Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 15

• 59 253
  • 728
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Какво фолио? Алуминиево? Стреч?..😱🙈🤔

# 196
Алуминиево, чак толкова не съм откачила, че да сложа стерч Rolling Eyes. Бях препичала така филийки, пекла съм и патладжан така на керамични котлони и реших, че няма проблем, но се оказа, че не е така Sad.

# 197
Ако ви кажа, че въобще не знам какви са ми котлоните - керамични или индукционни…
Моят мъж избираше котлони, аспиратор, фурна и миялна, когато преди 6-7 години правихме ремонта. Готвенето ми е противно занимание и нямах никакъв афинитет към избора на тези уреди.
Обаче, като ви чета какви мъки и препарати се борят с петната по котлоните на хората и направо се втрещявам.
Макар и да мразя готвенето - готвя - то почти всеки ден. Котлоните и гърба на кухнята (бели плочки с бели фуги) - ги почиствам на момента с мокри кърпи, от тези, бебешките. С тях чистя и целия плот. Не се занимавам с абразиви, обезмаслители и т.н.
Смея да твърдя, че кухнята ми е чиста.

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 09:52 от Djordja

# 198
....алуминиево...дори не помислих че за другото иде реч...

# 199
Всеки ден си почиствам котлоните, тук проблемът е в самия котлон според мен и материала. Както казах, не е за пръв път да ползвам такива. Имам кърпички за кухня от Лидл и с тях всичко се чисти перфектно. Никога не оставям загоряло, дори напръскано да престои, сега проблемът е друг и се ядосвам заради това.

# 200
Ползвам този от ДМ в комбинация с гъбата, която за съжаление не намирам тук, донесох си я от Германия, плюс нож за керамични котлони.
Скрит текст:

Като сложите препарат върху следите от фолио, няколко минути да подейства, после внимателно с ножчето, ако минете, не се ли маха?

# 201
  • София
Е, алуминиево трябва да се махне... С накисване, ножче, няма как чак да се е сляло с котлона. То за съжаление всичко капнало докато изстине плота се поспича...
Иначе към момента съм най доволна май от на heitmann препарата.

, Катнис, тази гъбичка не драска ли?

# 202
Същия препарат ползвам от ДМ, но нямам такава гъба, а ползвам обикновена /грапавата част/ и с ножче. Не се маха и това е. Довечера ако успея ще кача снимка.

# 203
  • София
Моите ги чистя  с кремообразния Циф, доволна съм. Преди ползвах спациализиран препарат, но няма смисъл от такъв според мен. При по-упорити замърсявания ползвам специалното ножче за керамични котлони.

П.П. Ползвах преди препарата за котлони от дм - откровен боклук е според мен. Циф се справя доста по-добре.

# 204
Има петна, които нямат махане. Ни с ножче, ни с някакъв препарат. Примирих се вече, голям минус е това за мен, искам всичко да блести, а майка ми е талант в цапането. Беше забравила някаква пластмасова опаковка и включила котлона, разтопена беше, но после я изстъргах успешно с ножчето. Обаче разни петна от изкипяло не мога с нищо да ги изчистя.

# 205
Моите котлони (газови) ги чистя само с препарат за прозорци след всяко готвене. Абразиви не използвам.
Почиствам изключително лесно и сега като чета коментарите се радвам , че не съм си взела стъкло керамичен плот.

# 206
  • София
Има петна, които нямат махане. Ни с ножче, ни с някакъв препарат. Примирих се вече, голям минус е това за мен, искам всичко да блести, а майка ми е талант в цапането. Беше забравила някаква пластмасова опаковка и включила котлона, разтопена беше, но после я изстъргах успешно с ножчето. Обаче разни петна от изкипяло не мога с нищо да ги изчистя.
Пробвай на Сано препаратът Форте плюс - остави, че е силен и дори не се налага да стържеш, ами и на стъклото няма какво да му направи като страничен ефект някакъв.

mavina, гледай значи колко сме различни Simple Smile аз не исках газови котлони, защото все съм виждала замърсени такива, които не си представям да се чистят лесно. Добре, че има такива общи пространства, човек да понаучи нещо извън собственият си опит. Но да знаеш, че и на стъклокерамичния нищо си му няма, мога да снимам нашия след почти 4 г употреба - ММ като го мине с препарата по-горе и е все едно не сме го ползвали никога Simple Smile Но това го прави веднъж на няколко месеца, по принцип си чистя плота веднъж седмично с прост обезмаслител. А се ползва много, ама много - готвим често на тиган.

# 207
Благодаря ти, ToniShu, откъде го купуваш?

# 208
Форте на Сано го има в Кауфланд.

# 209
ToniShu ,права си!
Аз пък от страх да не го съсипем ,защото съм с трима мъже в къщи и са големи цопали. И все си мислех ,че ако купим керамичен ,ще го съсипят за отрицателно време.
Моята печка не е вградена.

Общи условия

Активация на акаунт