Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 15

• 59 241
  • 728
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря ви , момичета! Използвам обезмаслител да почиствам фаянс. Където готвя ми е с фаянсови плочки и си става мазно. Но пък лесно за почистване. Купувах Мелио и Медикс, но напоследък никак не съм доволна. Ще пробвам и вашите предложения.

# 181
Аз също съм доволна от Мелио, но съм хвърлила око и на този:
https://remedium.bg/kuasar-sprey-sgrassatore-universalen-obesmas … el-650ml-058951/p
Използвам препаратите им за баня и за прозорци, доволна съм.

# 182
  • София
+1 за Форте на Сано

# 183
  • Русе
И друг път съм писала тук, Форте на Сано си е чиста сода каустик и е много агресивен. Както между другото и препарата им за плочки - направо е унищожител на фуги.

# 184
Извинявам се за закъснелите отговори,но не бях в града и се зябявих със снимката.
teta75, ето етикета на пастата.Дано се вижда добре ,защото е мокър.

Deborana, аз съм от Варна и го купих от квартално магазинче за препарати.Имаше и други продукти от серията.

# 185
Чете се, благодаря ти!!

# 186
  • София
И друг път съм писала тук, Форте на Сано си е чиста сода каустик и е много агресивен. Както между другото и препарата им за плочки - направо е унищожител на фуги.
Чистим с него готварския плот и стъклото на фурната - нямам забележки.

# 187
Чистим с него готварския плот и стъклото на фурната - нямам забележки.
А другите препарати на Sano как са? Не съм ползвала до сега, последно взех 1 омекотител, но още не съм стигнала до него. 😁

# 188
  • София
Как да изчистя надраскано със син химикал от бяла изкуствена кожа? Малкият надраска дивана, докато успея да го спра. Пробвах спирт, ацетон, магическа гъба... Не мърда...

# 189
С времето ще избелее.
Пробвай със сапунена вода и разтърквай с мека кърпа.

# 190
Едно време химикал се почистваше с напръскване с дезодорант и обиране с мек парцал или памук. Но това беше по времето, когато дезодорантите не бяха екологични, щадящи кожата и не знам какво още. Така съм почиствала надраскани бели кожени маратонки.

# 191
Махала съм дебела линия химикал от кожена светла обувка, със спрей-дезинфектант 70%съдържание на денат.алкохол.

# 192
Аз бих опитала с препарат за прозорци или с нещо от рода на Пронто за мебели.

# 193
Как да изчистя надраскано със син химикал от бяла изкуствена кожа? Малкият надраска дивана, докато успея да го спра. Пробвах спирт, ацетон, магическа гъба... Не мърда...

Пробвала съм много неща, без успех.  С времето избледнява и изчезва. Все пак пробвай препарат за почистване на кожи.

# 194
Здравейте! Днес открих темата и се включвам направо с въпрос относно керамични котлони. Имам нови керамични котлони /2 месеца/, марка Горение, които още на първото включване и правене на кафе се зацапаха - не знам как да го обясня - от кафеварката остават следи, от тенджерите и тиганите, от пръскането. Съответно закупих си ножче за котлони, имам препарати - обезмаслител, купих един от ДМ леко абразивен за такива котлони и винаги ги почиствам след ползване. За съжаление някои следи си остават. Направих обаче друга голяма глупост - в стремежа си да запазя котлоните сложих фолио под кафеварката и то залепна. Сега има няколко следи от фолио, които сякаш са се вградили в котлона - няма махане. Много съм ядосана на себе си първо, второ на котлоните. Имам чувството, че с годините ги правят все по-калпави и това си е. Сякаш за пръв път ползвам такива котлони. Имала съм на Електролукс, Индезит, дори в един момент и простите Ариели ползвах, но никога не съм имала такива проблеми. То направо човек не смее да наготви нещо. Моля за помощ - знаете ли дали има препарат, който хем няма да ги увреди още, хем ще махне това залепнало фолио? Може и да не стане, но все пак реших да питам, някой може да се е сблъсквал с такъв проблем. Хубав ден.

Общи условия

Активация на акаунт