата е варовита - става като зъбен камък, А него го махни лесно без да ходиш на зъболекар Simple Smile

Скоро и аз ще трябва да се гъзурчя да търкам, ама няма да е сега..може би след коледата JoyJoy

# 155
Ако е варовити наслагвания от водата, няма да е тънък, мазен филм, а си е като варовик, т.е. все едно камък. Плюс това и варовика пада с доместос, както и сапунени отлагания. Дори и с по-лек препарат, пак.... Затова се чудя какво е това тънко и мазно, което не е мие с препарати с белина вътре....?!!?

# 156
  • София
Ето го състава, тази марка е доста популярна https://www.thepinkstuff.com/pages/ingredients

# 157
Мазно не е писала да е. Писала е твърдо. Такова става и при мен. Не ми е чудно за това, на мен. С твърда вода съм.

# 158
  • Mediterraneo
Супер е пастата, много икономична, ползвам я от години за всичко, включително за инокс и за керамичния плот, за тигани, за решетката на фурната, за МВ, абе много я ползвам Simple Smile

# 159
Къде я продават, не съм я виждала досега?

Иначе ползвам една паста на Лидл, ето тази:

....предполагам е нещо подобно.

# 160
  • Русе

В ТТ маркет я има. Мислех да си купя, но прочетох, че е абразивна, да не се ползва на стъклокерамика и това ме отказа. Аз също използвам лидълска паста, но в черната кутия. Тази бялата не ми хареса и я пратих на студента да си чисти апартамента.

# 161
Ако водата не е варовита, такива мазни отлагания стават от сапуна. Както знаем, сапуните съдържат мазнини, които правят този филм. С абразиви трудно се чисти, най-лесно е с киселина, която го разтваря.

# 162
Сапун под душа не ползваме, само душ гелове и шампоани там.
И пак имаме леко наслояване..
Не знам от къде дойде това за мазното, не прочетох такова нещо...
Аз чистя с Роли...търкам с гъбичка.

# 163
У нас подсушаваме и никакви отлагания няма. Много рядко някоя фуга да изтъркам с Доместос.

# 164

В ТТ маркет я има. Мислех да си купя, но прочетох, че е абразивна, да не се ползва на стъклокерамика и това ме отказа. Аз също използвам лидълска паста, но в черната кутия. Тази бялата не ми хареса и я пратих на студента да си чисти апартамента.
Може ли да покажеш пастата в черната кутия?
И в редовен асортимент ли е?

Общи условия

Активация на акаунт