Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 15

• 59 099
  • 728
  •   1
Отговори
# 675
Ако лак ще се чисти с препарат за стъкла, то специално трябва да се провери дали в състава му има спирт. В някои препарати за стъкла има спирт.
Горният ред шкафове на кухнята ми са гланц. Специално ме предупредиха от фирмата да не ги чистя с нищо, в което има спирт.

# 676
Можете ли да ми препоръчате хубав препарат за плочките в банята?

# 677
  • Русе
За силно варовита вода препоръчвам Пулирапид. Но да кажа, че без търкане не става.

# 678
  • София
Какво има да го дезинфекцирате за това куче... Наистина не разбирам... Не му ли миете лапи на всяко прибиране, не го ли къпете? Или за него го правите? Да му е чисто... На същото, което тича навън... Наистина не схващам. Нормално миене, с възможно по-безопасни препарати е напълно достатъчно.

# 679
  • София
Да не забравяме, че хората не сме стерилни.
Също така, имаме имунна система.

# 680
  • София
И също така ходим навън и не се дезинфекцираме после. 🤷‍♀️ 😂

# 681
  • на последния етаж
Препоръчайте ми, моля, хубав препарат за почистване на иноксова мивка.

# 682
Лита, моята мивка Тека е 10 годишна и я почиствам с Viakal , с него чистя и батериите и в кухнята и банята, много съм доволна! Никога не оставам без него в къщи, чистя и плочките и WC, за мен е страхотен препарат!

# 683
Пробвала съм всякакви препарати за иноксовата мивка, за мен най-добре се чисти с Доместос или с прах за пране. Имам мивка на Тека, яд ме е, че много се драска иноксът, каквото и да правя не мога да я опазя. Преди имах българска, с две корита и щампирана цена по средата, нямаше грешка. Не се драскаше, като я изчистя лъщеше като огледало. Този ефект не мога да го постигна с новата мивка.

# 684
  • София
Някой има ли идея как да махна мухъл от варосана стена без да махна самата вар...

# 685
С препарат за мухъл. Пръскаш, изчакваш да изсъхне, пръскаш, съхне, после измиваш с влажна гъба. След като изсъхне, ако е останало нещо, повтаряш процедурата. Ползвайте маска, че препаратите за мухъл смърдят зверски. И проветрявайте. Аз от Savo съм доволна, но може да има вече нещо по добро.

# 686
  • София
Ам пробвах с доместос, бая мирише на белина, но освен, че не стана особено, почна да сваля въпросната боя... Не ми върши работа да сваля боята от стената... 🤷‍♀️ Това ми е най-краен случай и после да пребоядисам... Иначе се чудех за пребоядисване дали грунд и боя за баня ще стане, обаче предполагам пак трябва да се махне мухъла, не да го запечатвам отдолу

# 687
Да, пръскаш съхне,пръскаш съхне и накрая пада мазилката!  Мухала изчезва, но и мазилката пада!

# 688
  • Бургас
С белина Аче съм пръскала, маха го. Но трябва и влагата която го причинява да е спряна. Иначе ще пожълтее и пак ще мухляса.

# 689
Ам пробвах с доместос, бая мирише на белина, но освен, че не стана особено, почна да сваля въпросната боя... Не ми върши работа да сваля боята от стената... 🤷‍♀️ Това ми е най-краен случай и после да пребоядисам... Иначе се чудех за пребоядисване дали грунд и боя за баня ще стане, обаче предполагам пак трябва да се махне мухъла, не да го запечатвам отдолу
Точно този (също мирише много, но аз бях напръскала и излязох, като оставих отворено.), че има още един вид, който е по-слаб:
https://praktiker.bg/bg/Konsumativi-za-ovlazhniteli-i-obezvlazhn … E-500-ml/p/436420

Или това за професионална употреба:
https://praktiker.bg/bg/Pochistvashti-materiali/KONTzENTRAT-SRES … IT-CT-99/p/466233

Общи условия

Активация на акаунт